به گزارش شهر، «قرارگاه»؛ واژهای که علیرضا زاکانی از همان نخستین روزها که سکان مدیریت پایتخت را بهدست گرفت و گزارشی از برنامههایش در صحن پارلمان شهری ارائه داد، به کار برد. در ابتدا همگان تصور کردند شهردار تهران تصمیم دارد شهر را به سبک و سیاق نظامی اداره کند؛ اما او با توجه به تعریف قرارگاه(نظامسازی، هماهنگ کردن و بهروز شدن و...) رویکرد جدیدی در مدیریت شهری ترسیم کرد. تعریف همین واژه نشان میدهد، شهردار تهران با استفاده از شیوه قرارگاهی تصمیم دارد از طریق ایجاد هماهنگی و همافزایی میان دستگاهها، نهادها، سازمانهای مختلف و حتی ظرفیتهای مردمی و محلی، گامهای بزرگی برای حل مشکلات پایتخت بردارد. حدود یکسال از تشکیل نخستین قرارگاه(قرارگاه اجتماعی) میگذرد و تورق دستاورد قرارگاهها بیانگر آن است که برخی از آنها در راستای رفع مشکلات، زمینهساز تحولاتی در پایتخت شدهاند که در این گزارش به اهم آنها اشاره میکنیم.
قرارگاه اجتماعی
این قرارگاه با عضویت استاندار و فرمانداری تهران، قوهقضاییه، ستاد مبارزه با موادمخدر، سازمان زندانها، کمیته امداد، بهزیستی، وزارت بهداشت، سپاه، وزارت رفاه، فرمانده انتظامی و... تشکیل شد و اهدافی چون پاکسازی محلهها و کلونیهای اعتیاد، جمعآوری معتادان متجاهر، ساماندهی کودکان کار، شناسایی خانههای پلاک قرمز و... سرلوحه اقداماتش قرار گرفت. قرارگاه حدود ۲۹۲مصوبه داشته که ۸۰درصد آنها اجرایی شده است.
جمعآوری بیش از ۷هزار معتاد متجاهر و انتقال به کمپ ماده۱۶
تأسیس ۹مرکز یاورشهر برای پذیرش معتادانی که بهدلیل کبر و صغر سن، زخمباز و زنان معتاد متجاهر در سایر مراکز منع پذیرش داشتند
افزایش ظرفیت مددسراها
عمل به تعهدات در راستای ایجاد ۵هزار ظرفیت برای ساماندهی معتادان متجاهر و کلنگزنی جهت ایجاد ۲هزار و ۵۰۰ظرفیت جدید برای نگهداری معتادان
پلمب بیش از ۲۵۰مجموعه خریدوفروش موادمخدر و ۴۰خانه پلاک قرمز
پذیرش ۵ تا ۶هزار کودک کار در ۲۸مرکز پویاشهر و ۴مدرسه صبحرویش
قرارگاه مسکن
بهگفته شهردار تهران، در پایتخت با کمبود یکمیلیون واحد مسکونی مواجه هستیم و برای جبران این کمبود احداث سالانه ۱۸۰هزار دستگاه واحد مسکونی استطاعتپذیر توسط مدیریت شهری هدفگذاری شده است. علاوهبر این شهرداری در قرارگاه مسکن نقش تسهیلگری دارد و همین امر سبب رونق ساختوساز میشود.
کلنگزنی و آغاز عملیات ساخت ۱۰هزار واحد مسکونی در محدوده جنگافزارسازی ساصد(منطقه۱۳)
ساخت ۱۰۵۶واحد مسکونی در اراضی کارخانه قو به وسعت ۵هکتار
شکستهشدن طلسم ۳۰ساله در محله نفرآباد شهرری و آغاز ساخت ۵هزار واحد مسکونی
تهیه طرحهای توجیهی برای اراضی تحت تملک شهرداری مناطق ۵ و ۱۴ به مساحت ۳هزار مترمربع و ارسال به کمیسیون ماده۵ برای تصویب
آمادهشدن طرح توجیهی اراضی اطراف حرم عبدالعظیم حسنی(ع) در قالب پروژههای رضوان و حکمت به مساحت تقریبی ۶هکتار
تهیه طرح توجیهی برای اراضی تحت تملک شهرداری منطقه۱۲
قرارگاه ایمنی
قرارگاه ایمنی کالبدی کلانشهر تهران با هدف انسجامبخشی اقدامات نهادهای مسئول در زمینه مدیریت خطر در سطوح مختلف تشکیل شده است.
ایمنسازی موارد بسیار مخاطرهآمیز از قبیل گود برج میلاد و سایر اماکن پرخطر با قید فوریت که مشاور طراح و پیمانکار پروژه پایدارسازی دائمی گود برج میلاد انتخاب شده و عملیات اجرایی شامل ۱۱۲۰عدد از انکرهای دیواره، حفاری ۷۴عدد شمع و عملیات بتنریزی شمعها آغاز شده است.
کاهش ریسک شهر از طریق هماهنگی پیشگیری از ساختوسازهای غیرمجاز و ناایمن جدید که در این راستا تشکیل تیمهای ارزیاب ایمنی ساختمانها در ۳حوزه سازهای، حریق و HSE با حضور نمایندگان اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، سازمان نظاممهندسی ساختمان، معاونت فنی و عمرانی، معاونت شهرسازی و معماری و سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران پیشبینی شده است.
شناسایی و احصای موارد خطرآفرین و بحرانزا در همه مناطق شهرداری تهران، رفع موارد قابل انجام با استفاده از ظرفیت کمیته ایمنی و رفع خطر مناطق
قرارگاه توسعه حملونقل همگانی و پاک
بیتوجهی به وضعیت ناوگان حملونقل عمومی(مترو و اتوبوس) در ادوار گذشته سبب فرسودگی این ناوگان شده است و ازاینرو در راستای جبران ضعفها و عقبماندگیها در این حوزه، قرارگاه توسعه حملونقل همگانی و پاک تشکیل شد. این قرارگاه ۷۱مصوبه داشته که بیش از نیمی از آن اجرایی شده است.
تأمین منابع مورد نیاز برای تکمیل مسیر خط متروی فرودگاه امام(ره) تا پرند و انجام تست سرد این خط
افتتاح پایانه اکباتان بهعنوان بزرگترین پایانه زیرزمینی قطارهای شهری در خاورمیانه
تفاهم با وزارت کشور و عقد قرارداد برای تأمین قطعات یدکی مترو به مبلغ ۲هزارمیلیارد تومان
انعقاد قرارداد خرید تجهیزات و قطعات کلیدی مترو به ارزش ۸۰۰میلیارد تومان
اورهال ۷۸دستگاه واگن
خرید و بهکارگیری ۵۵دستگاه اتوبوس و ۶۲دستگاه مینیبوس توسط شهرداری تهران
بازسازی ۶۱۴دستگاه اتوبوس فرسوده و احیای ۱۷۵دستگاه اتوبوس گازسوز و فعالسازی مجدد آنها
انعقاد تفاهمنامه با شرکت پست جهت برقیسازی ۵۰۰دستگاه موتورسیکلت فرسوده کاربراتوری با سیستم سوآپ باتری
منبع: همشهری
انتهای پیام/
نظر شما