بوستان ایرانیان ۴۳ هکتاری می‌شود/آماده‌سازی بسته سیاست کلان به منظور ارتقاء یک‌باره پایتخت/خدمات‌دهی به شهروندان با استفاده از ظرفیت بوستان‌ها

شهردار تهران گفت: با افتتاح هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز در تهران، این فضا در پایتخت و محیط پیرامونی آن به ۶۰ هزار و ۵۰۰ هکتار خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار شهر، علیرضا زاکانی ظهر امروز - شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱- در حاشیه افتتاح بوستان ایرانیان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ما مفتخر هستیم دو هزار و سیصد و چهل و ششمین پارک تهران را افتتاح کنیم، اظهار کرد: این بوستان ۱۶.۵ هکتار است و ده‌ها هکتار نیز به آن اضافه خواهد شد.

شهردار تهران با اعلام اینکه تهران قبل از انقلاب تا سال ۵۷ تعداد ۷۵ پارک داشت، خاطرنشان کرد: تهران پیش از انقلاب چهار هزار و ۲۰۰ هکتار فضای سبز داشت و امروز این عدد به ۵۹ هزار هکتار فضای سبز شامل ۴۵ هزار هکتار فضای پیرامونی و ۱۴ هزار هکتار فضای داخل شهر رسیده است. امسال نیز یک هزار و ۵۰۰ هکتار به این فضا اضافه خواهد شد و میزان آن به ۶۰ هزار و ۵۰۰ هکتار می رسد.

وی مناطق ۱۸ و ۱۹ را دارای تهدیدات متعدد عنوان کرد و افزود: ۲۳ کوره‌ آجرپزخانه در این منطقه وجود دارد که تبدیل به نقطه بی‌دفاع شهری و تهدید شده اند. طراحی ما جهت نوسازی شهری، این مناطق را به الگو و پیشرو تغییر و تحول شهر تهران تبدیل می‌کند. برای ۲۲ منطقه نقشه راه تغییر و تحول و ارتقاء داریم که شتاب آن در منطقه ۱۸ و ۱۹ و مناطقی از این دست بسیار بیشتر است.

توجه به وجهه خدماتی در بوستان ایرانیان

زاکانی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با موقوفه مروی در منطقه ۱۹، تصریح کرد: بر اساس آن می توانیم جنبه خدماتی، اقتصادی را نیز داشته باشیم به طوری که در خلازیر وجهه اقتصادی و در بوستان ایرانیان وجهه خدماتی دنبال خواهد شد و به دنبال این هستیم که این روند را در سایر نقاط  نیز داشته باشیم.

شهردار تهران با بیان اینکه می خواهیم نوسازی مسکونی را در پیرامون این فضا داشته باشیم، تأکید کرد: به دنبال این هستیم که منطقه را از ارتقاء فوق العاده بالایی برخوردار کنیم چراکه مردم این منطقه از شأنی بیش از این برخوردارند.

وی با اعلام اینکه این پارک گام اول ماست، یادآور شد: ساماندهی منطقه خلازیر به عنوان نقطه اقتصادی هدف گذاری شده و با مجتمع سازی‌ها که جنبه تجاری دارد به الگوی اقتصادی تبدیل می‌شود.

زاکانی با بیان اینکه زمانی به بوستان ها به عنوان تفرجگاه نگاه می‌شد و دور آن بسته بود که ایمنی شهروندان رعایت شود، گفت: درآن زمان خدماتی نیز به صورت حداقلی ارائه می شد؛ به طور مثال کتابخانه‌های کوچکی در پارک‌ها احداث شده بود و مدیریت شهری در دهه ۷۰ این بوستان ها را توسعه داد و حصارش را باز کرد. اما داخل آن، یک رسوخ عناصری رخ داد که بهره مندی از آن را مخاطره‌آمیز کرد و سطح آن را پایین آورد.

تغییر نگاه مدیریت شهری به بوستان‌های شهر/تامین نیازهای مردم داخل پارکها

وی اضافه کرد: ما به توسعه تفرجگاه در محیط پارک‌ها توجه داریم و دقت ما بر این است که نیاز مردم را داخل پارک تعریف کنیم که هم پارک حفظ شود و هم مردم با مراجعه به این مناطق بتوانند خدمات دریافت کرده و این خدمات افزایش پیدا کند. برای مثال هماهنگ شده که ظرفیت‌هایی در بوستان‌ها ایجاد شود که دست فروشان که محل عبور و مرور را مسدود می کردند، در این اماکن مستقر شوند و تأکید می‌کنیم که در بخشی از پارک ها که این اقتضا را دارد، فضا برای دست‌فروشان ایجاد خواهد شد. در فضایی دیگر، خدماتی را در بوستان های مادر و کودک ارائه خواهیم داد.

بوستان ایرانیان ۴۳ هکتاری می‌شود

زاکانی با اعلام اینکه بوستان ایرانیان در آینده به ۴۳ هکتار تبدیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: وقتی فضای سبز رها شده باشد سطحی از خدمات را ارائه می دهد اما وقتی فضای سبز زنده ای باشد نیازهای مردم را برآورده می کند. اگر بوستان‌ها محیط ورزشی، اقتصادی و خدماتی داشته باشند، آسایش و ایمنی ایجاد خواهد شد و مردم به آن رجوع خواهند کرد.

وی با اشاره به آماده کردن بسته ای به عنوان سیاست کلان که شهر را به یک‌باره ارتقاء خواهد داد، یادآور شد: در حوزه سلامت، خدمات بهداشتی تهران در پایین ترین سطح خود قرار دارد که با اقدام ساده ای از سوی مدیریت شهری می توان امکانی را در اختیار نظام سلامت قرار داد که یک‌باره خدمات بهداشتی را از سطح پایین به سطح درجه یک کشور تبدیل کند؛ لذا اعلام کرده ایم که مدیریت ما مشارکتی خواهد بود و در همین راستا پارک های ما به موجودی زنده تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام/

۱۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۶
کد خبر: 25994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 13 =