به گزارش شهر، عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران درباره مهمترین سیاستهای حوزه مالی شهرداری تهران گفت: اجرای سیاست خزانه واحد به منظور ایجاد انضباط مالی به معنای مدیریت واریز و برداشتها و افزایش نظارتپذیری از مهمترین اقدامات مدیریت شهری در دوره جدید به شمار میرود.
محمدخانی درباره عملکرد در حوزه تحقق درآمدها نیز توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران موفق شد، عملکرد ۱۴۳ درصدی نسبت به بودجه مصوب شورای شهر را به ثبت برساند که این مهم در تاریخ اداره پایتخت بیسابقه است.
وی افزود: تهران ظرفیتهای فراوانی برای درآمدزایی داشته که متاسفانه بیتوجهی به آنها در ادوار گذشته صرفا به ناتوانی در پرداخت حقوق و دستمزد ختم نشده، بلکه بسیاری از زیرساختهای شهر با بیتوجهی و عدم تزریق منابع مالی فرسوده شده که مظاهر آن را در مواردی نظیر فرسودگی ناوگان حملونقل و توقف پروژههای عمرانی در دوره گذشته مدیریت شهری مشاهده میشود.
سه سیاست حوزه مالی شهرداری تهران
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در طول ۲۰ ماه گذشته در ۳ محور برای خروج از تنش و بهبود وضعیت مالی تلاش شده، اظهار کرد: محور اول، یکپارچهسازی حسابهای درآمدی شهرداری تحت عنوان «سیاست خزانه واحد» است که نتیجه آن شفافیت مبادلات مالی، صرفهجویی در هزینهها و بهبود درآمدها برای اداره تهران بود.
وی افزود: محور دوم تلاش برای تحقق حداکثری منابع بودجه با تأکید بر خودداری از افزایش فشار بر شهروندان و کسب درآمدهای پایدار بابت حقوق قانونی شهر است.
وی توضیح داد: در این خصوص نیز برای تحقق کلیه درآمدهای پایدار قانونی نظیر سهم شهرداری از مالیات بر ارزش ارزش افزوده، سوخت، شمارهگذاری، عوارض گمرک و عوارض خودرو تلاش شد و بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان از این ناحیه در سال ۱۴۰۱ وصول شد. مبلغ مذکور ۱۰۰ درصد بیشتر از بودجه مصوب ۸۹۰۰ میلیاردی شورای محترم شهر محسوب میشود و نوعی رکورد بابت کسب درآمدهای پایدار از خارج شهرداری محسوب میشود.
محمدخانی درباره محور سوم سیاستهای مالی شهرداری تهران گفت: جلسات متعدد و رایزنیهای فشردهای برای شناسایی سایر استعدادهای درآمدزایی و ظرفیت غیرنقد و مشارکتهای مردمی برگزار شد و نتایج مطلوبی حاصل شد. بنابراین، در سال ۱۴۰۱، بیش از ۷۲ هزار میلیارد تومان بودجه معادل ۱۴۳ درصد آنچه شورای شهر مصوب کرده بود، محقق کردیم و در عین حال، با بخشش ۵۳ ساله جرایم عوارض نوسازی و کسبوپیشه و بهای خدمات پسماند، بار مالی انباشتهشده بر شهروندان را به حداقل رساندیم.
وی افزود: این گشایش مالی سبب شد، علاوه بر پرداخت یکپارچه و به موقع حقوق و دستمزد کارکنان، کلیه پروژههای پویش امیدوافتخار تامین مالی شوند و پروژههای کلان زیرساختی نظیر بزرگراههای شهید شوشتری و بروجردی که به دلیل محدودیت مالی متوقف شده بود، احیاء شوند. همچنین، بدهی دورههای قبل به بانکها را محاسبه مجدد و تعدیل کردیم و ۳ هزار میلیارد تومان برات کارت برای تسویه به صورت نقد و غیرنقد با پیمانکاران سنواتی صادر کنیم.
سخنگوی شهرداری تهران ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود منابع درآمدی در سال ۱۴۰۲، گفت: با توجه به اختصاص ۴۵ درصد بودجه سال جاری به حوزه حملونقل، امیدواریم در سال ۱۴۰۲ تحول جدی در زیرساختها و کیفیت خدمترسانی در حوزه حملونقل رقم بخورد. چرا که عقبماندگیها در این بخش گسترده بوده و نیاز به فعالیت عمیق و مستمر برای بهبود وضعیت دارد.
منبع: خبرگزاری دانشجو
انتهای پیام/
نظر شما