به گزارش شهر، به مناسبت پنجاه و یکمین سالروز درگذشت جلال آل احمد، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با همکاری انجمن تهرانشناسی و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ، مراسم بزرگداشت این نویسنده و روشنفکر نامی ایران را برگزار نمود.در این مراسم که با میزبانی خانه موزه سیمین و جلال همراه بود، محمدجواد حقشناس (رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش) طی سخنانی ادبیات را بزرگترین سرمایه هر ملتی برشمرد.
این عضو شورای شهر گفت: این خانه سالیان سال میزبان شاعران، ادیبان و نویسندگان بزرگ بوده و حالا چندسالی است که حال این خانه و این محله به واسطه ایجاد خانه موزه سیمین و جلال خوبتر شده است.
او با بیان اینکه شکل گیری خانه موزه مهم است، اما کافی نیست چراکه زمانی این خانه موزه می تواند به اوج بالندگی برسد که هر هفته میزبان یک اتفاق ادبی در کشور باشد، گفت: به خودم و همکارانم نقد دارم که این خانه نباید دو روز در سال یعنی روز تولد و مرگ سیمین و جلال میزبان مردم باشد و خیلی خوب می شود که روزهایی در هفته را به مناسبت های فرهنگی اختصاص دهیم تا اساتید بتوانند زیر سایه سیمین و جلال در خدمت نسل آینده کشور باشند.
حق شناس ادامه داد: هیچ سرمایه معنوی برای هر کشور بزرگتر از ادبیات شان نیست و متاسفانه ما نه قدر شاعران نه نویسندگان و نه بزرگان پژوهش را می دانیم، در حالی که اگر این افراد نبودند حتی در گویش و بیان واژه ها لنگ می ماندیم و تا کی میتوان نسبت به این حوزه ها و بزرگان بی توجهی کرد و انتظار داشت جوانان مان زبان و ادبیات فارسی را انتخاب کنند در حالی که حالا جوانان مانده از رشته های دیگر، به ادبیات گرایش می یابند.
همچنین در این مراسم ناصر تکمیل همایون، تهرانپژوه و تهرانشناس به عنوان سخنران بعدی ضمن گرامیداشت یاد جلال آل احمد، او را روشنفکری دانست که علیرغم نقدهایی که به او وارد میشود، همچنان در کانون توجه و تاثیر جامعه قرار دارد.
او ضمن بیان خاطراتی از جلال آل احمد، به سیر تاریخی زندگی و اندیشه او پرداخت و شرحی از آثار و اتفاقات مهم زندگی او را مورد بررسی قرار داد.
سخنران بعدی مراسم غلامرضا خاکی بود که در سخنانی به مراتب اندیشه در آثار و زندگی جلال پرداخت.
بهرنگ ذوالفقاری نیز با تمرکز بر جایگاه خانه مشاهیر در شهر تهران،طی سخنانی کوتاه، نمایهای از تاثیرات اجتماعی و فرهنگی این یادمانها در کیفیت زندگی شهری بیان کرد.
سخنران پایانی مراسم محمدحسن دانایی خواهرزاده جلال آل احمد، بود که به نمایندگی از خانواده جلالآل احمد در این نشست حضور پیدا کرده بود.
او با اشاره به موقعیت خانه جلال به شرح خاطراتی از دایی خود در این پرداخت و در ادامه با تطبیق تجربههای جهانی با نمونههای موجود در سطح شهر تهران، پیشنهاداتی در خصوص افزایش سطح بهرهوری بیشتر این قبیل خانهموزهها ارائه کرد و خواستار آن شد تا نهاد شهرداری تهران توجه ویژه خود را همچنان به تملک، بازسازی و مرمت خانهموزهها در سطح شهر معطوف کنند.
این مراسم در ادامه سلسله برنامه هایی با عنوان "دیدار با تهران" است که تمرکز خود را بر وقایع و رخدادهای تاریخی شهر تهران متمرکز کرد است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم بهره برداری هنری و ادبی از خانه موزه سیمین و جلال تاکید کرد.
۲۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۹
کد خبر: 4315
نظر شما