به گزارش شهر، موضوع ایمنی در دستور کار مدیریت شهری است و قرار است نظام نامه ایمنی بعد از ۱۰ سال به شورای اسلامی شهر تهران ارسال شود. در صورتی که این طرح تصویب شود بسیاری از مشکلات HSE در تهران برطرف می شود.
موضوع کمبود آب در تهران مطرح است. قرار است طرح جامع آب تصویب شود تا بتوان مشکل آب را تا حدودی برطرف کرد. بازچرخانی آب و استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز در دستور کار است.
بحث حفاظت از فضای سبز در پایتخت بارها مطرح شده است. شهرداری تهران در این دوره برنامه ای برای حفظ باغات و فضای سبز دارد.
در خصوص ایمنی، فضای سبز، کمبود آب، ساختمان های فرسوده و ...با مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران به گفتوگو نشستیم.
* برای حفظ فضای سبز در شهر تهران و جلوگیری از قطع اشجار توسط برخی از افراد چه برنامهای دارید؟
طرح جامع فضای سبز شهر تهران تا پایان این دوره مدیریت شهری تصویب می شود/برای المان های شهری برنامه داریم
سعی کردهایم در این دوره شورای اسلامی شهر تهران کارهای ماندگار و اثرگذار انجام دهیم و با رفتن ما هم این فرایند ادامهدار باشد؛ به همین دلیل سراغ طرحهای جامع و تفصیلی رفتهایم که این طرحها مشخص میکند برای سالهای بعد باید چه اقداماتی در این شهرو در چه زمینهای انجام شود. یکی از این طرحها، طرح جامع فضای سبز شهر تهران است که تلاش میکنیم تا پایان این دوره این طرح جمعبندی و در صحن شورای اسلامی شهر تهران به تصویب برسد.
ورود یک دانشگاه معتبر برای تهیه طرح جامع زیباسازی شهر تهران
البته ما طرحهای دیگری هم داریم از جمله این طرحها طرح جامع زیباسازی شهر تهران است که در خصوص فعالیتهای مختلف از جمله نور، جدارهها، پیادهراهسازی و ... برنامهریزی میکند ما همچنین برای المانهای شهری هم برنامه داریم و در خصوص هر کدام از این موضوعات مطالعاتی صورت گرفته است و قرار است این طرحها به صورت یک طرح جامع درآید و در شورای اسلامی شهر تهران تصویب و بعد لازمالاجرا شود. ما در حال حاضر هم طرح داریم اما طرح جامع نیست لذا از مرکز مطالعات شهر تهران خواستیم که نسبت به مطالعه این طرح و انتخاب پیمانکار اقدامات لازم را به عمل آورد و یک دانشگاه معتبر قرار شد که طرح مطالعاتی را انجام دهد.
* یکی از مشکلات اساسی در کلانشهر تهران کمبود آب است بفرمایید مدیریت شهری برای رفع این مشکل چه برنامههایی در دستور کار دارد؟
طرح جامع آب خام در دستور کار قرار گرفت/بارچرخانی آب و آبیاری فضای سبز با پساب
موضوع دیگر بحث آب است؛ ما در دو سال گذشته با توجه به کمبود آب شهر تهران پیشبینیهایی کردیم؛ از روز اولی که وارد شورای اسلامی شهر تهران شدیم، موضوع طرح جامع آب خام در دستور کار قرار گرفت. پیگیریهای لازم در اینباره صورت و این طرح هم تا قبل از اتمام این دوره مدیریت شهری به جمعبندی میرسد.
کمبود آب امسال تشدید شد/ سند راهبردی در جهت کاهش مصرف آب و بهینه مصرف کردن
طرح جامع آب خام بحث روانآبها، قناتها، استفاده بهینه از چاهها برای آبیاری فضای سبز، بحث پساب و بازچرخانی آب در آن لحاظ شده است. قرار است که چاهها را هم هوشمند کنیم تا در مواقع مورد نیاز از منابع آبی استفاده کنیم تا مشکلی در این زمینه ایجاد نشود. بحث رفع مشکل آب یکی از مهمترین اقدامات است. با توجه به کمبود آب که امسال هم به شدت تشدید شده بود، پیشبینی میشود که در سالهای آینده این موضوع مشکلات عدیدهای را برای تهران به وجود آورد. ما میتوانیم سند راهبردی در جهت کاهش مصرف آب و بهینه مصرف کردن آب داشته باشیم.
* آیا تصفیهخانه جدیدی در تهران ایجاد میشود، همچنین در خصوص ایجاد تصفیهخانههای محلی توضیح دهید.
باید تصفیه خانه محلی ایجاد شود/یک تصفیهخانه در منطقه ۱۹ شهرداری تهران راهاندازی شد / دو تصفیهخانه جنوب و فیروزبهرام را داریم
هدایت آب شرب برای مصارف شخصی و استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز در دستور کار است. یکی از مشکلات در حوزه استفاده از پساب این است که فاضلاب شهر تهران فقط دو تصفیهخانه دارد یک تصفیهخانه جنوب و دیگری فیروزبهرام. برای پمپاژ پساب به مناطق مرکزی، شمالی، شرقی و غربی باید تصفیهخانه دیگری داشته باشیم به خاطر اختلاف ارتفاع که بین شمال و جنوب وجود دارد انتقال پساب سخت و هزینهبر است لذا باید تصفیهخانههای محلی ایجاد شود تا بتوانیم از پساب در آبیاری فضای سبز استفاده کنیم.
فاز دوم تصفیه خانه منطقه ۱۹ شهر تهران ۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت اضافه می کند/رفع چالش فاضلاب منطقه
اولین بار است که برنامهریزی شده تا در چند نقطه شهر تهران تصفیهخانههای محلی ایجاد شود البته یک تصفیهخانه در منطقه ۱۹ شهرداری تهران راهاندازی شد و در این دوره مدیریت شهری این افتتاح صورت گرفت. در حال حاضر یک فاز این پروژه به میزان ۲.۵ میلیون مترمکعب افتتاح و فاز دوم آن ۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت قبلی اضافه میشود و با این اقدام منطقه ۱۹ شهرداری تهران میتواند فضای سبز خود را آبیاری کند و چالش فاضلابی که در منطقه وجود داشت،برطرف خواهد شد.
برنامه ریزی برای رفع مشکل پساب منطقه ۲۱ و ۲۲ شهر تهران/متأسفانه تصفیه فاضلاب به درستی در غرب تهران دیده نشده و مشکل داریم
در محدوده غرب تهران هم به شدت دچار مشکل فاضلاب هستیم. متأسفانه تصفیه فاضلاب به درستی در این محدوده دیده نشده و مشکل داریم. در این دوره مدیریت شهری بعد از پیگیریهای متعدد برای احداث یک تصفیهخانه ۶ هکتار زمین در اختیار آب و فاضلاب قرار دادیم که فعلاً با مجوزهای دریافت شده در ۳.۵ هکتار از این زمین قرار است فاضلاب احداث شود اگر دولت همکاری بیشتری داشته باشد، در ۶ هکتار زمین مذکور میتوانیم مجوز احداث را بگیریم و بخش عمدهای از مشکلات فاضلاب منطقه ۲۲ و ۲۱ شهرداری تهران هم برطرف میشود.
* در خصوص ایجاد ساختمان سبز در تهران توضیح دهید چه برنامههایی در این زمینه دارید؟
ساختمان سبز به منظور آسیبرسانی هر چه کمتر به طبیعت ایجاد میشود/ صدور گواهینامه به ساختمان های که الزامات زیست محیطی را رعایت می کنند
موضوع دیگر ایجاد ساختمان سبز است، ساختمان سبز دارای ضوابط خاص، مکانیابی، طراحی و ... است و به منظور آسیبرسانی هر چه کمتر به طبیعت ایجاد میشود و تعامل زیادی با محیط پیرامونی خود دارد.
در نظر داریم طرح و دستورالعمل ارزیابی و سطحبندی ساختمانهای سبز و دادن گواهینامه به افرادی که الزامات زیستمحیطی را متناسب با دستورالعملها رعایت میکنند، ارائه شود که با مشوقها به سازندگان در جهت تشویق برای ایجاد خانههای سبز اقداماتی صورت میگیرد. بالاترین سطح این نشان، نشان سرو و سبز خواهد بود.
استفاده از نظر نخبگان در ایجاد ساختمان های سبز/مبحث ۱۶ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان به درستی اجرا نمی شود
بیش از دهها جلسه در خصوص ساختمان سبز صورت گرفته، دستورالعملهای نوین طراحی شده و از نظر نخبگان، اساتید دانشگاه، صاحبنظران، ذینفعان قسمت ساخت و ساز و ... استفاده شده است تا بتوانیم طرح و دستورالعملی اجرا کنیم که قابلیت اجرا شدن داشته باشد چرا که یکی از مشکلات و معضلات قانونگذاران این است که برخی قوانین به درستی اجرایی نمیشود از جمله آن میتوان به مبحث ۱۶ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان اشاره کرد که آنطور که مورد انتظار است، این قوانین اجرایی نشده است.
البته دستهبندی و پارامترهای مختلفی وجود دارد، جلسات مختلفی برگزار و برنامهریزی صورت گرفته و یکی از موضوعات این است که ما از ذینفعان هم نظرشان را گرفتهایم قبل از اینکه دستورالعمل تهیه شود. مشارکت و استفاده از نظرات کارشناسان، اساتید دانشگاه و متخصصین شهری کمک میکند که طرحها به خوبی عملیاتی شده و شهروندان هم در آن مشارکت کنند.
* یکی از مشکلات اساسی در تهران این است که HSE به درستی رعایت نمیشود و شاهد بروز حوادثی در تهران است بفرمایید برای اجرای درست HSE قرار است چه اقداماتی صورت گیرد؟
۱۰ سال و ۴ ماه پیش شورا در خصوص الزام تدوین نظامنامه HSE طرحی را تصویب کرد/ شهرداری طرح را به شورا ارائه نکرد
HSE یکی از موضوعات مورد بحث و دغدغه ما است و در تاریخهای مختلف به کرات تذکراتی دادهایم. موضوع ضرورت و اهمیت دادن به نظام HSE برای رفع و عدم انطباقها است و همانطور که میدانید ۱۰ سال و ۴ ماه پیش شورا در خصوص الزام تدوین نظامنامه HSE طرحی را تصویب کرده است با وجود اینکه بیش از ۱۰ سال از این طرح میگذرد، اما هنوز به صورت کامل این طرح از سوی شهرداری تدوین و به صحن شورا نیامده است ما پیگیریهای متعدد انجام و نامههای مختلفی زدهایم.
* آیا مدیریت این دوره شهری این طرح را آماده کرده است؟
حداکثر تا پایان شهریور ماه نظامنامه HSE تدوین نهایی می شود/باید پیمانکار گواهینامه صلاحیت ایمنی داشته باشد/شیرابه زباله نباید نشت کند
در جلسه اخیری که شهردار تهران با معاونین داشتند دستور اکید دادند که حداکثر تا پایان شهریور ماه نظامنامه HSE تدوین نهایی شده و به شورا ارائه شود و بعد از آن باید مراحل قانونی برای تصویب طی شود.
چالش HSE در خیلی از مناطق مشترک است و یکی از موضوعات بحث لحاظ کردن گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکار است که از موضوعاتی است که حتما در شهرداری باید مورد توجه قرار گیرد. موضوع بعدی بحث نشت شیرابه از مخازن و همچنین اصطلاحات تجهیزات و عدم رعایت الزامات از سوی پیمانکار است.
باید بزرگراه ها توسط ماشین های مکانیزه رفت و روب شوند/بسیاری از خودروهای پیمانکاران در سطح شهر تهران معاینه فنی تهران را ندارند
باید از خودروهای مکانیزه رفتوروب در بزرگراهها استفاده شود و نباید هیچ فردی در نظافت بزرگراهها کار کند و این کارها باید مکانیزه انجام شود. همینجا بگویم که بسیاری از خودروهای پیمانکاران در سطح شهر تهران معاینه فنی تهران را ندارند.
باید ایمنی پارک ها انجام شود/توجه ویژه به ایمنی آبنماها در بوستانها
توجه ویژه به ایمنی آبنماها در بوستانها باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین استانداردسازی مراکز بازی و تجهیزات کودکان یکی دیگر از موضوعات مهم است. در کل باید وضعیت ایمنی بوستانها مورد توجه قرار گیرد.
رعایت الزامات ایمنی در عملیات حفاری و گودبرداری در پروژهها / باید سطح معابر شهر را برای حرکت معلولان آماده کنیم
تعمیر و تعویض به موقع قطعات در پلهای مکانیزه از دیگر موارد است تا دیگر شاهد حوادث دلخراش نباشیم. همکاریهای حوزه فنی عمران و رعایت نکات ایمنی در حوزه ساخت و ساز و آسفالت معابر و بزرگراهها باید انجام شود و رعایت الزامات ایمنی در عملیات حفاری و گودبرداری در پروژهها از دیگر موارد است. باید سطح معابر شهر را برای حرکت معلولان آماده کنیم و توجه بیشتری هم به ساماندهی ساختمانهای ناایمن صورت گیرد و توجه ویژه برای جلوگیری از تخریبهای غیراصولی در این مباحث دیده شده است.
ساختمان شهرداری تهران فرسوده است/ الزام صدور معاینه فنی برای موتورخانه برجباغها، مجتمعهای مسکونی
فرسوده بودن ساختمانهای ستادی باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال ساختمان اصلی شهرداری تهران فرسوده است و سالها از عمر آن میگذرد. موضوع اخذ گواهینامه سلامت فنی برای آسانسور، معاینه فنی برای موتورخانه برجباغها، مجتمعهای مسکونی و ... باید در دستور کار قرار گیرد ناایمن بودن بازار تهران بارها تکرار شده است.
امسال ۱۰۰۰ شیر هیدارنت در تهران نصب می شود/ باید تعداد مخزن اضطراری آب تا پایان سال جاری به ۱۷۰ برسد
در سال گذشته ۱۲۰۰ شیر هیدرانت به شهر اضافه کردیم و با توجه به نقش مهم این شیرها در آتشسوزیها به ویژه در معابر با عرض باریک که امکان تردد خودروهای امدادی وجود ندارد مهم است. امسال هم هزار دستگاه شیر هیدرانت نصب میشود. همینجا در خصوص مخازن اضطراری آب هم بگویم که در حال حاضر ۱۱۰ مخزن داریم که باید تا پایان سال به ۱۷۰ مورد برسد. این مخازن برای مواقع بحران است که شهروندان بتوانند تا ۷۲ ساعت آب آشامیدنی داشته باشند. ما باید در هر محله تهران یکی از این مخازن داشته باشیم و حتی برخی بیمارستانها هم خواستار این شدند که این مخازن در آنجا نصب شود.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما