محرم امسال آزمونی برای شیعیان است

مرشد ورمزیار، نقال و پرده خوان اهل بیت(ع) گفت: شاید امسال به دلیل کرونا شرایط عزاداری قدری تغییر کرده باشد اما همین ها هم آزمونی برای ما است خوشبختانه شور و شعور حسینی هیچگاه از بین رفتنی نیست.

 «مرشد ابوالفضل ورمزیار» نقال و پرده خوان اهل بیت(ع) عنوان کرد: ما این روزها مشغول برنامه ای از سوی مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با نام پرده خوانی نینوا هستیم که براساس آن هفت نقال و پرده خوان از پیشکسوت تا جوان به ترتیب برنامه هایی را ایام محرم حسینی اجرا می کنند.

او در این باره افزود: در مجموع فکر میکنم نزدیک به 67 اجرا تا جایی که من می دانم در مقاطع مختلف در فرهنگسراها تا مکان های دیگر با رعایت دستورالعل های بهداشتی محیطی برای حضور مردم برگزار می شود.براین اساس پرده هایی از داستان های عاشورایی اجرا می شود.

مرشد ورمزیار بیان کرد: همه اجراها براساس آخرین نقاش یا پرده کش داستان های عاشورایی از نسل کهن، استاد طالع نیا اجرا می شود که یکی از پرده هایش مبنا قرار گرفته و توسط هفت نقال اجرا می شود. 

این نقال اهل بیت(ع) گفت: اصلی ترین کار یک نقال مخاطب شناسی است اینکه وقتی می خواهد داستان یک مقتل را بگوید ناگهان با مخاطبی مواجه می شود که مناسبش نیست باید بتواند در همان جا داستانی مناسب روحیه و حال مخاطبش را پیدا کند این خیلی مهم است نه اینکه یک نقال مثل یک هنرمند تئاتر چیزی را حفظ و هر شب اجرا کند، این نقد به برخی نقالان جوان وارد است.

او درباره اینکه آیا کرونا تأثیری بر عزاداری حسینی امسال گذاشته یا خیر گفت: اگر واقع گرا باشیم بله گذاشته منتها فرم عزاداری را قدری از حضوری به نیمه حضوری و حضور در فضای مجازی در جاهایی تغیر داده است مشکل ما این روزها بیشتر نگاه خود مسئولان است مثلا خود شورای شهری ها خیلی از برنامه های ما را کنسل کردند، بهرحال نقال و پرده خوان هم زندگی دارد و باید زندگی اش بگردد هر چند که همه اینها فدای سر اهل بیتمان(ع).

مرشد ورمزیار اضافه کرد: نکته دیگر هم این است که نقالی و پرده خوانی همه با تجمع سروکار دارد اما ما در همین تجمعات اندک هم کارها را برگزار کردیم و مهم نفوذ کلام و اجرای اساتید است که باید تأثیر گذار باشد. بهرحال ما با موجودی چون کرونا سروکار داریم که دیگر چوب و چماغ نیست و رعایت می خواهد شاید همه اینها هم یک آزمونی برای ما باشد اما بهرحال شور حسینی بین همه ما وجود دارد.

 بااو بیان اینکه امام حسین(ع) هیچگاه از دل ها نمی رود، افزود: ما باید از یک طرف منطقی باشیم و مراقبت  کنیم تا آمار مبتلایان بالا نرود از سوی دیگری هم عزاداری کنیم منتها عده ای منتظر هستند که آمار بالا برود و گردن عزاداران حسینی بیاندازند وگرنه این سفرهای خارج از شهر و شمال رفتن ها که دیگر ظاهرا حساب نمی شود ای کاش یک سیستمی تعبیه می شد که وضعیت کرونایی ها را مشخص میکرد که از کجا گرفته اند در عزاداری یا به بهانه عزاداری در سفرهای شمال!

به گزارش برنا، او در ادامه یادآور شد: ما می گوییم ای کاش در صحرای کربلا بودیم و برای امام حسین(ع) جان می دادیم این یک آزمون برای همه ما هست که البته باید با رعایت موارد بهداشتی جلو برویم.

او با اشاره به نقالی اش در فرهنگسرای معرفت گفت: من روزی با کودکان و نوجوانان زیادی در این ایام مواجه شدم و بلافاصله داستانی از داستان های کربلا که مناسب با روحیه کودکان بود درباره وفاداری حضرت ابوالفضل(ع) نسبت به امام حسین(ع) اجرا کردم که خیلی مورد توجه بچه ها قرار گرفت.

۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۸
کد خبر: 3907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 9 =