آرادکوه تنها تا ۲۰ سال دیگر گنجایش دفن پسماند دارد/خداحافظی با پدیده زباله‌گردی تا ۱۴۰۳

معاون پردازش و دفن پسماند سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: مدیریت متمرکز پسماند از جمع‌آوری و حمل تا پردازش و دفن به پیمانکار واگذار می‌شود و زباله‌گردی تا دو سال آینده به طور کامل حذف می‌شود.

حسین حیدریان در گفت‌وگو با خبرنگار شهر، با بیان اینکه در حال حاضر تا سقف پنج هزار و ۵۰۰ تن پسماند از نقاط مختلف شهر تهران به آرادکوه منتقل می‌شود، اظهار کرد: با روند فعلی، عمر دفن پسماند در آرادکوه ۱۰ سال تخمین زده می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه بر اساس برنامه‌های طرح جامع پسماند به سمت تفکیک در مبدا تولید در سطح شهر می‌رویم تا ۲۰ سال آینده گنجایش دفن زباله در آرادکوه وجود خواهد داشت.

شناسایی ۳۵ کانون تولید بو در محدوده فرودگاه امام(ره)

حیدریان با بیان اینکه در محدوده جاده قدیم قم و فرودگاه، حدود ۳۵ کانون تولید بو توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: آرادکوه یکی از این کانون‌هاست اما با توجه به فاصله ۱۲ کیلومتری این منطقه با فرودگاه، تاثیر آرادکوه میزان کمی است.

حذف بوی نامطبوع با خشک شدن دریاچه شیرابه در آرادکوه

وی اضافه کرد: در زمان قالیباف دریاچه شیرابه موجود در آرادکوه که ۱۸ هکتار مساحت و عمق متوسط دو متر داشت، با تصفیه و بازچرخانی شیرابه و بهره‌برداری از لاگون‌های تبخیری خشک شد.

حیدریان همچنین خاطرنشان کرد: این دریاچه محل انتشار بوی نامطبوع بود که حذف شد و تا کنون از تشکیل مجدد آن جلوگیری شده است.

وی با اعلام اینکه برنامه‌های دیگری نیز برای کاهش انتشار بوی نامطبوع در آرادکوه اجرایی شده است، گفت: کاهش تراکم پسماند در سایت تولید کمپوست، پوشش بالای ۹۰ درصد مراکز دفن و مدیریت شیرابه از جمله این اقدامات بوده است.

معاون پردازش و دفن پسماند سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: در راستای استفاده از تکنولوژی‌های نوین بیولوژیک برای حذف بو از سایت تولید کمپوست، قراردادی با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران منعقد شد که بر این اساس، کنسرسیوم میکروبی از سوی این پژوهشگاه تولید شده و پاشش مستمر روی توده‌های کمپوست انجام می‌شود.

وی افزود: این کنسرسیوم، ترکیبات آلی فراری را که بوی نامطبوع تولید می‌کنند، حذف می‌کند.

نفوذپذیری خاک در آرادکوه پایین است

حیدریان با تاکید بر اینکه مهمترین تاثیر منفی دفن پسماند، تولید شیرابه و به دنبال آن آلوده شدن آب‌های زیرزمینی است، تصریح کرد: خوشبختانه جانمایی آرادکوه به دلیل ضریب پایین نفوذپذیری خاک و دوری از مراکز بافت مسکونی و شهری و همچنین قرار نگرفتن در مسیر بادهای فصلی، به خوبی انجام شده است.

وی افزود: مدیریت شیرابه در این محدوده انجام می‌شود تا از تجمع شیرابه جلوگیری شود و آلودگی ایجاد نشود.

حیدریان با بیان اینکه تقسیم‌بندی پایتخت به هشت پهنه در راستای مدیریت پسماند باعث می‌شود ورودی آرادکوه کاهش پیدا کند، گفت: هدف‌گذاری ما در دو سال آینده این است که ورودی به آرادکوه را به کمتر از ۳۰ درصد کاهش دهیم که می‌تواند حجم زیادی از آلایندگی در این منطقه را حذف کند.

حذف زباله گردها با مدیریت متمرکز پسماند

معاون پردازش و دفن پسماند سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: حضور زباله‌گردها باعث حذف درآمدهای بخش خصوصی و شهرداری می‌شود چراکه به صورت غیر استاندارد انجام شده و ارزش اقتصادی زباله را کاهش می‌دهند.

وی افزود: زباله‌گردها زباله‌های قابل بازیافت را به مراکز غیرمجاز و زیرزمینی می‌فروشند که این بازیافت با کیفیت پایین انجام و به دنبال آن، محصولاتی با کیفیت نامناسب تولید می‌شود و همین موضوع ارزش زنجیره پسماند را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به احداث سامانه‌های mrf در هشت پهنه تهران، خاطرنشان کرد: در راستای همین اقدام، مدیریت متمرکز پسماند از جمع‌آوری و حمل تا پردازش و دفن به پیمانکار واگذار می‌شود و زباله‌گردی را تا دو سال آینده به طور کامل حذف می‌کند.

معاون پردازش و دفن پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه زباله تولیدی در تهران به هیچ کشوری فروخته نمی‌شود، گفت: پسماندهای قابل بازیافت از جمله پی‌ای‌تی و انواع پسماند پلاستیکی اچ‌دی‌پی‌ای و ال‌دی‌پی‌ای به کشور چین صادر می‌شود.

انتهای پیام/

۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۳
کد خبر: 22154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 5 =