به گزارش شهر، غلامعباس ترکی در گفتوگو با برنامه «تهران ۲۰» تأکید کرد: ما وظیفه داریم تکالیف قانونی دستگاه ها را پیگیری کنیم و سعی کردیم هماهنگی لازم را بین دستگاهها ایجاد کنیم؛ وزارت کشور دستورالعمل پایش ساختمان های مهم و بلندمرتبه را صادر کرد و کارگروه هایی تشکیل شد و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و معاونت عمرانی استانداری های سراسر کشور پایش و ارزیابی را بر عهده گرفتند.
وی افزود: در تهران ۱۶ هزار ساختمان مشمول ارزیابی و پایش هستند و تاکنون هزار و ۸۰۰ ساختمان پایش شدند اما در خصوص ساختمان های ناایمن آتش نشانی باید بگوییم که وظیفه این سازمان اطفای حریق است و با پیگیری هایی که از سال گذشته آغاز شد پرونده هایی را برای ساختمان هایی که آتش نشانی اعلام کرد، تشکیل دادیم و برای مالکان اخطارهایی صادر شد که جای تقدیر از مدیریت شهری برای پیگیری موضوع داریم.
ترکی تأکید کرد: در حال حاضر تعداد ساختمان های ناایمن از منظر آتش نشانی به ۹۳ ساختمان رسیده که شامل مراکز اداری نیز می شود؛ در دادستانی برای این ساختمانها پرونده تشکیل و برای یکایک دستورات قضایی صادر شده و مالکان و متصرفان مکلف هستند آمادگی کامل را با مدیریت شهری برای رفع نقص و ناایمنی داشته باشند و اگر همکاری صورت نگیرد با اعلام سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران، دستور تعطیلی، پلمپ و یا حتی تخریب صادر خواهد شد.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور با بیان اینکه برابر دستورالعمل وزارت کشور، مسئولیت اعلام ساختمان های ناایمن به عهده کارگروهی در مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی است، یادآور شد: در حال حاضر با جلب نظر کارشناسان لیست ۱۱۰ فقره از ساختمان های در معرض خطر ارسال شده و متأسفانه وزارت راه آنچنان که شایسته است به وظایف خود عمل نکرده و اخطار دادیم اگر تا پایان خردادماه نسبت به انجام وظیفه خود اقدام نکنند، در خصوص ترک فعل صورت گرفته اعلام جرم خواهیم کرد.
وی ادامه داد: دادستانی منعی برای انتشار این لیست ندارد اما نظر جامع را باید مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی اعلام کند؛ این کوتاهی در وزارت راه مشهود است و باید توضیح دهند و ما پیگیری می کنیم که توضیحات را در خصوص ایمنی سازه ارائه دهند؛ ایمنی ساختمان ها با جان مردم در ارتباط است و قطعا وزارت راه اهمیت موضوع را درک می کند.
ترکی تأکید کرد: باید در اطلاع رسانی به مردم شفاف و دقیق عمل کنیم و وقتی می گوییم که یک ساختمان ناایمن است باید اعلام کنیم از چه منظری مشکل دارد.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور با بیان اینکه ما نمی خواهیم به احساس عدم امنیت به صورت غیرواقعی دامن بزنیم، گفت: باید اطلاعرسانی شفاف و دقیق باشد و مدیریت شهری می تواند این اطلاع رسانی را انجام دهد و منعی وجود ندارد اما باید موارد ناایمنی نیز اعلام شود.
انتهای پیام/
نظر شما