درختان آفت زده سرخه‌حصار با درختان پهن برگ جایگزین می‌شوند

مسئول فنی اداره منابع طبیعی شهرستان تهران گفت: طبق تبصره ۲ ماده ۴ قانون حفاظت، حکم حذف درختان آفت‌زده سوزنی برگ بوستان سرخه حصار صادر شده و با درختان پهن برگ جایگزین می‌شوند.

ابوالفضل لولایی، مسئول فنی اداره منابع طبیعی شهرستان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهر درباره جایگزینی درختان افت زده سوزنی برگ بوستان سرخه حصار با درختان پهن برگ اظهار کرد: با توجه به بحث پایان زندگانی درختان سرخه حصار و چیتگر و لویزان و شیوع گسترده سوسک های پوست خوار که باعث شده است درختان زندگانی خود را از دست دهند، از دی ماه سال گذشته نشانه گذاری این درختان را با یک هیات کارشناسی از سازمان جنگل‌ها انجام دادیم و طبق ماده ۹ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع در بهار امسال مجوز چکش زنی این درختان صادر شد. با تایید چکش زنی درختان خشک آفت زده، طبق تبصره ۲ ماده ۴ قانون حفاظت، حکم حذف آنها صادر شده است.

وی افزود: قرار است این درختان حذف شوند و شهرداری منطقه ۱۳ به عنوان مجری طرح مدیریت بهره وری پارک جنگلی سرخه حصار احیا و جایگزینی این درختان را با درختان پهن برگ و درختانی که در داخل پارک وجود دارند و در مقابل این شیوع گسترده آفت سوسک پوست خوار مقاوم هستند مثل داغداغان، اقاقیا و زرشک به صورت یک دوره ۴ تا پنج ساله انجام دهد، به طوری که درختان پهن برگ به جای سوزنی برگها کاشته شوند.

لولایی ادامه داد: زمانی که درختان سوزنی برگ در سرخه حصار کاشته می شد، شرایط آب و هوایی تهران هم گرمای کمتری داشت و هم بارندگی بیشتری در شهر داشتیم. علت شیوع گسترده این سوسکها بحث گرمای هوا، تغییر اقلیم و کاهش میزان بارندگی و کاهش میزان سرمای هوا است.

مسئول فنی اداره منابع طبیعی شهرستان تهران با بیان اینکه دیگر کاشت درختان سوزنی برگ کاج که درختان غیر بومی هستند را در این پارک نداریم، عنوان کرد: طبق مجوزی که صادر شده بعد از سرخه حصار به سراغ درختان آفت زده و خشک چیتگر و بعد از آن لویزان می رویم، اما بیشترین میزان آسیب دیدگی را در حال حاضر در سرخه حصار داریم.

وی با بیان اینکه در چند مرحله نشانه گذاری انجام شده و در حال حاضر نشانه گذاری درختان در فاز بعدی در حال انجام است، اضافه کرد: درخت نیز مانند انسان دوره رشد؛ نوجوانی، جوانی و کهنسالی دارد. درختان سرخه حصار که در اوایل دهه ۴۰ کاشته شدند مقاومت خود را در مقابل شیوع گسترده آفت از دست داده اند که طرح پرورشی و احیا و اصلاحی که با مدیریت بهره وری که مجری آن شهرداری منطقه ۱۳ است در یک دوره ۴ تا ۵ ساله انجام می شود.

لولایی گفت: این مساله را به شهرداری منطقه ۱۳ اعلام کردیم و این آمادگی را به شهرداری منطقه ۲۲ برای پارک چیتگر و بعد از آن به شهرداری منطقه ۴ برای پارک لویزان دادیم. البته مهمترین مسأله در این موضوع بحث اطلاع رسانی به شهروندان و گردشگرانی است که به پارک می آیند که از آنها تقاضا داریم در مصرف آب صرفه جویی کنند.

انتهای پیام/

۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۷
کد خبر: 41469

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 6 =