ایجاد شهرک اسکان موقت برای هر استان/کمک موثر شهرداری تهران برای ایجاد ۲۰۰ پایگاه اورژانس در پایتخت

نخستین نشست کمیسیون پیش‌بینی و مدیریت بحران مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شهر، نخستین نشست کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با حضور تعدادی از مدیران بحران کلانشهرها و همچنین جمعی از مدیران سازمان‌های حوزه خدمات اضطراری و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد.

محمدحسن نامی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کشور در نخستین نشست کمیسیون پیش‌بینی و مدیریت بحران مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران اظهار کرد: در شهرهای مختلف باید به سمت مدیریت واحد شهری پیش رویم تا بتوانیم خدمات بیشتر باکیفیت‌تر و گسترده‌تری را به مردم ارائه دهیم. همچنین در مقابله با بحران و مشکلات بهتر عمل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می‌کنند و زندگی شهرنشینی به سرعت در حال رشد است، گفت: جهان باید در این زمینه آمادگی و ظرفیت‌های لازم را داشته باشد. ما هم در ایران از این اصل مستثنی نیستیم و باید ظرفیت‌ها را فراهم کنیم تا مردم از بحران‌های طبیعی و انسان‌ساخت در امان باشند.

وی ادامه داد: نیاز به برنامه‌ریزی جهت داشتن حداکثر ظرفیت‌ها در مقابله با حداقل تهدیدات باشیم و همه ما از رفتارهایی که مردم را در استرس قرار دهد و آرامش آنها را با خطر مواجه کند جلوگیری کنیم.

آمایش سرزمینی؛ حلقه توسعه عمران ایران

نامی با اشاره به موضوع آمایش سرزمینی بیان کرد: کشور ما بسیار پهناور است و آمایش سرزمینی مهمترین حلقه توسعه عمران ایران محسوب می‌شود.

وی پیشنهاد داد برای هر استان یک شهرک جهت اسکان موقت با خانه‌های پیش‌ساخته درنظر گرفته شود و حداقل ۲ هزار محل هم برای استقرار چادر در نظر گرفته شود تا در مواقع بحران بهتر بتوانیم عمل کنیم.

نامی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که در موقع بحران، جسم و روان مردم کمتر آسیب ببیند و همه این کارها با همکاری و همدلی پیش خواهد رفت و اگر بتوانیم همه من‌ها را به ما تبدیل کنیم خدمت‌گذاری بهتر خواهد شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کشور با بیان اینکه ساخت و ساز بر روی مناطق گسل براساس قانون مدیریت بحران باید پیشگیری شود، گفت: البته اگر محدودیت زمین باشد باید استحکام مصالح به صورت کامل درنظر گرفته شود و باید به این اصل توجه کنیم.

کمک موثر شهرداری تهران برای ایجاد ۲۰۰ پایگاه اورژانس در پایتخت

جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در این نشست گفت: شهرداری ها در سراسر کشور در بحث واکسیناسیون کمک جدی کردند که باید از آنها تشکر کنیم؛ در اورژانس کشور، سالانه ۴.۵ تا ۵ میلیون ماموریت انجام می‌دهیم و ۱۷۰۰ پایگاه جاده ای و ۱۳۰۰ پایگاه شهری داریم که ۷۸ درصد ماموریت ها را پایگاه های شهری و ۲۲ درصد را پایگاه های جاده ای انجام می دهند؛ با وجود اینکه تعداد پایگاه های شهری کمتر است اما ماموریت های بیشتری انجام می دهند و باید به مساله کمبود پایگاه های شهری و لزوم‌ افزایش آن ها توجه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: شهرداری در کنار مسائل خدماتی باید به سلامت مردم نیز حساس باشد؛ شهرداران از نظر فضای فیزیکی و امکانات می توانند به سازمان اورژانس کمک کنند؛ کما اینکه در شهر تهران اگر سوله های بحران شهرداری نبود نمی توانستیم بالغ بر ۲۰۰ پایگاه اورژانس در سطح شهر داشته باشیم. در اورژانس کشور همکاری بین بخشی و بین سازمانی با همه نهادها و سازمان ها وجود دارد اما باید توجه کنیم که فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرها تغییر کاربری داده می شوند و باید علاوه بر جلوگیری از این کار، شهرداری در بحث زمین و سایر شرایط برای توسعه پایگاه های اورژانس کمک کند.

آمادگی آتش نشانی تهران برای کمک در موارد بحرانی در سراسر کشور

در ادامه مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران با تاکید بر اینکه کانون های خطر در تهران نسبت به سالهای گذشته متفاوت شده، گفت: در گذشته تعداد ساختمان های بلند مرتبه محدود بود و ساختمان هایی با ۱۰ طبقه منفی نداشتیم؛ همچنین بسیاری از مشاغل امروزی وجود نداشت در حالیکه امروزه مشاغل پرخطر را در همه جای شهر مشاهده می کنیم. 

وی عنوان کرد: باید به توان و ساختار آتش‌نشانی توجه ویژه ای شود؛ در تهران ۱۳۳ ایستگاه آتش نشانی و ۵ هزار آتش نشان داریم؛ در حوادث کشور حضور پررنگی داشته ایم و به شهرستانهای اطراف تهران نیز کمک می کنیم کما اینکه در ۱۶۰۰ حادثه به شهرستانهای های خارج از تهران خدمت رسانی کرده ایم. 

در این نشست همچنین به برندگان جشنواره طنز و کاریکاتور بحران جوایزی اهدا شد.

انتخاب نصیری به عنوان رئیس کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهرهای ایران

علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در این نشست درباره دلایل اینکه رئیس کمیسیون از تهران انتخاب شود، گفت: از بین شهرداران کشور، شهردار تهران تنها فردی است که عضو هیات دولت است، بنابراین به هیات دولت برای طرح مسائل دسترسی دارد؛ تنها شهری هستیم که مدیر بحران شهرداری نیستیم بلکه مدیر بحران شهر هستیم؛ همچنین در مجمع کلانشهرهای آسیایی نیز به عنوان رئیس شورای عالی تاب آوری که دبیرخانه آن نیز در تهران قرار دارد، می توانیم لایحه دهیم و ارتباطات بین المللی مناسبی از جمله با آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) وجود دارد.

در پایان این نشست علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با کسب حداکثر آرا به عنوان رئیس کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهرهای ایران انتخاب شد.

لزوم دیده شدن سازمان مدیریت بحران شهرداری ها به شکل رسمی

علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در حاشیه نخستین نشست کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهرهای ایران در جمع خبرنگاران گفت: کشور ایران ۱۹ کلانشهر بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که شهرداران این کلانشهرها مجمع کلانشهرهای ایران را تشکیل می دهند، این مجمع ۱۰ کمیسیون دارد که یکی از آنها کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران است.

وی ضمن مثبت ارزیابی کردن این نکته که موضوع مدیریت بحران در مجمع کلانشهرهای ایران از کمیته ای ذیل کمیسیون خدمات شهری به کمیسیونی مستقل تبدیل شد، بیان کرد: موضوع مورد مطالبه و درخواست مدیران بحران کلانشهرها این است که نقش شهرداری ها به عنوان خدمات رسانان مستقیم به شهروندان باید جدی تر گرفته شود؛ در بحث مدیریت بحران، مدیران بحران شهرداری ها تنها به عنوان یک عضو از اعضای ستاد دیده نشوند بلکه باید ساختار مدیریت بحران ارتقا پیدا کند و به سازمان بحران شهرداری ها باید به عنوان یک مجموعه‌ ای که در پیشگیری از حادثه و آمادگی و پاسخ در برابر آن و بازیابی بعد از حادثه نقش آفرینی می کنند توجه شود. 

نصیری یادآور شد: ریاست سازمان مدیریت بحران کشور نیز نگاه مثبتی بر استفاده از شهرداری ها دارند و اگر حمایت از شهرداری ها شکل بگیرد به نفع جان و ایمنی شهروندان خواهد بود؛ اگر به شکل قانونی و رسمی سازمان مدیریت بحران شهرداری ها به رسمیت شناخته شوند می توانند به شهر کمک کنند. 

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار کرد: یکی از مشکلات حوزه بحران این است که در کشور با تعداد متعددی شماره امدادی مواجه هستیم، در حالیکه باید شماره واحد امدادی و مرکز اعزام مشترک داشته باشیم؛ در بحث مشارکت اجتماعی در تهران تجربه خوبی داریم و داوطلبان واکنش اضطراری محلات (گروه های دوام) در هر محله مستقر هستند که آموزش می بینند و در کاهش خطر، شناسایی اماکن پرخطر و ایمن سازی قبل از وقوع خطر فعالیت می کنند؛ ساماندهی این مبحث و گسترش آن در شهرهای مختلف می تواند بسیار مفید باشد. همچنین می‌توانیم ظرفیت‌ها و امکانات کلانشهرهای مختلف را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم. 

نصیری در پایان در پاسخ به پرسشی درباره میزان آمادگی تهران در برابر بحران‌هایی مانند زلزله خاطرنشان کرد: مطالعه جدیدی در این باره وجود ندارد؛ نسبت به آمادگی و تاب آوری شهر، از آنچه که تصور مردم است جلوتر هستیم اما کارهای عقب مانده زیادی وجود دارد، ضمن اینکه باید توجه کنیم که ما در بحث بحران یک سازمان تخصصی صرف نیستم و تنها هماهنگی دستگاه‌های مختلف مرتبط بر عهده ما است؛ ۱۰۳ پایگاه پشتیبانی بحران در سراسر شهر تهران داریم و می توانیم به سازمان ها کمک کنیم تا به مردم خدمت رسانی کنن؛ در بحث بحران اقدامات موثری انجام شده که به خوبی اطلاع رسانی نشده اما این اقدامات کافی نیست و برنامه هایی وجود دارد که در زمان مناسب اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲
کد خبر: 18853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 10 =