تکمیل خطوط هفتگانه متروی پایتخت نیازمند بودجه یک سال شهرداری تهران است

شبکه خطوط مترو تهران که با ۷ خط در حال سرویس دهی به شهروندان پایتخت است،‌ برای تکمیل ایستگاه های باقی مانده و ساخت و بهره برداری از ایستگاه ها، تقریباً به بودجه یک سال شهرداری تهران نیاز دارد.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو)، مسعود درستی مدیرعامل شرکت گفت: در حال حاضر قطارهای مترو با تردد در ۲۵۲ کیلومتر مسیر خطوط احداث شده شبکه مترو پایتخت و مسافرگیری در ۱۴۲ ایستگاه،‌ مشغول خدمت‌رسانی به شهروندان هستند. تکمیل شبکه موجود مشتمل برخطوط یک تا هفت و طرح های توسعه‌ای ، نیازمند افتتاح ۳۳ ایستگاه دیگر است تا طول مسیر بهره‌برداری از تونل‌های ساخته شده به ۲۹۸ کیلومتر برسد. مضاف بر این، مبحث مهم احداث و تکمیل پایانه‌ها و پارکینگ‌های مترو و نیز ساخت پست‌های برق باقی مانده را پیش رو داریم که لازمه تحقق تمام آنچه گفته شد، تأمین مبلغی در حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: در کنار توسعه سخت افزاری ساختار شبکه مترو تهران ، باید حدود ۱۵۰۰ واگن نیز به ناوگان حمل و نقل ریلی پایتخت افزوده شود تا بتوان سرفاصله حرکتی قطارها در تمام خطوط موجود را به میزان قابل قبول کاهش داد؛ تأمین منابع مالی مرتبط با ناوگان البته حسب ضوابط و قوانین، عمدتا باید توسط دولت صورت پذیرد.

مدیرعامل شرکت مترو در ادامه به طرح‌های توسعه‌ای خطوط موجود و همچنین خطوط جدید مصوب در طرح جامع حمل و نقل ریلی پایتخت اشاره کرد و افزود: توسعه خطوط هفتگانه که در قالب افزایش طول خطوط  یک ، ۲ ،  ۳ ، ۴ ، ۶ و ۷ برنامه ریزی شده است ، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد که می‌توان بخش عمده‌ای از آن را از طریق تهاتر املاک و نیز بارگذاری مجتمع‌های ایستگاهی تأمین کرد. اما برای ساخت ۱۵۲ کیلومتر خطوط جدید شامل خط ۸ تا خط ۱۱ به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه احتیاج است. این اعداد البته با احتساب قیمت امروز کالا و خدمات محاسبه شده و با اعمال ضریب تورم ، قاعدتاً سال به سال بیشتر خواهد شد.

درستی تصریح کرد: به عبارت دیگر، با احتساب ارزش امروز پول رایج کشور ، برای تکمیل خطوط هفتگانه ، تأمین ناوگان مورد نیاز و همچنین تحقق برنامه‌های توسعه‌ای طرح جامع حمل و نقل ریلی تهران در نگاه افق سال ۱۴۲۰، محاسبات نشان می‌دهد حداقل ۳۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی لازم است و درصورت تداوم روش‌های متداول و جاری تأمین پول که هم اکنون شاهد هستیم ، قطعاً حمایت‌ها و کمک‌های بسیار پررنگ دولت از این به بعد ضروری است تا بتوان خط پایانی بر تحقق اهداف نشانه‌گذاری شده در مقیاس برنامه‌های میان مدت متصور بود. البته با توجه به این اعداد و ارقام سنگین، امکان تحقق تمام موارد ذکر شده از طریق بودجه‌های دولتی و شهرداری میسر نیست و لذا در قالب کارگروههای تخصصی،‌ به دنبال شناسایی ظرفیت‌های جدید جهت تأمین منابع مالی هستیم که شخص شهردار تهران نیز به صورت جدی و مستمر پیگیر این موضوع است.

درستی در پایان گفت : به منظور تکمیل خطوط هفتگانه موجود نیز ، یک فرآیند منظم و مطمئن برای تأمین منابع مالی مورد نیاز لازم است که درصورت تحقق این امر، می‌توان تا پایان سال ۱۴۰۲ شاهد بهره‌برداری از تمام ایستگاه‌های باقی‌مانده خطوط ۶ و۷ بود؛ البته به موازات این دورنمای کوتاه مدت، حتماً‌ باید نگاه بلند مدت به اهداف توسعه‌ای طرح جامع حمل و نقل ریلی پایتخت داشت و تأمین ناوگان حمل و نقلی را نیز مؤکداً مدنظر قرار داد.

انتهای پیام 

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۸
کد خبر: 21551

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 1 =