میزان مصرف انرژی در هزار و ۸۰۰ ساختمان شهرداری تهران بررسی شد/ ثبت کمترین مصرف انرژی در ساختمان‌های منطقه ۹

مدیر گروه مطالعات محیط زیست و سلامت شهری مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران گفت: پس از بررسی میزان مصرف انرژی در هزار و ۸۰۰ ساختمان شهرداری، جداول و آمار نشان‌دهنده کمترین میزان مصرف انرژی در منطقه ۹ است.

سمیه منافی در گفت‌وگو با خبرنگار شهر، با بیان اینکه در تمام دنیا ۴۰ درصد مصرف انرژی توسط ساختمان‌ها انجام می‌شود، اظهار کرد: بیشترین میزان مصرف نیز به وسایل گرمایشی و سرمایشی اختصاص دارد.

مدیر گروه مطالعات محیط زیست و سلامت شهری مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با بیان اینکه بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های شهرداری تهران در دستور کار این مرکز قرار گرفته است، یادآور شد: به دنبال این بودیم که با بررسی میزان مصرف انرژی در ساختمان‌ها به این برسیم که چگونه می‌توان بهینه‌سازی را عملیاتی کرد.

وی همچنین تصریح کرد: شهرداری هزار و ۸۰۰ ساختمان دارد که در این پروژه دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران به عنوان مجری طرح، تمام این ساختمان‌ها را مورد بررسی قرار داد و جدولی از شاخص‌های مصرف انرژی بر اساس استانداردهای بین المللی طراحی و به تمام ساختمان‌های شهرداری جهت تحلیل داده‌ها ارسال کرد.

منافی با بیان اینکه مصرف انرژی در مناطق ۲۲ گانه شهرداری با هدف امکان سنجی و تعیین شاخص های بهینه سازی مصرف انرژی مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: در برنامه پنج ساله سوم توسعه شهرداری تأکید شده بود که چهار درصد مصرف انرژی باید از محل انرژی تجدیدپذیر باشد که در جداول ما میزان استفاده از این انرژی نیز مورد توجه بود.

این کارشناس مرکز مطالعات شهر تهران با اعلام اینکه طبقه‌بندی ساختمان‌ها و تعیین مصرف‌کنندگان عمده انرژی در این طرح انجام شد، گفت: پیش از این اعلام می‌شد که ساختمان‌ها یا کاربری اداری دارند و یا غیر اداری؛ اما طیف گسترده‌ای از ساختمان‌ها از جمله سوله‌های بحران و ساختمان‌های آتش‌نشانی را داریم که براساس استانداردهای بین‌المللی، این ساختمان‌ها رده‌بندی و نمونه‌های قابل اجرا در ۱۰ کاربری تعیین شده برای بهینه سازی مصرف انرژی دارند.

منافی اعلام کرد: آمار نشان می‌دهد که بیشترین ساختمان‌های دارای برچسب A متعلق به منطقه ۹ است.

مدیر گروه مطالعات محیط زیست و سلامت شهری مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با بیان اینکه خروجی این طرح می‌تواند موارد مطرح شده در سند برنامه پنج ساله سوم توسعه را تکمیل کند، یادآور شد: زمان پایان بررسی این پروژه ۲۹ خردادماه است و امیدواریم تا پایان خرداد ماه، طرح مدونی را که بتواند ضرورت بهینه‌سازی را توجیه کند و وضعیت ساختمان‌ها را جهت بهبود شرایط گزارش دهد، ارائه دهیم.

منافی تأکید کرد: اداره کل محیط زیست شهرداری تهران بهره‌بردار این طرح است و همکاری بسیار خوبی در شرح خدمات با مرکز مطالعات داشته و طرح ابتدا در این اداره کل نهایی خواهد شد.

انتهای پیام/

۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۸
کد خبر: 36798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 13 =