بودجه دفتر شهردار تهران هزار و ۲۲۵ میلیارد تومان کاهش یافت/ ابلاغ سازمان فناوری‌های نوین تا پایان امسال

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران از کاهش هزار و ۲۲۵ میلیارد تومانی بودجه دفتر شهردار تهران از مبلغ پیشنهادی شهرداری خبر داد.

به گزارش خبرنگار شهر، محمد آخوندی در یکصد و سی و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی ردیف های لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران و در جریان بررسی بودجه حوزه دفتر شهردار تهران اظهار کرد: سازمان فاوا، سازمان فناوری های نوین، سازمان حراست، شورای اسلامی شهر تهران، مرکز حقوقی، دبیرخانه هیات مرکزی گزینش، نهاد راهبری توسعه شهری، هیات رسیدگی به تخلفات کارکنان، مرکز تهران هوشمند، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و دیگر نهادها زیر مجموعه دفتر شهردار هستند.

وی با اعلام اینکه پیشنهاد شهرداری سه هزار و ۳۸۶ میلیارد تومان بوده است، خاطرنشان کرد: هزار و ۲۲۵ میلیارد تومان از این بخش کم کردیم و زور ما بیشتر از همه به این بخش رسید و جایی برای جابجایی و تغییر وجود ندارد.

آخوندی گفت: در مورد سازمان فناوری های نوین بحث شد و پیشنهادی که شهرداری تهران داده بود ۸۰۰ میلیارد تومان بود اما پیشنهاد ما ۵۰ میلیارد تومان است؛ مشکلی که با وزارت کشور وجود داشته حل شده و تا پایان سال ابلاغ می شود.

وی با بیان اینکه ما این سازمان را در شورا تأیید کردیم و کمترین رقمی که می توانستیم در نظر بگیریم ۵۰ میلیارد تومان بود، یادآور شد: مرکز تهران هوشمند ۱۹۲ میلیارد تومان بودجه پیشنهادی داشته که ما ۱۰ میلیارد تومان پیشنهاد داده و تأیید کردیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: ما از محل کمک های شهردار تهران، مبالغی را کم کردیم و بیش از این نمی توانیم کاهش دهیم؛ مبلغی در اختیار شهردار است که می تواند در مواقع پیش بینی نشده، کمک کند.

وی ادامه داد: از ارقام کمک به مراکز عمومی و مؤسسات عام المنفعه تنها چهار میلیارد تومان باقی مانده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: تمام مواردی که اضافه شده توسط کمیسیون ها صورت گرفته و از بیرون مجموعه شهرداری نیز نبوده است؛ ۱۰ صفحه در سال ۱۳۹۹ برای کمک ها بوده و در سال ۱۴۰۱ به پنج صفحه رسیده اما امسال به طور مشخص ردیفی را تعیین و ۲۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته ایم.

آخوندی افزود: مواردی که قابلیت حذف داشتند تقاضا کردیم که حذف شود؛ برای مثال شهردار تهران در کمک به ورزشکاران و حمایت از بخش ورزش همچون آکادمی ملی فوتبال باید اعتباراتی داشته باشند که هزینه کنند.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با بیان اینکه ما تا الان چیزی را به عنوان سازمان فناوری های نوین به رسمیت نمی شناسیم، خاطرنشان کرد: اختصاص یک ریال برای این سازمان نیز خلاف قانون است.

وی افزود: با چه مجوزی مرکز تهران هوشمند از سازمان فاوا جدا شده که امروز کار غیر قانونی کنیم و بودجه ای مجزا را برای این مرکز اختصاص دهیم.

امانی با بیان اینکه دفتر شهردار ۱۸ نهاد زیرمجموعه دارد، یادآور شد: از وقتی که این نهادها زیر مجموعه دفتر شهردار قرار گرفته اند، فشل تر شده اند؛ مرکز حقوقی ۱۲ سال زیر نظر معاونت مالی و اقتصاد شهری بود چراکه پرونده ها بار مالی دارد و باید زیر نظر این معاونت باشد اما زیرنظر دفتر شهردار است و سوال داریم که زیر نظر بودن دفتر شهردار، چه اتفاقی را برای آنها رقم زده است؟ بودجه تمام این نهادها با قرار گرفتن در ذیل دفتر شهردار، نصف شده است.

سید احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به سخنان امانی در خصوص غیرقانونی بودن تخصیص بودجه برای سازمان فناوری های نوین، تأکید کرد: ما در خصوص سازمان فناوری های نوین به هیچ عنوان کار غیرقانونی نکردیم.

امیر شهرابی مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان فاوا و مرکز تهران هوشمند فعال هستند و سازمان فناوری های نوین نیز در حال تشکیل است، خاطرنشان کرد: ۷۵۹ میلیارد تومان برای سازمان فاوا پیشنهاد دادیم  ۵۹۳ میلیارد تومان بودجه دارد اما برای سال آینده ۶۶۲ میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده و تنها ۱۱ درصد افزایش بودجه دارد و با شرایط دلار و اتفاقات اخیر سازمان فاوا به عنوان یکی از سازمان های اصلی، چرا باید این میزان افزایش داشته باشد.

وی افزود: مرکز تهران هوشمند ۱۴۳ میلیارد تومان بودجه داشته اما در بودجه سال آینده به ۱۰ میلیارد تومان رسیده است؛ ردیف های سازمان فناوری های نوین در بودجه امسال ذیل سازمان فاوا بود و درخواست ما این است که اعتبار سازمان فناوری های نوین با سازمان فاوا ادغام نشود؛ چراکه ما به تنهایی در فاوا مشکل بودجه داریم و حتی در تأمین تجهیزات اولیه نیز کمبود دارد.

مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به کسری بودجه مرکز حقوقی اظهار کرد: سرجمع این اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان است و عدد عجیب و غریبی نیست و پیشنهاد من این است که سقف بودجه را ۲۵۰ میلیارد تومان افزایش دهیم و موارد مختلف را در این موضوع لحاظ کنیم.

وی افزود: نمی توان این میزان جابجایی را در کمیسیون برنامه و بودجه انجام داد و کار بسیار سختی خواهد بود.

اقراریان با بیان اینکه شهردار تهران یک شخصیت ملی بوده و در ادوار پیشین نیز چنین بوده است، خاطرنشان کرد: ردیف هایی در اختیار دفتر شهردار تهران است و چرا باید این ردیف ها را کاهش و در بخش های دیگر قرار دهیم؛ باید این بودجه لحاظ شود تا شهردار تهران بتواند در مواقع مختلف اختیار کمک داشته باشد و اگر بخواهیم این ردیف را از دفتر شهردار خارج کنیم، کار درستی نیست.

زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز گفت: ۱۴۳ میلیارد تومان از بودجه بخش فرهنگی کاهش دادند و به بخش کمک های شهردار اضافه کردند در حالیکه این رقم برای بهسازی و نگهداشت و بخش هزینه ای پیش بینی شده بود.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: نمی توان بودجه را اضافه کنیم و در انتها کم بیاوریم همانطور که مجلس این کار را انجام می دهد؛ باید کاری کنیم که سربلند باشیم و ۶۵ هزار میلیارد تومان بودجه را به ۷۵ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم و به بخش حمل و نقل اختصاص دهیم که روی آن مانور دادیم.

وی با بیان اینکه ممکن است بیش از همه به شهردار تهران فشار وارد شود، خاطرنشان کرد: بخش های مختلف با جابجایی بودجه تحت فشار خواهند بود؛ ما با بخش فرهنگی غریبه نیستیم اما گفته ایم که به معضل اصلی شهر تهران بپردازیم و چه اتفاقی می افتد که اگر امسال به آکادمی ملی فوتبال کمک نکنیم؟ بودجه اضافه کردن و افزایش سقف بودجه کار درستی نیست و خواهش من این است که جزیره ای نبینیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه حفاظت، سلامت و خدمات شهری بودجه خود را نیاز دارند، ابزار امیدواری کرد که از برهه حمل و نقل عمومی و آلودگی هوا چند قدم جلوتر برویم و بتوانیم با فراغ بال بیشتری در سالهای آینده بودجه به بخش های دیگر اختصاص دهیم.

وی ادامه داد: شهرداری بایستی جهادی عمل کند و شورا، شهرداری و کارکنان باید جهادی تلاش کنند تا به نتیجه برسیم؛ امیدواریم بودجه مرکز حقوقی و دیگر بخش ها کم نیاید.

گفتنی است رقم بودجه دفتر شهردار تهران برای سال ۱۴۰۲ به میزان ۲ هزار و ۱۶۱ میلیارد تومان با حداکثر آراء موافق به تصویب رسید.

انتهای پیام/

۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۷
کد خبر: 33032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =