به گزارش شهر به نقل از مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه؛ فرنوش نوبخت در جلسه هم اندیشی این شرکت با شهرداری منطقه ۱۲ و اتحادیه صنف فرش هدف از اجرای این موزه را پاسداشت میراث فرهنگی بیان کرد و گفت: جهانیان از گذشته های دور، مردم ایران زمین را با فرش و هنر قالی بافی که در آمیخته با خلاقیت و تلاش است میشناسند. چند سالی است که این هنر دیرینه و فروش آن رونق سابق خود را از دست داده و نیازمند به باز معرفی این هنر ملی است.گذرگاههای فرهنگی مترو بستر مناسبی برای احیا و معرفی بخش مهمی از میراث فرهنگی است.
در این جلسه همچنین محمد جواد حق شناس رئیس کیمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، اجرای این طرح را فرصتی موفقیت آمیز در حوزه فرهنگی برای شرکت بهره برداری مترو، شهرداری تهران و اتحادیه صنف فرش عنوان کرد و گفت: مترو تهران به عنوان بزرگترین سامانه حمل و نقل درون شهری زمینه مناسبی برای معرفی صنایع دستی و میراث فرهنگی فراهم می کند.
سید مجتبی تقوی نژاد، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره شرکت بهره برداری متروی تهران نیز در این هم اندیشی با تاکید بر ظرفیت فرهنگی متروی تهران تصریح کرد: گذرگاه های فرهنگی مترو همواره آماده برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی و اجتماعی است.
او ادامه داد: با بررسی فضای موجود در ۱۲۷ ایستگاه فعال متروی تهران می توان از این ظرفیت برای ارائه خدمات فرهنگی، احیای صنایع دستی و معرفی هنرمندان به مسافران شهر زیرزمینی استفاده کرد.
علیمحمد سعادتی، شهردار منطقه ۱۲ نیز در این مراسم گفت: موضوع ایستگاه موزهها، مسأله سابقهداری در بسیاری کشورهای دنیاست و در شهرهای تاریخی نظیر مسکو، رم از بابت تردد و تعاملی که در شهر باید صورت گیرد، ایستگاهها یکی از مهمترین بخشهایی هستند که هر فرهنگی میتواند ظرفیتها و محصولات خود را در آنها عرضه کند.
او افزود: از اینرو ما در منطقه مرکزی تهران از جنبه حضور اصناف مختلف، رویدادهای گوناگون تاریخی، همچنین از این جنبه که حجم قابل توجهی از خطوط متروی تهران و ایستگاههای اولیه و قدیمی این شهر در این منطقه وجود دارد، ظرفیت ایجاد ایستگاهموزهها را داریم که اگر حمایتهای لازم از سوی شورای شهر صورت گیرد، از همین الان میتوان کارهایی را در این زمینه آغاز کرد و ما برای انجام این کار در همه ایستگاههای منطقه، اعلام آمادگی میکنیم.
در این جلسه سید مجتبی عراقچی رئیس هیات مدیره اتحادیه فروشندگان فرش دستباف نیز حضور داشت.
ایستگاه خیام در خط یک مترو تهران در جنوب تهران و در مجاورت بازار فرش قرار دارد.
نظر شما