از خلاء قانونی تا اخطارهای کتبی

شهر: اعضای شورای شهر تهران در نشست یکشنبه-۱۵ تیر- شورای شهر با موضوع بررسی آتش سوزی کلنیک سینا اطهر که با حضور شهردار تهران و نماینده وزارت کار برگزار شد مباحثی را در قالب تذکر مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار شهر، مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بر  لزوم نظارت وزارت بهداشت بر ایمنی کلینیک ها و واحدهای درمانی تاکید کرد.

او افزود: حدود ۲۰ هزار ساختمان در تهران تذکر دریافت کرده اند و در هر کدام از این ساختمان ها احتمال حادثه مشابه داریم.  درخواست ما از مجلس شورای اسلامی این است که امکان جلوگیری از فعالیت واحدهایی که تذکر گرفته اند فراهم شود. بدین ترتیب بتوان مانع از فعالیت فضاهایی که ایمنی را رعایت نمی کنند، شد.

عضو شورای شهر تهران گفت: وزارت بهداشت در این حوزه به وظایف خود عمل نکرده است و مسئولان وزارت بهداشت هم لازم است توضیحات لازم را در جهت نظارت بر عملکرد این واحدها را گزارش دهند چرا که جلوگیری از فعالیت این واحد ها بر عهده وزارت بهداشت است.

سالاری: تعیین تکلیف مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان ضروری است

 محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران عدم تعیین تکلیف مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان را علت العلل حوادث ناگواری مانند پلاسکو و کلینیک سینا دانست.

او ادامه داد: با توجه به گزارش وزارت کار من اکنون متوجه نشدم که این ساختمان از منظر وزارت کار، کارگاه است یا خیر؟ مسئول سرکشی و اقدام در این خصوص بوده یا خیر؟ نماینده وزارت کار مدام تاکید کردند که به ما اخطاری داده نشده بود در حالی وزارت کار مسئولیت دارد و به سهم خود مقصر هم شناخته شده است. تقصیر وزارت بهداشت نیز باید مشخص شود و ای کاش آقای دکتر زالی امروز در جلسه شورا حضور پیدا می کردند و پاسخگو بودند.

سالاری اضافه کرد: نقش شهرداری و سازمان آتش نشانی، ماده ۱۰۰ و شهرداری منطقه نیز باید مشخص شود، همچنین باید مشخص شود چرا دادستانی حکم تعطیلی برای این ساختمان صادر نکرده است. آنچه مسلم است سازمان آتش نشانی به عنوان یکی از واحدهای تابعه شهرداری کارنامه قابل قبولی داشته که جای تشکر دارد.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با طرح این سوال که چرا ماده صد در خصوص این ساختمان اجرا نشده است؟ گفت: ما باید به مردم پاسخگو باشیم. چرا در پشت بام این ساختمان اضافه بنا وجود داشته است؟ چرا در حیاط سقف ایرانیتی نصب و محل دپوی کپسول شده است؟ پاسخ این سوالات باید بصورت شفاف در راستای ایفای نقش پاسخگویی داده شود.

او با اشاره به اقدامات لازم در حوزه اصلاح پروانه، ادامه داد: حادثه ساختمان پلاسکو در مقیاس بسیار بزرگ اتفاق افتاد و مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری، مجلس، قوه قضاییه، شورای شهر و شهرداری در این خصوص مدت ها صحبت کردند و جلسات متعدد برگزار شد و نهایتا کمیته هایی از جمله کمیته ملی تشکیل شد و نتایج بررسی های آن ها تبدیل به کتاب شد.

مسئولان کجایید؟

محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران طی تذکری خواهان رسیدگی و اجرای قانون در خصوص حادثه دلخراش کلینیک سینا اطهر شد.

محمد جواد حق شناس گفت :یکی از بزرگترین حادثه های پس از انقلاب و پس از پلاسکو نسبت به ابعاد ساختمانی حادثه کلینیک سینا بوده است. مسئله ای واجد اهمیت که منجر به از دست رفتن جان ۱۹ نفر همشهریان شد. با این حجم بزرگ از تلفات مردم انتظار دارند وقتی که خودشان صدایشان به جایی نمی رسد حداقل ما نمایندگان صدای آنها باشیم.

حق شناس با اشاره به اینکه مالک این ساختمان ۱۲ نفر پزشک بودند، گفت:هر شخصی و هر نهادی خاطی باشد باید با آن برخورد کرد چه پزشک باشد و یا هر صنف و نهاد دیگر باید در مقابل قانون تمکین کرد. هر کدام از دستگاههای مسئول باید سهمشان مشخص شود و به دور از تعصب بی طرفانه و بدون پیش فرض مورد قضاوت قرار بگیرند و این حادثه بزرگ گرفتار مرور زمان نشود.

حق شناس بیان کرد: شهرداری بعنوان یک مجری آیا تاکنون گزارش داده است که قانون در اینجا نادرست است؟ سازمان آتش نشانی و مدیریت شهری گزارش داده اند که بر حسب این قانون جان شهروندانشان در خطر است؟ کدام نهاد مسئول گزارش داده اند که مثلا جایی که اسمش اتاق عمل است ممکن است به قتلگاه تبدیل شود؟ سهم و تقصیر هریک از مسئولین مشخص شود و به مراجع ذی صلاح گزارش شود تا با سکوت مرگبار نسبت به جان شهروندانمان بی تفاوت نباشیم.

لزوم پایش و اقدامات کنترلی سختگیرانه‌تر در مراکز مصرف‌کننده مواد خطرناک

سید آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری نیز گفت: در مراکز مصرف‌کننده مواد خطرناک هم زمانبندی فشرده‌تر پایش، هم اقدامات کنترلی سختگیرانه‌تر و هم اطلاع‌رسانی شفاف به مردم باید مدنظر قرار گیرد.

او ادامه داد: انواع مواد خطرناک در کاربری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد در سطح ملی از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست رصد می‌شود و ضروری است در حوزه شهری هم توجه ویژه را به مراکزی که از این مواد نگهداری کرده و استفاده می‌کنند، داشته باشیم.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به گزارش سازمان آتش‌نشانی در پایش‌های انجام شده از مراکز و ساختمان‌ها گفت: در مرکز درمانی سینا از گاز هلیوم استفاده می‌شده که اگر آتش به آن می‌رسید، می‌توانست تبعات خطرناک‌تری داشته باشد و خسارت حادثه بیشتر از اکنون باشد. بنابراین در مراکز مصرف‌کننده مواد خطرناک هم زمانبندی فشرده‌تر پایش، هم اقدامات کنترلی سختگیرانه‌تر و هم اطلاع‌رسانی شفاف به مردم باید مدنظر قرار گیرد.

پرسش های حجت نظری در مورد حادثه کلینیک سینا اطهر

حجت نظری، عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران  نیز گفت: چند نکته باید پاسخ داده شود. نکته اول اینکه مالک یا مالکین تکلیفشان باید روشن شود. من در بررسی اسناد متوجه شدم که مالکیت برای بانک است و  باید مشخص شود در آن اتفاق چه نقش و همچنین میزان قصوری مالک مالکین داشته اند؟ سهم شهرداری از این قصور چقدر است؟ آیا رای ماده ۱۰۰ دارد یا خیر؟ و اگر دارد چرا اجرا نشده است؟ اینکه سهم وزارت کار و وزارت بهداشت در این حادثه چقدر است.

او ادامه داد: به نظر من باید به این مهم توجه کنیم که در مواقع بحران خیلی از وقت پیش می آید که شاهد این هستیم که دستگاه‌های مختلف تقصیر را گردن دیگری می اندازند. من خواهش می کنم یک بار برای همیشه ما به عنوان نمایندگان شهروندان تهرانی این مهم را به سرانجام برسانیم و هر میزان که گردن ما قصور هست، بپذیریم و یا حتی اگر در هر کدام از بخش‌های دولتی و عمومی است را مشخص کنیم و به اطلاع مردم برسانیم و این انتظار به حق مردم است و ما از ما انتظار دارند که با شهروندان تهرانی صادق باشیم. جان مردم قطعاً چیزی است که غیر قابل جبران است و امیدوارم تلاش کنیم دیگر از این اتفاقات رخ ندهد.

دعوت از عنایت آزغ به صحن شورا و قدردانی از شجاعتش

سید ابراهیم امینی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آتش‌سوزی اخیر یک کلینیک در پایتخت و ضمن تشکر از سازمان آتش‌نشانی گفت: در کنار این مصیبت بزرگی که به جان باختن ۱۹ تن از هموطنمان انجامید، جا دارد از اقدام شجاعانه جوان غیور وطنمان، جناب آقای عنایت آزغ، از دیار خوزستان و شهر رامهرمز که بی‌محابا خود را به آتش زد تقدیر کرد. این جوان با از خودگذشتی تمام جان حدود ده هموطنمان را نجات داد تا در زمانه‌ای که به‌نظر می‌رسد اتفاقاتی از این دست را تنها باید در کتاب‌های تاریخ خواند، یادآور فداکاری ریزعلی خواجوی باشد و به‌ما درس مروت و شجاعت بیاموزد.

رییس کمیته حقوق شهروندی شورا در پایان با اشاره به دیدار روز گذشته شهردار تهران با این جوان شجاع و قدردانی از ایشان پیشنهاد داد در جلسه آتی شورا که روز سه‌شنبه هفته جاری برگزار خواهد شد، با دعوت از عنایت آزغ به صحن شورا از او به‌صورت ویژه قدردانی شود.

شهرداری باید اسامی ساختمان های نا ایمن تهران را منتشر کند

زهرا نژاد بهرام عضو هیات رئیسه شورای شهر در خصوص عملکرد شهرداری در آتش سوزی کلینیک سینا در تذکری گفت: سؤال من از آقای شهردار منطقه است و می خواهم که پاسخ بدهند. اول اینکه کاربری ساختمان مسکونی بوده است و ضوابط مسکونی را هم رعایت کرده است، بر همین اساس یک فرم تخلف ماده ۱۰۰ تهیه میشود و  حکم می گیرد و تجدیدنظر هم حکم می گیرد. پس چرا اجرا نمی شود. اگر کسی از مسکونی به اداری تغییر کاربری بدهد سریع نیوجرسی ها جلوی در ساختمان است، پس چی شد که برای این ساختمان نیو جرسی نگذاشتید؟

او افزود:شهرداری باید اسامی ساختمان های نا ایمن در تهران را منتشر کند. الهام فخاری در ارتباط با آتش سوزی کلینیک سینای شمیرانات؛ شهرداری در پی کم خاصیت  کردن واحدهای ایمنی نباشد

شهرداری در پی کم خاصیت  کردن واحدهای ایمنی نباشد

الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران پس از استماع گزارشی در ارتباط با حادثه آتش سوزی در کلینیک سینا ضمن تسلیت درگذشت تعدادی  از شهروندان  از خدمات آتش نشان، اورژانس و جوان دست فروشی که به شهروندان گرفتار در آتش کمک کرده بود، تشکر کرد و گفت: فاجعه ای در تهران رخ داد که اگر در ساعت اداری رخ میداد بیش از ۱۰۰ کشته بر جا می گذاشت.

رئیس شورای اسلامی استان تهران افزود: مدیر بازرسی اداره کل کار، رفاه و امور اجتماعی در مورد علت این حادثه از لزوم آموزش کار آموز و کارفرما سخن به میان آورده، سوال این است آیا علت این حادثه کمبود های آموزشی و مدارک تحصیلی و عدم دسترسی به آموزش بوده است؟ پس مدارک تحصیلی که کاربردی نیست چه فایده ای دارد؟ موقعیت و کارکرد ساختمان این کلینیک نشان میدهد فقر و کاستی منابع مالی و غیر مالی در وقوع این حادثه دخالتی نداشته و در این حادثه مشخص شد که بخش برخوردار جامعه قانون گریز است و چراغ قرمز های مرتبط با قانون را رد می کند. با اتکا به توصیه نمی توان اجرای قانون را ضمانت کرد. آموزش لازم است اما ضمانت اجرای قانون و نظارت بر چگونگی اجرای قوانین مساله دیگری است. از این رو ایجاد ضوابط در مسائل مربوط به ایمنی اقدامی همکاری مشترک می طلبد.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر با اشاره به ارسال رونوشت تذکرات در این ارتباط به ۷ دستگاه گفت: مدیر بازرسی اعلام کرده هیچ رونوشتی  مربوط به اخطار در مورد این ساختمان را رویت نکرده است، این ناهماهنگی ها به چه معنی است؟ ساختارهای بروکراتیکی که به کشور تحمیل می شود چه کارایی دارد؟ اگر نقصی در فرآیند دسترسی به اتوماسیون اداری وجود دارد باید برطرف شود.

فخاری با اشاره به طرف قرارداد بودن مجموعه درمانی سینا با برخی سازمان ها گفت:تضمین گردش مالی این مجموعه توسط همین سازمان ها صورت میگیرد و آنان خانواده های خود را برای امور پزشکی و درمانی به این مجموعه معرفی می کنند. سوال این است که برای عقد قرارداد در مسائل درمانی و آموزشی که مربوط به حقوق عامه است، ایمنی مورد ارزیابی قرار می گیرد یا صرفا مسائل مالی در نظر گرفته می شود؟

می ترسم جانباختگان مقصر شناخته شوند

علی اعطا، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وظایف قانونی محوله به دستگاه‌ها در خصوص کلینیک سینا اطهر گفت: قانون در این‌خصوص نقصی ندارد و استناد به خلاء قانونی در این خصوص بی معنا است. ساختمان کلینیک سینا ساختمان مسکونی بوده است و بارها اخطار ناایمنی دریافت کرده و رای قطعی ماده صد را داشته است. دادگاه تجدید نظر و دیوان نیز این رای را ابطال نکرده است.

اعطا گفت: اینکه برخی می گویند مطب ها استثنا هستند که موضوع درستی است اما مطب ها از کلینیک های جراحی متفاوت است. کلینیک ها دارای بخش های بیمارستان و اداری هستند و اگر چنینی نبود، شهرداری به کمیسیون ماده صد شکایت نمی کرد و کمسیون ماده صد رای نمی داد. کلینیک سینا، مطب نبوده و قانون مربوط به مطب ها که در بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون آمده شامل حال این کلینیک نمی شود.

او در ادامه تذکر خود با اشاره به اظهارات نماینده وزارت کار که گفته بود، از وزارت کار استعلام ایمنی کلینیک سینا درخواست نشد، افزود:  در خصوص موضوع وزارت کار هم از موضوعی که در صحن شورا مطرح شد، تعجب میکنم چرا که برابر مواد ۸۵ تا ۱۰۶ قانون کار، وزارت کار مسئولیت دارد و باید بازرسانی را جهت بررسی ضوابط فنی ایمنی بفرستد و با توجه به اختیارات قانونی، این بازرسان بر اساس ماده ۹۶ وزارت کار، می توانند اعلام تخلف کنند.

اعطا ادامه داد: این از جمله ضوابطی است که مشخصا راجع به حریق در کارگاه‌ها که در ماده هشت آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی کارگاه ها آمده است. نص صریح قانون است که بازرسان وزارت کار باید راسا گزارش تهیه کنند و اعلام تخلف کنند. از نظر قانونی موضوع روشن است و برخی اظهار نظرها تعجب آور است.

اعطا این را هم گفت که در صحن طوری صحبت می شود که نگرانم همه به نتیجه برسیم آنها که کشته شدند، مقصر حادثه اند.

خبرنگار: سمیرا امیرچخماقی

۱۵ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
کد خبر: 2065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 4 =