به گزارش شهر، پیروز حناچی شهردار تهران در جلسه مجازی شورای معاونین، روسای سازمانهای تابعه و شهرداران مناطق که با حضور رییس سازمان بازرسی کل کشور در دفتر شهردار تهران برگزار شد، با اشاره به حادثه دردناک آتش سوزی کلینیک درمانی سینا اطهر گفت: موضوع کلی که در این حادثه وجود دارد نامتناسب بودن اختیارات و مسئولیت ها است؛ شهرداری خواستار تعقیب بحث یکپارچگی مدیریت شهری برای اداره مناسب شهر است. او تاکید کرد که هدف از مطرح کردن این موضوع اصلا نگاه بخشی نیست.
حناچی همچنین به موضوع لغو انتخابات شورایاری ها اشاره کرد و گفت: این انتخابات دو دوره قبل از ما نیز انجام شده است ، دوره سوم آن کاملا الکترونیکی برگزار شد و یک مانور بی بدیل و بدون خطا بود. نتایج نیز همان شب اعلام شد. برگزاری این انتخابات و لغو آن در حال حاضر محل مناقشه شهرداری و سازمان بازرسی است.
او با بیان اینکه دو چالش عمده اداره امور شهر شامل درآمدهای شهری و بدنه سنگین مجموعه شهرداری است، گفت: بدنه شهرداری به طور تخمینی ۲۰ هزار نفر نیروی اضافی دارد و در حال حاضر با توجه به شرایط کشور امکان تعدیل نیز وجود ندارد در عین حال ادامه این وضعیت شرایط سختی را به وجود آورده است.
شهردار تهران یکی از منابع مالی و درآمدی شهر را اوراق مشارکت معرفی کرد و گفت: میزان این اوراق در قانون بودجه مشخص می شود و بانک های عامل به نمایندگی از شهرداری این اوراق را عرضه می کنند؛ این اوراق عمدتا در مترو استفاده می شود.
به گفته او اما یکی از مشکلات کنونی شهرداری اوراقی است که بانک آینده آنها را فروخته، سود پول را از شهرداری درخواست می کند ولی اصل وجه را نمی دهد. همچنین تامین ۵۰ درصد اعتبارات در بخش حمل بر عهده دولت و ۵۰ درصد برعهده شهرداری است که متاسفانه از هیچ روشی نتوانستیم آن را بگیریم.
او توسعه حمل و نقل ریلی را از الویت های شهرداری در موقعیت کنونی دانست و گفت: خطوط ۶ و ۷ مترو در این دوره از مدیریت شهری به بهره برداری رسیده است. ایستگاه ها بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. تحریم، شرایط سختی را برای تجهیز و تامین وسائل مورد نیاز بویژه لوازم الکترونیکی مترو بوجود آورده است که در صورت تامین، وعده راه اندازی ماهانه یک ایستگاه محقق می شود. به گفته شهردار تهران در صورت تامین ملزومات تا آخر سال جاری خط ۶ و ۷ به بهره برداری کامل می رسد.
حناچی در ادامه توسعه قلمرو عمومی را از دیگر اهداف با الویت شهرداری دانست و گفت: تپه های عباس آباد و پل طبیعت فضاهایی از این جنس است که شهروندان اوقات فراغت خود را آنجا سپری می کنند.
او افزود: یکی دیگر از جهت گیری های عمومی ما برخلاف وجود شرایط سخت، گسترش فضای سبز در شهر است. در همین راستا از تخریب باغ ها جلوگیری کردیم به عنوان مثال بوستان عبقری با حدود ۸ هزار متر مربع فضا در بهترین منطقه تهران(منطقه ۲) و همچنین باغ وثوق الدوله (منطقه )۱۴و حکمت (منطقه ۹) را احیا کردیم و تعداد زیادی از باغ های محلی در محدوده قانونی و نه خارج از محدوده قانونی مانند ارتفاعات را به فضاهای قابل استفاده در شهر برگرداندیم.
شهردار تهران با اجر نهادن به نظارت ، سوال پرسیدن و محکوم کردن که از وظایف بازرسی در کشور است، گفت: شرایط تصمیم گیری، تصمیم سازی و انجام دادن کارها برای مدیران سخت شده است و ضروری است که سازمان بازرسی از مدیرانی که کار خود را درست انجام می دهند دلجویی و حمایت کند تا افراد دلسرد نشوند.
او ابراز امیدواری کرد که حضور رییس جدید سازمان بازرسی کل کشور منشاء خیر برای شهروندان تهران باشد.
نظر شما