طرح ترافیک سال آینده تغییر می‌کند/طرح ۳۰ ساله تهران در آستانه تحول

طرح ترافیک بیش از ۳ دهه است که در هسته مرکزی شهر اجرا می شود. رئیس کمیسیون حمل و نقل ترافیک شورای شهر می‌گوید طرح ترافیک سال آینده تغییر می‌کند و در این زمینه جلساتی برگزار شده است.

به گزارش شهر، حرکت تمام خودروها، (به جز وسایل نقلیه عمومی، امدادی، نظامی، انتظامی)، در هسته مرکزی شهر ممنوع است و تنها خودروهایی می‌توانند در این نواحی تردد کنند که دارای مجوز ورود به طرح ترافیک باشند.

برای خرید طرح ترافیک باید شهروندان به سامانه تهران من مراجعه کرده و برای حضور در محدوده طرح ترافیک، طرح خریداری کنند.

نقشه محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد تهران شامل محله ها، خیابان های اصلی و فرعی، بزرگراه ها و آزادراه های درون شهری مختلفی می شود که عبور و مرور در آنها تماما تحت کنترل است.

محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد کجاست؟

با توجه به شلوغی بی حد و حصر تهران، خصوصا در مناطق مرکزی و علی الخصوص در ساعات صبح و عصر، محدود کردن تردد در بخش هایی از شهر، اقدامی موثر برای پیشگیری از ترافیک و قفل شدن مسیر های ارتباطی است.  البته طرح ترافیک مشکل را کامل حل نکرده اما بی تاثیر هم نبوده است.

بر اساس این گزارش، شمس آباد، مهران، مجیدیه، دبستان، قصر، کاج، صفا، شکوفه، باقر آباد، مینای جنوبی، دولاب، خاوران، شوش، بیستم ولیعصر، طیب، مینابی، جوادیه، گمرک، میدان حر، جمهوری، جمالزاده، جمشیدیه، میدان سلماس، یوسف آباد، امیر آباد شمالی، کردستان، حکیم، گمنام، شهرک والفجر، توانیر، رسالت، آپادانا، مصلی، سید خندان، خیابان ولیعصرتا تقاطع همت و تمام کوچه ها و خیابان های اطراف این مناطق در محدوده طرح ترافیک آبی رنگ یا همان محدوده کنترل آلودگی هوا قرار دارند. به طور کلی باید بگوییم که ضلع شرقی محدوده زوج و فرد بزرگراه امام علی (ع)، ضلع جنوبی بزرگراه بعثت، ضلع غربی بزرگراه نواب و چمران و ضلع شمالی آن بزرگراه همت است.

باغ صبا، بهار، ایران شهر، بهجت آباد، سازمان آب، پارک لاله، میدان ولی‌عصر، بخشی از بزرگراه مدرس، کریمخان زند، بلوار کشاورز، مفتح، مطهری، شریعتی، دروازه دولت، خیابان بهار، انقلاب، کارگر، فردوسی، لاله‌زار، دروازه شمیران، آذربایجان، منیریه، حسن آباد، پامنار، آبشار، آبمنگل، بازار تهران، پانزده خرداد، امام خمینی، مولوی، خانی آباد، امیر بهادر و تمام خیابان ها و کوچه های متصل به این مناطق جز محدوده طرح ترافیک قرمز رنگ یا همان طرح ترافیک هستند. به طور خلاصه می توان گفت که مرز محدوده طرح ترافیک از سمت شمال خیابان مطهری، از سمت جنوب خیابان شوش، از سمت غرب خیابان کارگر و از سمت شرق خیابان شریعتی و هفده شهریور است.

قرار است طرح ترافیک تغییراتی کند و در حال حاضر موضوعات در حال کارشناسی است و از سال آینده قرار است تغییرات اعمال شود.

سال آینده تغییراتی در طرح ترافیک خواهیم داشت/ هنوز مدل تغییر در نیامده است

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل ونقل ترافیک شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفت: سال آینده تغییراتی در طرح ترافیک خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه هنوز مدل تغییر در نیامده است، گفت: این که باید حتماً تجدیدنظر صورت گیرد در آن تردیدی نیست . از اجرای طرح ترافیک  بیش از  ۳۰ سال  می گذرد و باید بازنگری در آن صورت گیرد.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران تاکید کرد: باید شهروندان از حقوق برابر برخوردار شود جلساتی در این زمینه برگزار شده است و قطعاً در سال آینده تغییراتی در طرح ترافیک خواهیم داشت.

باید زندگی را به هسته مرکزی شهر بازگردانیم

تشکری هاشمی با تاکید بر این موضوع که باید زندگی را به هسته مرکزی شهر بازگردانیم، گفت: ما شب مردگی در مرکز شهر داریم مردم در این منطقه خیلی سکونت ندارند و یکی از دلایل آن هم موضوع طرح ترافیک است که برای ساکنین دردسرساز شده و باعث کوچ شهروندان از مرکز شهر شده است.

وی تاکید کرد: این منطقه فاقد سکونت دائمی است و به هر حال باید بازنگری های در آن صورت گیرد. در خصوص تغییرات طرح ترافیک موضوعاتی مطرح شده است و تلاش می‌کنیم که در کمیسیون حمل و نقل این موضوعات را بررسی کنید البته این را هم بگویم که چندین جلسه در این زمینه برگزار شده است.

نسل‌های جدید اجرای طرح ترافیک و روش‌های مدیریت ترافیک مدام درحال به روز رسانی است و قرار است مدیریت شهری به این سمت حرکت کند.

سید مجتبی شفیعی معاون شهردار تهران  درباره «تغییر در اجرای طرح ترافیک شهر تهران» می گوید:  طرح ترافیکی که درحال اجراست نسبت به طرح‌های قدیمی، پیشرفته‌تر، عادلانه‌تر و هوشمندانه‌تر است؛ اما نواقصی دارد.

وی ادامه داد:  نسل‌های جدید اجرای طرح ترافیک و روش‌های مدیریت ترافیک مدام درحال به روز رسانی است و باید مدیریت شهری تهران هم به سمت آن حرکت کند، تیمی براساس نظر شورای ترافیک تهران از مجموعه همکاران معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تشکیل شده است.

شفیعی درباره وظیفه این تیم، گفت: این تیم روی طرح جدید درحال بررسی و فعالیت است تا بتوانند این طرح جدید را به سمت عادلانه‌تر شدن نزدیک کنند. بهایی که از مردم بابت طرح ترافیک دریافت می‌شود، نوعی از عوارض شهری بشمار می‌رود.  مبلغ دریافتی باید متناسب با میزان عوارضی باشد که یک خودرو برای شهر ایجاد می‌کند،  عوارض باید براساس زمان، مکان و ایجاد آلایندگی متغیر باشد و نباید یک عدد ثابت برای شهر تنظیم شود.

باید مبلغ عوارض در معابر خلوت کاهش یابد

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تاکید کرد: بنابراین تلاش می‌شود که این طرح به سمت پویاتر شدن عوارض حرکت کند. جریان ترافیکی در سطح شهر دائم درحال تغییر است. برای مثال باید عوارض در زمان‌ و مکان‌هایی که ترافیک، وضعیت بحرانی دارد، تغییر کند تا مردم تشویق شوند که شبکه معابر را خلوت کنند.

به گفته این مقام مسئول،  باید مبلغ عوارض در معابر خلوت کاهش یابد،  همچنین عوارض در روزهای آلوده‌تر هوا باید نسبت به روزهای عادی تغییر کند یا بالعکس. به هرحال یک تیم متخصص منتخب درحال کار کردن روی این موضوع است.

بر اساس این گزارش، آلودگی هوا و ترافیک دو معضل شهر تهران است و مدیران شهری تاکید دارند که باید برای رفع این مشکل برنامه ریزی های لازم صورت گیرد. توسعه حمل و نقل عمومی و خرید تجهیزات از جمله اقدامات برای رفع این دو معضل اساسی در شهر تهران است.

حرکت و تحولات اساسی در این زمینه صورت گرفته است و مدیران شهری برای رفع مشکلات ورود کردند و بخشی از تجهیزات هم خریداری و بخشی هم سفارش داده شده است همچنین دولت هم چراغ سبزی برای کمک به سیستم حمل و نقل عمومی کرده است و قرار است که تعدادی اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل شود تا بخشی از مشکل آلودگی هوا و ترافیک برطرف شود.

رفع مشکل ترافیک تهران صرفا محدود به شهرداری تهران نیست

همچنین یکی از راه های کنترل ترافیک در تهران ایجاد طرح ترافیک بوده است در چند سال گذشته به دلیل عقب ماندگی های جدی در بحث توسعه حمل و نقل عمومی مشکلات عدیده‌ای برای شهروندان ایجاد شده است و ترافیک تهران به یک معضل اجتماعی فرهنگی تبدیل شده و نیازمند یک جراحی است.رفع مشکل ترافیک تهران صرفا محدود به شهرداری تهران نیست بلکه باید سایر ارگانها و نهادها هم در این زمینه ورود بحران ترافیک مشکلات روحی هم برای شهروندان به دنبال خواهد داشت. یکی از راههای کم کردن ترافیک ایجاد طرح ترافیک بوده است و همچنین قرار است تغییراتی در این زمینه در هسته مرکزی شهر داده است.

اگر حمل و نقل عمومی به خوبی توسعه پیدا کند شهروندان کمتر از خودروی شخصی استفاده می کنند مدیران در این دوره تصمیم به توسعه حمل و نقل عمومی دارند و بخش عمده ای از بودجه را هم به همین موضوع اختصاص دادند.

رفع کردن چالش‌هایی که شهر تهران در بخش‌های ترافیک، حمل‌ونقل عمومی و آلودگی هوا با آنها مواجه است، سه مطالبه اصلی و جدی شهروندان تهران از مسولان است و از این رو، مدیریت شهری  خود را موظف به رفع مسائل و مشکلات موجود و تسهیل‌گری امور به ویژه در این سه وجه مهم می‌داند.معضلات حوزه حمل و نقل عمومی و مشکلات ترافیکی پایتخت با رویکرد انسان‌محور و نگاه تحولی از طریق به‌کارگیری شیوه‌های نوین و تقویت هوشمندسازی شهر  در دستور کار قرار گرفته است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۵
کد خبر: 25081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 0 =