به گزارش خبرنگار شهر؛ سید احمد احمدی صدر امروز - ۲۸ تیرماه ۱۴۰۲- با حضور در استودیو شهر درباره برنامه ها و عملکرد این سازمان توضیحاتی را ارائه کرد.
وی ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ماه محرم گفت: آسیب های اجتماعی در تمام جوامع وجود دارد و تهران محل تجمع آسیب های اجتماعی در کشور محسوب می شود.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران افزود: بستری در شهر تهران وجود دارد که از سراسر کشور به این شهر می آیند. حضور اتباع، چالش های بزرگ اجتماعی و چالش های اقتصادی و فقر در کنار مسایل فرهنگی باعث شده تا آسیب های اجتماعی بروز بیشتری داشته باشد.
احمدی صدر ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ مقام معظم رهبری تاکید می کنند که باید به آسیب های اجتماعی نگاه ویژه ای کرد؛ باید به آسیب دیدگان اجتماعی به گونه ای نگاه کرد که فرد آسیب دیده عضو خانواده ماست.
وی بیان کرد: این سوال برای ما مطرح شد که چرا آسیب های اجتماعی در تهران بیشتر شده است؟ در همین رابطه قرارگاه اجتماعی تشکیل شد و به دنبال بررسی و جواب دادن به این سوال بودیم که چرا معتادان متجاهر در این کلانشهر بیشتر شده است؟
احمدی صدر یادآور شد: ۱۴ دستگاه در این حوزه به صورت مستقیم فعال هستند و متولی اصلی سازمان بهزیستی است. این سازمان های موظف اعلام کردند که زیرساخت های لازم وجود ندارد.
مدیرعامل سازمان رفاه تاکید کرد: در ادوار گذشته شهرداری، ۳ گرمخانه مرکزی با ۴۵۰ تخت ایجاد شد و هزینه این کار به معاونت اجتماعی پرداخت شده بود. در این دوره مدیریت شهری بررسی کردیم و متوجه شدیم که کار این ۳ گرمخانه مرکزی کامل نشده بود.
مردم برای رهاشدگی معتادان متجاهر از مسئولان مطالبهگر باشند
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه طبق اعلام سازمان های متولی ۹ هزار تخت برای معتادان متجاهر کم داشتیم و شهرداری ۵ هزار تخت را متقبل شد و در کمتر از یک سال، ۹ مرکز یاور شهر را تحویل متولیان دادیم، گفت: اما سوال بعدی این بود که با وجود ایجاد ظرفیت ها چرا باز هم معتادان در شهر وجود دارند؟پاسخ سازمان های متولی به این سوال، این بود که آنهایی که در شهر همچنان رها هستند، معتادان متجاهر، مانند منع پذیرشی ها، بانوان، معتادان دارای زخم باز، معتادان بالای ۶۵ سال و ... هستند.
وی افزود: نگهداری از این گروه ها هم هزینه بالایی داشت و هم اینکه مراکز درمانی این افراد را قبول نمی کردند. برخی از این افراد حتی دارای بیماری های اعصاب و روان نیز بودند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه امروز ۵ هزار ظرفیت برای شهر تهران ایجادو تمام معتادان منع پذیرشی سطح شهر را پذیرش کرده ایم، ادامه داد: به عنوان مثال در یاور شهر ۳ افراد دارای زخم باز، در یاور شهر ۵ زنان و در یاور شهر یک نیز برای افراد بالای ۶۵ سال نگهداری می شوند. این در حالی است که هزینه های نگهداری این افراد بسیار بالاست و قرار بود تا دستگاه های متولی هزینه نگهداری این افراد را پرداخت کنند. وزارت بهداشت نیز قرار بود پروانه بهره برداری از مراکز یاور شهر را صادر کند که هنوز متاسفانه این اتفاق به طور کامل انجام نشده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر شهرداری تهران با عملکرد خود ۲۵ هزار معتاد متجاهری که در سطح شهر تهران وجود داشت را ساماندهی نمی کرد و اقدامات لازم را انجام نمی داد، اکنون تعداد این افراد به ۳۵ هزار نفر در تهران رسیده بود؛ بیان کرد: مردم باید از ۱۴ نهادی که در این زمینه مسئولیت مستقیم دارند، مطالبه کرده و عملکرد سازمان های متولی را در کنار شهرداری تهران بررسی کنند.
ادعا نمیکنیم بهترین عملکرد را داشتیم اما شعار هم ندادیم
احمدی صدر با بیان اینکه به رغم اینکه زیر ساخت های لازم توسط شهرداری تهران ایجاد شده همچنان به دلیل خلاء های قانونی در پذیرش این افراد مشکلاتی وجود دارد، یادآور شد: شهرداری به میدان آمده است تا کمک کند. ادعا نکرده ایم که کار ما بهترین است اما شعار نیز نداده ایم. شهرداری تهران وسط میدان است و در این زمینه به سازمان های متولی کمک کرده ایم. مراکز لازم را ایجاد و منع پذیرشی ها را قبول کردیم.
تعیین ۹ گام برای بهبود و بازگشت معتادان متجاهر
وی با اشاره به تعیین ۹ گام برای بهبود و بازگشت افراد از دام اعتیاد به جامعه و خانواده، تاکید کرد: قبلا در مراکز ماده ۱۶ تنها سم زدایی برای معتادان انجام می شد، اما در این دوره مدیریت شهری ۹ گام از سم زدایی تا بازگشت به جامعه برای این افراد در نظر گرفته ایم.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در گام اول سم زدایی برای این افراد انجام می شود و در گام دوم مساله بازگشت هویت این افراد مطرح است. در گام سوم به مساله عقل سالم در بدن سالم و به صورت خاص ورزش این افراد توجه شده است.
وی افزود: گام چهارم مرحله بعد بازگشت به خانواده و پذیرش این افراد از سوی خانواده است. باید به این مساله اعتقاد داشته باشیم که این افراد بیمارانی هستند که به خاطر شرایطی که داشته اند دچار جرم شده اند. برخی از این افراد به خاطر اعتیاد انواع جرم ها را داشته اند. در گام پنجم به خانواده این افراد کمک کرده ایم. گام ششم مربوط به مهارت آموزی این افراد است. امروز معتادان بهبود یافته خالق و تولید کننده هستند. در گام هفتم حرفه آموزی تخصصی این افراد مطرح است که با سازمان فنی و حرفه ای در این زمینه همکاری داریم.
احمدی صدر ادامه داد: گام هشتم، مرحله آماده شدن بهبود یافتگان برای کسب درآمد است. در واقع قبل از اینکه پروسه ۸ ماهه آنها تمام شود در مرحله باز آفرینی اجتماعی بهبودیافتگان با مراکز کار مرتبط می شوند تا حقوق مکفی و بیمه داشته باشند و به عنوان پدر و عضوی از خانواده پذیرفته شوند.
انعقاد قرارداد با مراکز تولیدی و کارخانه ها برای استفاده از بهبودیافتگان
وی با تاکید بر اینکه به زودی نخستین گروهی که دوره بهبود خود را کامل کرده اند، به مدت ۵ سال با برخی از مراکز تولید و کارخانه ها قرارداد منعقد می کنند، بیان کرد: برخی از افرادی که در مراکز یاور شهر دوره پاکسازی آنها شروع شده اند، شغل داشته اند، اما حدود ۲۰۰ نفر را به کارخانه ها اعزام می کنیم.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به انتشار خبر انتخاب شهردار تهران به عنوان معاون رئیس جمهور در حوزه اجتماعی توضیح داد: ما برای اینکه قرارگاه اجتماعی را مدیریت بهتری کنیم، ۸۰ درصد مصوبات آن انجام شده و باید در شهر تهران یک وحدت اجرایی داشته باشند به دلیل اینکه فرماندهی قرارگاه و مطالبه گری توسط ریاست جمهوری انجام شود؛ در تهران به عنوان ام القرای جهان اسلام شخص رئیس جمهوری و یا نماینده وی باید به مساله ورود کند. در حال حاضر کلیات این طرح تصویب شده و منتظر هستیم تا ابلاغ شود. این مساله برای اولین بار در مدیریت شهری کشور در حوزه آسیب های اجتماعی در سه حوزه معتادان، کودکان کار و متکدیان با نظارت ریاست جمهور و یا نماینده ایشان انجام می شود.
مذاکره با شورا برای حل مشکل پرسنل و مددکاران سازمان رفاه
وی در ادامه با اشاره به مشکلات پرسنل سازمان یادآور شد: هر چند افرادی که باعث می شوند بهبودی برای جامعه هدف ما ایجاد شود، پرسنل ما به ویژه مددکاران، مددیاران، بهیاران و کارکنان گشت های اجتماعی هستند که در خط مقدم این حوزه قرار دارند؛ اما حق و حقوق مددکاران و پرسنل سازمان قطع شده است و بارها این مساله را به شورای شهر مطرح کرده ام. مگر می شود یک عده را در خط مقدم آسیب های اجتماعی قرار دهیم اما حق و حقوق آنها را ندهیم؟ حق نظارت و اضافه کاری این افراد قطع شده است. این مشکل به دست مدیریت شهری حل می شود.
احمد احمدی صدر تاکید کرد: باید به پرسنل حوزه آسیب های اجتماعی توجه کرد و تبعیض مثبت قرار داد تا در این حوزه بمانند. خانواده برخی از پرسنل در ایام کرونا آنها را به خانه راه نمی دادند به این دلیل که با معتادان زخم باز و یا دارای بیماری ایدز سر و کار داشتند.
متکدیان چهارراهها سازماندهی شدهاند
وی در ادامه با اشاره به مساله کودکان کار در شهر تهران گفت: ۸۰ درصد کودکان کار کل تهران اتباع هستند. آنهایی که سر چهارراه تکدی گری می کنند تحت شبکه و سازماندهی شده کار می کنند. پولی که از این کودک درمی آورند ۱۰ برابر بیشتر از پولی است که به او یا خانواده شان می دهند.
مساله کودکان کار در تهران فراملیتی است
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران افزود: مساله کودکان کار تهران فراملیتی است و اگر در کلانشهرهای دیگر ادعا می کنند که این مشکل را حل کرده اند در واقع کودکان کار این شهرها به تهران مهاجرت کرده اند. در واقع در کلانشهرها صورت مساله پاک شده است.
به گفته وی؛ طرح حرفه آموزی و استعدادیابی کودکان کار را شروع کرده ایم و برنامه های جامعه شناختی داریم. در این زمینه طرح کوتاه، میان و بلند مدت را تدوین کرده ایم تا تصویب شود اما تنها با حرف زدن این مشکل حل نمی شود.
انتهای پیام
نظر شما