ناوگان حمل و نقل عمومی تهران از سال آینده برقی می‌شود

بخش عمده آلودگی هوای کلانشهر تهران مرهون تردد روزانه یک میلیون دستگاه انواع خودرو سبک و سنگین و ۴ میلیون موتورسیکلت بنزینی و گازوئیلی است که سلامت ساکنین پایتخت را به شدت تهدید می کند.

به گزارش شهر، بخش عمده آلودگی هوای کلانشهر تهران مرهون تردد روزانه یک میلیون دستگاه انواع خودرو سبک و سنگین و ۴ میلیون موتورسیکلت بنزینی و گازوئیلی است که سلامت ساکنین پایتخت را به شدت تهدید می کند. از سوی دیگر، تردد این حجم خودرو در معابر تهران نیاز به روزانه ۳۵۰هزار تا ۵۰۰ هـزار لیتر انـواع سوخت های فسیلی دارد که معادل مصرف سوخت ۳ استان کشور است و تأمین آن فشار زیادی به اقتصاد ملی وارد می کند.

گروه صنعتی مپنا با هدف کمک به اقتصاد ملی و بهبود شرایط زیست محیطی پایتخت تصمیم دارد ظرف یک سال آینده بخش قابل توجهی از ناوگان موتوری و اتوبوسی تهران را برقی کـرده و شاخه جدید ی از حمل و نقل غیر آلاینده را در کشور بنیان گذاری کند.

محمد اولـیـاء مدیرعامل جدید گروه صنعتی مپنا دیروز در تشریح رویـکـردهـای سرمایه گـــذاری این شرکت بزرگ صنعتی به خبرنگاران گفت: در سال های اخیر همگام با رشد تکنولوژی های نوین در سطح دنیا، به سمت تولید و تجاری سازی زیرساخت‌های حمل و نقل برقی حرکت کــرده ایـم و اکنون یکی از بزرگترین سازندگان شارژرهای ۲ تا ۶۰۰ کیلو واتی در منطقه محسوب می‌شویم.

به گفته وی، گروه صنعتی مپنا در قالب قراردادهای جدیدی که با شهرداری تهران و وزارت صنعت امضا کرده، به دنبال ایجاد، توسعه و تجهیز زیرساخت های راه اندازی حمل و نقل برقی در تهران است. در همین راستا فاز اول تأمین زیرساخت تـردد خـودروهـای برقی با احـداث ۷ ا یستگاه شارژ الکتریکی در نقاط مختلف تهران شروع شده و تا سال آینده حداقل ۵ هزار دستگاه شارژر الکتریکی در خیابان های پایتخت راه اندازی خواهند شد.

مدیرعامل مپنا گفت: علاوه بر این به زودی ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با سرمایه ای بالغ بر ۷۲۰۰ میلیارد تومان توسط گروه مپنا تولید و وارد ناوگان اتوبوسرانی شهری خواهد شد تا بخش قابل توجهی از حمل و نقل عمومی به خودروهای غیر آلاینده از این مطالبات در قالب تهاتر با دارایی های دولتی و استفاده از اوراق خزانه اسالمی درحال تسویه است.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا ادامه داد: تاکنون با لغ بر ۶/۵ میلیارد یورو در پروژه های نیروگاهی، ساخت آب شیرین کن، انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری کرده ایم و از این پس وارد صنایع پتروشیمی و ساخت تأسیسات نفت و گاز خواهیم شد. مـــجـــمـــو ع ایـــن سرمایه گذاری ها تا کنون موجب راه اندازی ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه، ۷۱ هزار مترمکعب آب شیرین کن و ۱۱۵ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور شده است. پس از تملک شرکت واگن پارس اراک به یکی از بزرگترین سازندگان لکوموتیو و انواع واگن های باری و مسافری در کشور تبدیل شده ایم و هم اینک سالانه ۱۰۰۰ دستگاه انواع واگن باری و مسافری تحویل ناوگان ریلی کشور می دهیم.

وی همچنین بـر اســاس قـــرارداد جدیدی به زودی ساخت ناوگان و تأسیسات شبکه مترو اصفهان را بـه عهده خـوا هـد گرفت و پــروژه برقی سازی خط آهـن اصفهان به اهواز را اجرا می کند.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا گفت: فرآیند تعمیر موتور هواپیماهای پهن پیکر را از ۵ سال پیش در گروه صنعتی مپنا آغاز کردیم و اکنون با اخذ گواهینامه های بخش ۲۱ و بخش ۱۴۵ از سازمان هواپیمایی کشوری، بزرگترین تأمین کننده قطعات و تعمیرات موتور هواپیماهای مسافربری هستیم.

وی همچنین به اجرای ۳/۵ میلیارد یورو خدمات نیروگاهی در عراق و میلیاردها یورو خدمات فنی و مهندسی در حوزه تعمیرات نیروگاهی اندونزی، عمان،پاکستان و سوریه توسط این مجموع اشاره کرد و گفت: صادرات خدمات نیروگاهی ایران به کشورهای اطراف از امسال افزایش خواهد یافت. تجهیز ناوگان اتوبوسرانی به خودروهای برقی، موجب حرکت به سمت برقیسازی حمل و نقل عمومی همگام با کشورهای توسعه یافته، بهره مندی از هوای پاک با کاهش تولید آلاینده ها، کاهش میزان مصرف سوخت دیــــزل ، کـاهـش هزینه های بهره برداری ناوگان حمل و نقل عمومی، هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور و ایجاد اشتغال فناورانه و تولیدی در کشور خواهد شد.

ا و لــیــاء گــفــت: همچنین با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی ظــرف ایــن مــدت ۱۲۰ هــزار دستگاه موتورسیکلت برقی تولید و روانه خیابان های پایتخت خواهیم کرد و تهیه و تأمین باتری و جایگاه های شارژ الکتریکی این ناوگان را به عهده می گیریم. بــه گفته وی ، گـــروه مپنا با مشارکت شـهـرداری تهران به زودی شرکت زیرساخت شارژ الکتریکی تهران را برای ارائه خدمات بهره برداری و نگهداری تجهیزات مورد نیاز ناوگان حمل و نقل برقی راه اندازی خواهد کرد.

مدیرعامل مپنا با بیان اینکه در کـنـار ایـــن شـاخـه جدید صنعتی، تمامی فعالیت های قبلی گروه مپنا در حوزه صنایع الکتریکی توسعه خواهد یافت و نیروگاه های جدید برق وارد مدار می شوند، گفت: واحد جدید بخار نیروگاه ۱۴۴۰ کیلو و اتی سیکل ترکیبی سبلان در استان اردبیل هفته آینده با استفاده از توربین های شرکت مپنا به بهره برداری می رسد. از سوی دیگر نخستین نیروگاه موبایل قابل حمل و نقل کشور هفته آینده توسط این گروه صنعتی در نیروگاه شهر پرند از توابع استان تهران به بهره برداری می رسد.

به گفته وی ، نیروگاه موبایل دو تریلر مپنا با قابلیت تولید توان ۲۵ مگاوات و حمل و نقل، نصب و راه اندازی سریع، دارای کاربردهای متنوعی در تولید توان پراکنده، پایداری شبکه و همچنین تأمین برق در شرایط بحرانی و اضطراری مانند حوادث و بلایای طبیعی و تأمین برق مراکز صنعتی مانند صنایع نفت و گاز و فولاد است. این نیروگاه که از توربین ۲ MGT۳۰- استفاده میکند و میتوان آن را در زمان تقریبی یک هفته پس از آماده سازی سایت، نصب و راه اندازی کرد، تنها بر روی دو تریلر نصب شده و به راحتی امکان حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی را دارد.

این مقام مسئول ادامـه داد: سرعت و سهولت بسیار بالا در جابجایی، نصب و راه انــدازی سریع، تعداد تریلرهای کم در قیاس با محصولات مشابه در این توان تولیدی و ابعاد و اوزان کم، از ویژگی های برجسته و قابل ِ توجه این محصول توسعه ای و نـوآورانـه است که آن را قابل رقابت با محصولات مشابه روز دنیا میکند.

وی گفت: عملیات اجرایی واحد بخار نیروگاه سمنان هم پریروز آغـاز شـد. در این نیروگاه ابتدا دو واحد نخست به الگو و مدل جدیدی که با زدهی بالاتری دارد، ارتقا پیدا کرد و بلافاصله تحت قـــرارد ادهـــای صنایع ، دو واحـد بعدی احـداث شد و اکنون هر چهار واحد توربین مپنا نسبت به سیکل گازی معمول دارای راندمان بالاتری هستند.

اولـیـاء ادامـــه داد: پـارسال با استفاده از توربین های مپنا ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی کشور را افزایش دادیم و امسال هم ۲۵۰۰ مگاوات دیگر، این ظرفیت را بالا می بریم. وی در ادامه تشریح برنامه های جدید مدیریتی گروه صنعتی مپنا به طلب انباشته ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی این شرکت از دولت اشاره کرد و گفت: بخشی از این مطالبات در قالب تهاتر با دارایی های دولتی و استفاده از اوراق خزانه اسلامی درحال تسویه است.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا ادامه داد: تاکنون با لغ بر ۶/۵ میلیارد یورو در پروژه های نیروگاهی، ساخت آب شیرین کن، انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری کرده ایم و از این پس وارد صنایع پتروشیمی و ساخت تأسیسات نفت و گاز خواهیم شد. مـــجـــمـــو ع ایـــن سرمایه گذاری ها تا کنون موجب راه اندازی ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه، ۷۱ هزار مترمکعب آب شیرین کن و ۱۱۵ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور شده است.

اولیاء گفت: پس از تملک شرکت واگن پارس اراک به یکی از بزرگترین سازندگان لکوموتیو و انواع واگن های باری و مسافری در کشور تبدیل شده ایم و هم اینک سالانه ۱۰۰۰ دستگاه انواع واگن باری و مسافری تحویل ناوگان ریلی کشور می دهیم.

وی همچنین بـر اســاس قـــرارداد جدیدی به زودی ساخت ناوگان و تأسیسات شبکه مترو اصفهان را بـه عهده خـواهـد گرفت و پــروژه برقی سازی خط آهـن اصفهان به اهواز را اجرا می کند.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا گفت: فرآیند تعمیر موتور هواپیماهای پهن پیکر را از ۵ سا ل پیش در گروه صنعتی مپنا آغاز کردیم و اکنون با اخذ گواهینامه های بخش ۲۱ و بخش ۱۴۵ از سازمان هواپیمایی کشوری، بزرگترین تأ مین کننده قطعات و تعمیرات موتور هواپیماهای مسافربری هستیم.

وی همچنین به اجرای ۳/۵ میلیارد یورو خدمات نیروگاهی در عراق و میلیاردها یورو خدمات فنی و مهندسی در حوزه تعمیرات نیروگاهی اندونزی، عمان، پاکستان و سوریه توسط این مجموع اشاره کرد و گفت: صادرات خدمات نیروگاهی ایران به کشورهای اطراف از امسال افزایش خواهد یافت.

منبع: روزنامه اطلاعات

انتهای پیام/

۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲
کد خبر: 41058

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 4 =