به گزارش خبرنگار شهر، هلیا سادات حسینی مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز -نهم بهمن ماه ۱۴۰۲- برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین فعالیتها ما مرتبط با حوزه مدیریت انرژی است. مجموعه ما تنها متولی موضوع محیط زیست در شهرداری تهران است که با قدرت و با توجه به اسناد بالا دستی این موضوع را دنبال میکند.
وی افزود: در بحث انرژی ما چند هدف را دنبال میکنیم؛ از توسعه انرژیهای تجدید پذیر تا موضوعات مرتبط با بهینهسازی و ممیزی انرژی مبنی بر ارائه راهکارهای بهینه سازی.
حسینی با بیان اینکه در نیمه دوم سال گذشته ۲۸۵ کیلووات انرژی به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی اضافه شده و تا پایان امسال نیز ۸۰ کیلووات انرژی افزوده خواهد شد، اظهار کرد: در بحث نیروگاههای خورشیدی سیاست ما پیگیری نیروگاههای بزرگ مقیاس است و این سیاست دنبال میشود. در ارتباط با احداث نیروگاههای در مقیاس بزرگ ۳ نقطه در سال ۱۴۰۲ شناسایی شدند که عملیات اجرایی این نیروگاهها در سال ۱۴۰۳ شروع میشود.
وی تاکید کرد: احداث توربینهای آبی در دو نقطه از شهر تهران از جمله در منطقه ۱۵ در دستور کار قرار دارد. یکی از برنامههایی که در دستور کار اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران قرار دارد، احداث نیروگاهی در محدوده بهشت زهرا(س) است که با احداث این نیروگاه حدود ۲ الی ۴مگاوات به ظرفیت برق تهران اضافه میشود.
مدیریت مصرف انرژی در ۵۷۸ ساختمان شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲
حسینی تأکید کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰، تعداد ۵۵۳ ساختمان مدیریت شهری، سال قبل ۵۹۲ ساختمان و در ۱۰ماهه امسال ۵۷۸ ساختمان از ساختمانهای شهرداری تهران مدیریت مصرف انرژی را انجام داده و تمام اقدامات لازم در این راستا در سال جاری انجام گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه کاهش مصرف انرژی و بهینهسازی آن در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد، یادآور شد: میزان کاهش مصرف انرژی نسبت به سالهای گذشته در مجموعه شهرداری تهران بیشتر است. در موضوع ممیزی انرژی نیز اقدامات خوبی در مجموعه شهرداری تهران انجام شده است و شهرداری برای کلیه ساختمانهای خود این موضوع را در دستور کار قرار داده است.
حسینی با بیان اینکه یکی از نکات مهم و اساسی، بهینهسازی مصرف انرژی است که این موضوع در اولویتبندی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران قرار گرفته، گفت: یکی دیگر از موضوعات مربوط به ممیزیسازی انرژی است که این مسئله در تمامی ساختمانهای شهرداری تهران انجام شده است.
اخذ معاینه فنی موتورخانهها برای ساختمانهای شهرداری
وی تاکید کرد: یکی از تکالیفی که در قانون هوای پاک به اداره کل محیط زیست داده شده، اخذ معاینه فنی موتورخانههاست که ساختمانهای شهرداری تهران نسبت به اخذ معاینه فنی موتورخانهها بر اساس استانداردهای لازم اقدام کردهاند.
شناسایی ۶۶ واحد آلاینده در پایتخت طی ۱۰ ماه اخیر
حسینی افزود: شناسایی واحدهای آلاینده یکی از مسائلی است که توسط اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران انجام شده که در سال جاری ۶۶ واحد آلاینده شناسایی شدند. موضوع کنترل منابع آلاینده نیز از سمت این اداره کل دنبال میشود.
وی به استفاده از ظرفیت گروههای جهادی در حوزه محیط زیست اشاره کرد و افزود: مردمیسازی در محیط زیست دنبال میشود؛ در این حوزه تعدادی از مساجد، حوزه علمیه بانوان، امامزادهها و پایگاههای بسیج و همچنین سراهای محلات فعالیت دارند. پاکسازی بوستانها از فیلترهای سیگار هم توسط گروه جهادی انجام میشود.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اعلام اینکه در شرایط فعلی امکان جابجایی آرادکوه نیست، یادآور شد: در طرح جامع مدیریت پسماند علاوه بر موضوعات مطرح شده به گاز متان، مدیریت و تصفیه شیرابهها، کمپوست و ... اشاره شده است.
ادغام شرکت کنترل ترافیک با اداره کل محیط زیست صحت ندارد
وی در ادامه در خصوص ادغام این اداره کل با شرکت کنترل ترافیک، تصریح کرد: ادغام شرکت کنترل ترافیک با اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران صحت ندارد.
حسینی با بیان اینکه تمام پروژهها باید پیوست زیست محیطی داشته باشد و هیچ پروژهای بدون این پیوست احداث نمیشود، گفت: در حوزه کمیته پلاستیک بر اساس مصوبات شورای شهر تهران اقداماتی در میادین میوه و ترهبار و فروشگاههای شهروند در ارتباط با عدم استفاده کمتر از پلاستیک انجام شده است.
انتهای پیام/
نظر شما