کم‌کاری‌های دوره گذشته مدیریت شهری صدمه بزرگی به اعتماد شهروندان وارد کرد/ ارزیابی مثبت شورا از عملکرد شهرداری

نایب رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه سطح توقع شهروندان از مدیریت شهری بالاست، گفت: کم‌کاری‌های دوره گذشته مدیریت شهری صدمه بزرگی به اعتماد شهروندان وارد کرد و در تلاش هستیم تا با عملکرد درست و تاثیرگذار این مشکل را حل کنیم.

به گزارش خبرنگار شهر، پرویز سروری در نشست خبری خود به همراه علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر به مناسبت روز شوراها گفت: به جرات می توان گفت که یکی از اولین و مهمترین دستورات امام راحل تشکیل شوراها بود و مفاهیمی که حضرت امام(ره) در پیام ۹ اردیبهشت مطرح کردند متقن تر از آن چیزی است که در قانون اساسی آمده است.

نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی روز قدس ادامه داد: از ملت ایران تشکر می کنم که در روز قدس حضور پررنگ داشته اند؛ چرا که بعد از دو سال شاهد حضور پرشور ملت ایران در روز قدس در خیابان ها بودیم و یکی از بانشاط ترین راهپیمایی های روز قدس رقم خورد.

وی با بیان اینکه امام(ره) پیام روشنی مبنی بر اینکه راه قدس از معبر سختی ها می گذرد داشتند؛ یادآور شد: بعد از بالغ بر ۴ دهه از این طراحی نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز این روز گرامی داشته می شود.

طالب‌زاده از چهره‌های شاخص در مبارزه فرهنگی با استکبار بود

سروری با اشاره به درگذشت نادر طالب زاده تاکید کرد : نادر طالب زاده از چهره های شاخص در مبارزه فرهنگی با استکبار بود و امیدواریم راه ایشان توسط مجاهدان فرهنگی ادامه پیدا کند.

وی در ادامه با اشاره به  اینکه روز ملی خلیج فارس روز مهمی است، گفت: ما خلیج فارس را یک ظرفیت عظیم برای استقلال، آزادی و هویت کشور ایران می دانیم و همه می دانند که گذر از این آبراه باید با اطلاع ایران انجام شود و این مساله خوشایند دشمنان نیست. 

شهر تهران باید نوآورانه اداره شود

نایب رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: حرف اصلی شورای ششم شهر تهران از زمان تشکیل این است که ما یک شورای تحول گرا و مطابق با آموزه های اسلامی هستیم و جز این از مدیریت شهری طلب نمی کنیم.

وی بیان کرد: اعتقاد داریم که شهر تهران باید نوآورانه اداره شود و شورای شهر از این نگاه خود عقب نشینی نمی کند و باید شورا و شهرداری هم افزا با هم حرکت کنند.

سروری با اشاره به اینکه این همکاری بین شورا و شهرداری تهران شکل گرفته است، بیان کرد: بر این باوریم که اداره شهر تهران با مشارکت مردم شکل می گیرد؛ تصمیمات در شهر تهران باید با کمترین خطا شکل بگیرد و این زمانی اتفاق می افتد که شهروندان و نخبگان در اداره شهر مشارکت داشته باشند؛ همچنین طرح های نوآورانه، مبتکرانه و تحول گرایانه هر روز باید از سوی مدیریت شهری ارائه شود.

عملکرد شهرداری را مثبت ارزیابی می‌کنیم

نایب رئیس شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوال ارزیابی عملکرد مدیریت شهری گفت: باید عملکرد مدیریت شهری را در یک دوره ۷ ماهه مورد نقد و بررسی قرار داد، اما عملکرد شهرداری تهران را در همین مدت زمان اندک مثبت ارزیابی می کنیم. چه بسا که شهرداری در ابتدای فعالیت خود ورود جدی به حوزه حمل و نقل عمومی چه در بخش تکمیل پروژه های شهری و چه در بخش تامین تجهیزات مورد نیاز و ناوگان کرد.

وی افزود: شهرداری براساس نظام مسایل باید برنامه ریزی و اولویت بندی کند و احساس می کنیم اقداماتی صورت گرفته است. به عنوان مثال یکی از موضوعات مورد توجه مدیریت شهری بحث حمل و نقل بوده است که علاوه بر کاهش آلودگی هوا ترددهای در شان مردم را هم به وجود بیاورد.

مدیریت شهری در راستای پاسخ به نیازهای مردم حرکت می‌کند

سروری ادامه داد: شهرداری از شرایط ۴ ساله گذشته خارج شده و توانستیم ۱۷۵ اتوبوس را خریداری و ۵۰۰ اتوبوس را اورهال کنیم و تزریق ۳ هزار اتوبوس در سال ۱۴۰۱ یعنی مدیریت شهری در راستای پاسخ به نیازهای مردم حرکت می‌کند.

وی با تشکر از همکاری دولت در حوزه حمل و نقل عمومی بیان کرد: تصمیمات هیات دولت زمینه های ۱۰۵ واگن را فراهم می کند ولی زمانبر است. از ظرفیت موجود مترو استفاده می کنیم و با تزریق واگن ها با کاهش طول توقف این امکان را می دهد تا مردم به سمت استفاده از اتوبوس ها بروند.

طی دو هفته آینده از حضور چمران در صحن شورا بهره‌مند خواهیم شد

نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به آخرین وضعیت سلامت مهدی چمران یادآور شد: قبل از جلسه امروز با ایشان صحبت کردم؛ روند درمانشان شکر خدا با سرعت انجام شده و ان‌شاءالله طی دو هفته آینده از حضور ایشان در صحن شورا بهره مند خواهیم شد.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه سطح توقع شهروندان از مدیریت شهری بالاست، تاکید کرد: توقع مردم بعد از ۱۲ سال فعالیت قالیباف به عنوان شهردار تهران بالا رفته است و ما این مساله را یک فرصت می دانیم. کم کاری های دوره گذشته مدیریت شهری صدمه بزرگی به اعتماد شهروندان به این مجموعه زد و ما در تلاش هستیم تا با عملکرد درست و تاثیرگذار این مشکل را حل کنیم.

تا خرداد زمان صدور پروانه به ۲ تا ۳ ماه کاهش می‌یابد

وی با اشاره به تلاش شورای شهر برای مقابله با فساد گفت: شورای ششم باید بتواند آن خدمات را تکرار کند تا به وعده‌های خود عمل کند. مردم ما گفتار درمانی زیاد شنیده‌اند و از ما عملکرد می‌خواهند. ما به مردم وعده داریم که می خواهیم جلوی فساد را بگیریم و خدمات روان ارائه دهیم. شورای شهر بیش از ۵۰درصد از مصوباتش برای کاهش زمان صدور پروانه ساخت بوده است. می توانم این خبر را بدهم که تا خردادماه این زمان را به ۲ تا ۳ ماه کاهش می دهیم. زمینه های این کار انجام شده است و معاونت شهرسازی شهرداری تهران ملزم به فعالیت تا ساعت ۸ شب شده تا خدمات بیشتری را به شهروندان ارائه دهد.

نایب رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه عدم مراجعه حضوری شهروندان را در دستور کار قرار داده ایم، بیان کرد: یکی از راه های فساد مواجهه مراجعه کنندگان با کارکنان شهرداری است که ما این مواجهه را تا ۸۰ درصد کاهش داده ایم و مردم از طریق سامانه می توانند کارهای خود را بدون مراجعه به شهرداری تهران انجام دهند. با مراجعه شهروندان به سامانه ها هم زمان بندی ارائه خدمات را کاهش می دهیم و هم انحراف از موضوعات را به ما هشدار می دهد. بنابراین اگر می خواهیم ضمانتی به مردم ارائه دهیم در عمل نشان می دهیم، به عنوان مثال به سمتی پیش می رویم که اگر مردم معتاد متجاهر به ما معرفی کنند جایزه می دهیم؛ تحقق شعارهای ما در عملکردمان مشخص می شود.

ابرپروژه‌ها در دستور کار مدیریت شهری قرار دارند

وی درباره تداوم ابر پروژه ها در این دوره مدیریت شهری یادآور شد: حتما این مساله در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد کما اینکه در سال جاری ما چند پروژه بزرگ را در دستور کار داریم که انشالله مدیریت شهری زیر نظر شورا این پروژه ها را اجرایی می کند. آن چیزی که مشخص است، این است که در این دوره باید موتور خدمت را در شهرداری تهران روشن می کردیم و چرخ های گل گرفته ماشین شهرداری را پاک می کردیم. اینکه ما زمان ۱۴ ماهه صدور پروانه را به ۲ ماه کاهش می دهیم خود یک ابر پروژه است تا مشکلات حل شود؛ حتما باید در بخش های عمرانی اقدامات موثری را انجام دهیم و یک هم افزایی بین سرعت تحولات در کشور و سرعت عملکرد شهرداری در تهران ایجاد شود.

وی تاکید کرد: باید شاهد این مساله باشیم که مردم احساس می کنند که کیفیت ارائه خدمات از سوی مدیریت شهری تغییر کرده است. به عنوان مثال وقتی در طی ۷ ماه شاهد افزایش ۱۲۴۰ هکتار بوستان جنگلی به شهر تهران هستیم، نشان می دهد مدیریت شهری تصمیم گرفته که وارد فازهای تاثیرگذار شود.

تکمیل بزرگراه‌های شوشتری و بروجردی از مهمترین پروژه‌های عمرانی محسوب می‌شود

سروری با بیان اینکه در اجرای پروژه ها اولویت بندی انجام می دهیم گفت: ابتدا باید برنامه های جاری را اجرا کنیم و در قدم بعدی برنامه های اولویت دار را اجرا نماییم؛ به عنوان مثال در حوزه مترو باید خطوط جدید ایجاد کنیم اما اولویت نخست در این حوزه این است که از خطوط فعلی بیشترین بهره برداری را داشته باشیم. در حوزه عمرانی نیز تکمیل بزرگراه های شوشتری و بروجردی از مهمترین پروژه های عمرانی محسوب می شود که موجب گره گشایی از بار ترافیکی و کاهش آلودگی هوا می شود.

پیگیری قانون مشارکت و پرداخت سهم دولت برای خرید اتوبوس

نایب رئیس شورا درباره خرید اتوبوس های دست دوم توسط شهرداری تهران اظهار کرد: عدم کمک دولت در خرید اتوبوس های جدید در سال های گذشته باعث فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی شده است. با توجه به اینکه هزینه خرید یک اتوبوس برای شهرداری تهران حدود ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه دارد، این رقم بسیار بالاست. خوشبختانه در دولت جدید  قانون مشارکت و پرداخت سهم دولت برای خرید اتوبوس در حال پیگیری است و این همکاری تحولات زیادی ایجاد می کند.

وی افزود: شهرداری نمی خواهد اتوبوس دست دوم وارد کند بلکه در کنار تزریق اتوبوس های جدید از ظرفیت اتوبوس های کارکرده با سن کم استفاده می کند. ما اجازه نمی دهیم که هر اتوبوس دست دومی وارد شهر تهران شود بلکه باید از استانداردهای محیط زیستی و فنی برخوردار باشند. این روند یک امر عادی است و اتوبوس کمکی محسوب می شود. 

شورایاری از ظرفیت‌های انکارناپذیر تهران است

سروری درباره وضعیت شورایاری ها در دوره جدید مدیریت شهری ادامه داد: شورایاری از ظرفیت های انکارناپذیر تهران است که ۲۰ سال از زمان شکل گیری آن می گذرد؛ این انتقاد را از شورای قبلی داریم که مشکل شورایاری ها را در زمان خود حل نکرده است؛ رئیس شورای شهر تهران نامه ای به ریاست قوه قضائیه در خصوص شورایاری‌ها نوشته‌اند؛ چرا که شهرداری از نظر قانونی نمی‌تواند تحت عنوان شورایاری‌ها فعالیتی انجام دهد.

وی بیان کرد: شورای ششم، شورایاری ها را فرزند خود می داند و بیشترین سطح خدمات در محله ها با همکاری شورایاری ها انجام شده است، البته برخی دسیسه هایی نیز هست که شورایاری ها برای اعتراض به مقابل شورای شهر بیایند اما ما این نهاد را منحل نکرده ایم و اگر اعتراضی هست باید به نهادهای قضایی انجام شود. در حال حاضر منع قانونی در استفاده از شورایاری ها داریم و اکنون قرار است از مدیران محله استفاده می شود تا این ظرفیت کماکان در شهر تهران حفظ شود.

نایب رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به سوال مربوط به پرونده های ماده ۱۰۰ که روند فزاینده ای در دستگاه های قضایی و دیوان عدالت اداری داشته است، بیان کرد: ما این احساس را نداریم که روند پرونده های ماده ۱۰۰ روند فزاینده داشته است. سامانه گزارش گیری در کمیسیون نظارت و حقوقی در دست راه اندازی قرار دارد. روش‌های موجود شهرداری برای مبارزه با فساد بررسی شده و از گزارشگران فساد صیانت و حمایت خواهد شد.

مبارزه با فساد و مفسد مهم‌ترین دغدغه شورای شهر تهران است

وی تاکید کرد: آن چیزی که روشن است این است که شبکه شورا و شهرداری با فساد مقابله دارد. یکی از زمینه های فساد در شهرداری معطلی ۱۴ ماهه برای صدور پروانه بود و ما این فرایند را اصلاح کردیم؛ تمام امکانات را به کار می‌گیریم تا زمینه‌های تولید فساد را از بین ببریم و مبارزه با فساد و مفسد مهم‌ترین دغدغه شورای شهر تهران است؛ یکی از دلایلی که به شهرداری اجازه دادیم سازمان نوآوری زیر نظرش باشد به این دلیل بود که شهردار تهران نظارت مستقیم بر نوآوری ها و هوشمندسازی داشته باشد.

سروری درباره وضعیت حریم شهر تهران و نظارت بر طرح‌های هادی اظهار کرد: یکی از معضلات بزرگ تهران حریم آن است و نظارت بر آن کاری مشکل است، از طرفی دیگر ما با حریم مشترک مواجه هستیم.

وی افزود: اولین اقدام اصلاح قانون مجلس است و چون نگاه کلی داشته نتوانسته به مساله حریم در شهر تهران بپردازد و باید از طریق مجلس و شورای عالی استان ها این مساله را پیگیری کنیم. حرف شهرهای اقماری نیز درست است که حقوق آنها باید تامین شود و در عین حال نیز حریم شهر تهران نیز رعایت شود.

ورود شهرداری به موضوعات کلان جامعه با راه‌اندازی قرارگاه‌های اجتماعی

نایب رئیس شورای شهر درباره ورود شهرداری به موضوعات کلان جامعه با راه اندازی قرارگاه های اجتماعی ادامه داد: مسائل شهر تهران، ملی است و برای حل هر کدام دستگاه های مختلف باید حضور داشته باشند؛ مفهوم قرارگاه این است که تنها شهرداری ورود نمی کند بلکه سایر سازمان های متولی نیز مسئول هستند. در تشکیل قرارگاه افراط و تفریط نباید کرد و با تشکیل یک ستاد نیز می توان کار را انجام داد.

وی بیان کرد: یکی از موضوعات مهم جمعیت است که در رسانه های خارجی به سخره گرفته می شود اما برای این مساله شهرداری تهران قرارگاه تشکیل داده است که در زمینه تبلیغ و ایجاد مشوق ها گام برمی دارد.

به گفته سروری؛ کشورهای اروپایی بیلبوردهای بزرگی در این رابطه زده اند و مشوق های بزرگی را برای فرزند آوری تبلیغ  کرده اند که این نشان می دهد که شهرداری ها در این تبلیغ تاثیرگذار هستند.

شهرداری تهران به ۱۵۶ تذکر شورا پاسخ داده است

این عضو شورای شهر تهران درباره بحث نظارتی شورا یادآور شد: نظارت بر شهرداری و تذکرات اعضای شورا را جزو محسنات این شورا می دانم؛ بعد از رای آوردن شورای ششم عنوان شده بود که یک شورای قبرستانی داریم اما نشان داد که ۱۷۸ تذکر در این مدت به شهرداری داده شده است که نشان از زنده بودن و مطالبه گر بودن شورا دارد. 

وی یادآور شد: تاکنون شهرداری تهران به ۱۵۶ تذکر شورا پاسخ داده است. در مجموع شورا در جایی تخلف ببیند حتما تذکر می دهد و در کنار مطالبه گری نقش حمایتی از شهردار نیز دارد.

به اعتقاد سروری؛ مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری یک جریان منسجم است و ما از شهرداری حمایت می کنیم. درباره پاسخ هایی که شهرداری به تذکرات می دهد، باید به این مساله اشاره کرد که برخی از این پاسخ ها قانع کننده و برخی نیست و در این صورت دوباره توضیحات بیشتری از شهرداری تهران طلب می کنیم.

نایب رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به سه شیفته شدن فعالیت شهرداری تهران و عدم توجه به مادران دارای فرزند خردسال گفت: ما حتما این مساله را پیگیری می کنیم تا شهرداری به این مساله توجه داشته باشد. رعایت حقوق خانواده از سوی شهرداری مهم است؛ لازم به توضیح است که قرار نیست تمام قسمت های شهرداری تهران سه شیفته شود. باید با برنامه ریزی اقداماتی صورت گیرد تا هم پرسنل و هم مردم از این مساله راضی باشند.

شهرداری در تبدیل وضعیت ایثارگران پیشتاز بوده است

وی درباره تبدیل وضعیت پرسنل ایثارگر در شهرداری تهران اظهار کرد: شهرداری در تبدیل وضعیت ایثارگران پیشتاز بوده است. این موضوعات یک روند اداری طولانی دارد، اما شهرداری فراتر از هر سازمانی به این مساله ورود پیدا کرده است.

سروری درباره باغ گیاه شناسی بیان کرد: مجوز انجام این پروژه در دوره گذشته مدیریت شهری صادر شده است و ارتش سهم خود را پرداخت کرده و پروانه صادر شده است و  و روندی که در دوره گذشته انجام شده طبق ضوابط بوده است. ارتش در این فرایند خطایی نداشته و سهم خود را برای انجام خدمات به شهرداری داده و باید بررسی شود که آیا می‌توان امکانی فراهم کرد که آسیب کمتری به این مجموعه وارد شود یا خیر.

انتهای پیام/

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۹
کد خبر: 20899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 7 =