انتقال تدریجی محل فعالیت تشکل‌ها به بوستان ۱۷ هکتاری سمن‌ها

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در سال گذشته شاید تصور بر این بود که افتتاح بوستان سمن‌ها نمایشی و در حد نامگذاری باشد اما امروز شاهد فراهم شدن فضا برای انتقال فعالیت سمن‌ها به این بوستان هستیم.

به گزارش خبرنگار شهر، سید احمد علوی در نشست با اعضای تشکل‌ها و سمن‌ها ضمن تسلیت به مناسبت شهادت تعدادی از هموطنان در حادثه تروریستی شاهچراغ ابراز امیدواری کرد که کشور دیگر شاهد چنین حوادث غمناکی نباشد و دنیا از تروریست ها پاک و حقانیت جمهوری اسلامی به تمام دنیا صادر شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ضمن تقدیر از شهرداری منطقه ۲۲ و سازمان بوستان ها و فضای سبز، خاطرنشان کرد: سال گذشته بوستان سمن ها افتتاح شد و امروز بخشی از فعالیت سمن ها به این بوستان منتقل شده است؛ شاید سال گذشته تصور این بود که یک افتتاح نمایشی و در حد نامگذاری است اما امروز می بینیم که فضا به تدریج برای انتقال بخش های مختلف به بوستان سمن ها فراهم می شود.

وی با بیان اینکه فعالیت سمن ها صرفا در ستاد سمن ها نخواهد بود، گفت: احداث این بوستان ها یکی از اتفاقات خوبی بود که می توانست برای سمن ها و تشکل ها رخ دهد؛ بر اساس دیدگاه گروه های داوطلب، فعالیت ها در این بوستان ۱۷ هکتاری گسترش خواهد یافت.

جمع آوری و بررسی نظرات در کارگروه های تخصصی

علوی با تأکید بر اینکه استفاده از نظرات و همکاری گروه های داوطلب نیاز به ساز و کار دارد، یادآور شد: اگر این ساز و کار به خوبی تعریف نشود، این جلسات به نوعی دورهمی خواهد بود؛ ما سعی کردیم این ساز و کار جدی تر شود که در این راستا در کارگروه های تخصصی نظرات جمع آوری و منتقل می شود و اگر این گروه ها بتوانند به صورت فرایندی دور هم جمع شوند، پاسخگویی به آنها راحت تر خواهد بود.

وی با بیان اینکه کارگروه های تخصصی در عصرانه سمن ها مدیران شهری را دعوت می کردند تا پاسخگو باشند، خاطرنشان کرد: اگر این نشست ها به پارلمان تشکل ها تبدیل می شد راحت تر می توانستیم دغدغه ها را منتقل کنیم و امور را پیش ببریم.

رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: طراحی ما برای بوستان سمن ها از سال گذشته بر این اساس بود که فضایی برای سمن ها مناسب سازی شود تا بتوانند در کنار هم قرار بگیرند و هرچه این فضا مناسب تر باشد طبیعاً استقبال سمن ها افزایش خواهد یافت و در غیر این صورت الزام برای استقبال از بین می رود.

سمن ها برای برنامه ها با مشکل فضا روبه رو هستند

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه ها این است که سمن ها برای برنامه ها با مشکل فضا روبه رو هستند، یادآور شد: در مواردی از فضاهای شهری استفاده می شود اما بخشی دیگر از برنامه ها در فضاهای باز هستند و به سمن هایی تعلق دارند که فعالیت های خاص انجام می دهند و در سطح شهر فضایی برای گردهمایی آنها فراهم نیست؛ لذا تلاش ما این است که بوستان سمن ها برای تمام این گروه ها فضای مناسبی باشد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه فضای بیرونی بوستان فراهم شده است، ابراز امیدواری کرد که این بوستان در سالیان آینده بتواند پاسخگوی نیاز سمن ها باشد.

اساس فعالیت سمن ها ریشه در فرهنگ ما دارد

وی همچنین خاطرنشان کرد: سبقه سمن ها دیرینه است و اساس کار آنها اقدامات داوطلبانه است؛ اینکه این گروه ها ریشه در فرهنگ ما دارند قابل انکار نیست. بسیاری از روش ها را ما دنبال کردیم و شاید لازم بود که کنار هم جمع شویم و روش های موفق تأمین مالی، هوشمندسازی و گفتمان سازی را مرور کنیم تا تولید گفتمان جدید داشته باشیم.

علوی با بیان اینکه با همکاری مدیریت شهری و ستاد سمن ها مجموعه های دارای تجربیات موفق جمع می شوند، گفت: ۱۲۰ مجموعه کنار هم جمع شدند تا تبادل تجربیات صورت بگیرد و این نشان می داد که گروه ها آمادگی استفاده از تجربیات را داشتند و رویداد تجارب موفق تلاش می کند که این فضا برای تبادل تجربه فراهم شود.

وی تأکید کرد: اینکه بوستان سمن ها پس از دو سال مورد بهره برداری قرار گرفت، اتفاق مثبتی است و اعضای شورای شهر نیز در راستای حمایت از سمن ها فعال هستند و امروز می بینیم که در مسیر نقشه راهی قرار گرفتیم که در دوره جدید طراحی شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ما در نقشه راه اهلیت سمن ها را مورد توجه قرار داده ایم، اظهار کرد: هریک از بوستان ها به صورت مجزا فعالیت خود را انجام می دهند اما در این شهر ۱۰ میلیون نفری ممکن است شهروندان از حضور و فعالیت سمن ها بی خبر باشند. در آسیب شناسی های صورت گرفته مشخص شد که دسترسی رسانه این سمن ها محدود است که اعلام کردیم در کنار ما قرار بگیرند تا از داشته های مدیریت شهری و وزارت کشور استفاده کنیم و این فضا در اختیار سمن ها قرار بگیرد.

وی افزود: اگر قرار است آینده کشور را حلقه های میانی اداره کنند، مردم و مدیران باید این حلقه ها و گروه های داوطلب که فرایند کاری آنها در فراز و فرودهای سیاسی تغییر نمی کند، بشناسند.

بر اساس برداشت از محلات، موضوع کار سمن ها متفاوت است

علوی با اعلام اینکه بر اساس برداشت از محلات، موضوع کار سمن ها متفاوت است، یادآور شد: ما در ستاد در توان افزایی با تشکل ها کار می کنیم تا روش های بهتر و نوین تر را در بخش جذب و اطلاع رسانی آموزش دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه انجمن های دانشجویی و کانون ها در گذشته آنچنان که باید در قالب گروه های داوطلبانه نبودند، اظهار کرد: امروز می بینیم که انجمن های دانشجویی در این قالب فعالیت می کنند.

آفت کارهای داوطلبانه، نگاه سیاسی است

وی ادامه داد: آفت کارهای داوطلبانه، نگاه سیاسی است، اما اگر با گرایش های مختلف در کنار هم قرار بگیریم، آینده اقدامات داوطلبانه قطعاً روشن خواهد بود چراکه در جامعه ما ریشه دارد.

علوی با بیان اینکه ممکن است در برخی محلات سمن و خیریه فعال نداشته باشیم، تصریح کرد: ممکن است یک محله ۱۰۰ سمن داشته باشد و محله ای دیگر گروه داوطلبانه نداشته باشد که این موضوع در حال بررسی است.

وی اضافه کرد: گروه های داوطلبانه به صورت رسمی فعالیت می کند اما نکته این است که عرصه فعالیت آنها شهری و کشوری است و ما می خواهیم نقش محلی نیز داشته باشند. به نظر می رسد اتفاقی که در حال رقم خوردن است با وجود ۲ سال تأخیر، اتفاق مثبتی است و آنچه به دنبال آن هستیم این است که سمن ها واقعی باشند.

شهرداری به اندازه بضاعت خود فضا را برای سمن ها فراهم می کند

رضا شرفی شهردار منطقه ۲۲ نیز در این نشست گفت: قرار و وعده بر این بود که بوستان سمن ها از لحاظ تأمین تجهیزات وضعیت بهتری برای تشکل ها داشته باشد و کامل تر شود  برنامه ما بر تکمیل این مجموعه است.

وی با بیان اینکه بوستان ۱۷ هکتاری سمن ها در مجموعه هزار هکتاری بوستان جنگلی چیتگر احداث شده است، خاطرنشان کرد: فضای مناسبی در بوستان سمن ها فراهم شده و هرچه سمن ها در این بوستان با برنامه منسجم و مناسب تری ورود کنند و از شهرداری مطالبه داشته باشند، شهرداری به اندازه بضاعت خود فضا را برای آنها فراهم خواهد کرد.

شرفی ضمن مروری بر فعالیت سمن ها در این بوستان، یادآور شد: زیرساخت های کالبدی در بوستان سمن ها آماده است و ما نیز از فعالیت سمن ها در بوستان حمایت می کنیم؛ به نظر می رسد که نحوه رفتار و عملکرد سمن ها می تواند در تکمیل و تغییر کاربری ها در بوستان اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه شهرداری منطقه ۲۲ در حمایت از انجمن های مختلف به ویژه انجمن اوتیسم دارای سابقه است، گفت: در بخش غربی این منطقه زمینی پیش بینی و اجازه ساخت فضا برای بیماران مبتلا به اوتیسم داده شد که این نشان می دهد شهرداری تهران از فعالیت های هدفمند سمن ها حمایت می کند.

انتهای پیام/

۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
کد خبر: 41064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =