احداث بیش از ۵۰۰ کیلو وات نیروگاه خورشیدی تا پایان سال 

سرپرست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از احداث بیش از ۵۰۰ کیلو وات نیروگاه خورشیدی تا پایان سال خبرداد.

به گزارش خبرنگار شهر؛ پیشروی در مسیر ایجاد و بهره‌وری از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند چشم‌انداز زیرساخت‌های صنعتی و اقتصادی هر کشوری را در برابر بحران‌های ناگهانی موجود، از خطر حفظ کرده و مانع از توقف پیشرفت و توسعه آن شود. انرژی خورشیدی سومین فناوری برق تجدیدپذیر بزرگ پس از برق‌آبی و بادی است. با توجه به آخرین آمارهای منتشره آژانس بین المللی انرزی در سال ۲۰۲۳، رشد ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر در اروپا، آمریکا و برزیل، به بالاترین حد خود رسیده، اما چین با شتاب فوق العاده در نصب تاسیسات جدید، از همه کشورها پیشی گرفت. 

درحال حاضر کشور ایران با ظرفیت بسیار بالای جذب، با تلاش و همت فراوان و تکیه بر توان و علم داخلی و نیز حمایتهای دولت در تأمین برق موردنیاز خود با استفاده از نور خورشید در منطقه غرب آسیا حرف اول را می‌زند و به حفظ محیط زیست، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی کمک می‌کند. همچنین، ایجاد این نیروگاه‌ها امکان اشتغال زایی و توسعه اقتصادی در مناطق محل نصب را فراهم می‌کند. بر اساس مطالعات سازمان فضایی ناسا به طور کلی کشور ایران به نسبت میانگین جهانی، دارای شدت تابش بالاتری می باشد. ایران دارای حداقل ۸۵ نیروگاه خورشیدی است که تولید برق آن بین ۱۰ تا ۱۰۰ مگاوات است و در آینده نزدیک این تعداد به هزار نیروگاه خواهد رسید. 

شهر تهران از نظر جغرافیایی در ۵۱ درجه و ۱۷ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۳۳ دقیقه طول خاوری و ۳۵ درجه و ۳۶ دقیقه تا ۳۵ درجه و ۴۴ دقیقه عرض شمالی قرار گرفته است. ارتفاع تهران از سطح دریا در حدود ۹۰۰ تا ۱۸۰۰ متر است. در میدان تجریش ارتفاع حدود ۱۳۰۰ متر و در میدان راه آهن ۱۱۰۰ متر بالاتر از سطح دریا می باشد که این اختلاف سطح به علت گستردگی و وسعت زیاد این شهر می باشد. شیب از شمال به جنوب در دامنه کوهستان شمیرانات ۱۰ % تا ۱۵ % ، ازتجریش تا تپه های عباس آباد با شیب متوسط ۳ % تا ۵ % ، از عباس آباد تا خیابان انقلاب ۲ % و از مرکز شهر تهران تا کناره ۱ % است. اکنون تهران با ۷۳۰ کیلومتر مربع دارای ۲۲ منطقه است که بیست و پنجمین شهر پرجمعیت و بیست و هفتمین شهر بزرگ جهان به شمار می آید. در نواحی مختلف استان تهران به علت موقعیت ویژه جغرافیایی، آب و هوای متفاوتی شکل گرفته است. باد غالب در استان تهران، بادهای غربی است. شهر تهران با دارا بودن تابش نرمال مستقیم ۱۹۰۲.۱ کیلووات ساعت بر مترمربع و تابش افقی ۱۹۱۹.۹ کیلووات ساعت بر مترمربع از پتانسیل بالایی جهت استفاده از منبع انرژی خورشیدی برخوردار است. 

در این راستا، شهرداری تهران به عنوان یکی از متولیان بزرگ مدیریت شهری در سطح ملی می تواند نقش و تاثیر چشم گیری در زمینه توسعه انرژی های تجدیدپذیر داشته باشد.

"اصغر عطایی" سرپرست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفت و گو با خبرنگار شهر گفت: شهرداری تهران با هدف مشارکت در گسترش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر با توجه به امکانات موجود در سطح شهر، کاهش هزینه های تولید برق و آلودگی های محیط زیستی و همچنین با توجه به قوانین بالادستی، مصوبات شورای اسلامی شهر تهران و برنامه های چهارساله چهارم شهرداری، این اداره کل با تدوین نقشه راه مدیریت انرزی برای مناطق ۲۲گانه، توسعه ۱۱۰۰کیلووات ظرفیت نیروگاه های خورشیدی تا پایان برنامه چهارساله چهارم (۱۴۰۴) را مشخص نمود و نظارت بر مطالعات، احداث، بهره برداری و نگهداری از نیروگاهها را از زمان آغاز طرح تاکنون برعهده گرفته است.

 در حال حاضر در ۶۴ نقطه از شهر تهران به ظرفیت ۱۲۱۱کیلووات، نیروگاه کوچک مقیاس خورشیدی احداث گردیده است که معادل تولید حدود ۱۸۱۶۵۰۰ کیلووات ساعت برق در سال، کاهش ۱۳۸۰ تن دی اکسید کربن(گاز گلخانه ای) و همچنین معادل کاشت۸۱۴۲ اصله درخت در شهر تهران می باشد.

 اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار در نظر دارد احداث نیروگاه های متوسط مقیاس را در کنار نیروگاه های کوچک مقیاس خورشیدی در سال ۱۴۰۳ در دستور کار خود قرار داده و امید است تا پایان سال جاری احداث نیروگاههای تجدیدپذیر به ظرفیت بیش از ۵۰۰ کیلووات در شهرداری تهران محقق شود.

انتهای پیام/

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
کد خبر: 54646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =