به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، علیمحمد سعادتی، شهردار منطقه در خلال بازدید از خانه قدیمی هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده حوزه کودک و نوجوان، واقع در یکی از کوچههای خیابان شهید جاویدی (گذر میرزامحمود وزیر سابق)، از مرمت این خانه و تبدیل آن به قصهخانه کودک خبر داد.
سعادتی در این بازدید، پس از قدردانی از آثار این نویسنده و آرزوی عمر باعزت برای او گفت: استاد کرمانی که صاحب آثار، قصهها و هنرمندیهایی در حوزه کودک و نوجوان مانند «مهمان مامان» و «قصههای مجید» است با آثار ارزنده خود، دوره کودکی و نوجوانی خیلی از ما را شکل داده و انشاءالله با اقدامی که صورت گرفته، خانه قصه و داستان کودک تهران را در این مکان راهاندازی خواهیم کرد.
او ضمن اعلام این مطلب که سنگفرش کوچه و لایهبرداری دیوارها از اولین اقدامات در این باره خواهد بود، از احتمال تملک یکی از خانههای مجاور این ملک خبر داد و گفت: معمولاً خود فضای خانههای بزرگان، به خانهموزه تبدیل میشود و برای برنامهها و اقدامات اجرایی، فضایی در مجاورت آنها در نظر گرفته میشود که اگر امکانش فراهم شود، با تملک یکی از خانههای مجاور در تکمیل این فضا اقدام خواهیم کرد.
شهردار منطقه ۱۲، با بیان این نکته که اکنون در حال انجام کارهای محتوایی این اقدام هستیم، ادامه داد: این مکان نیازمند یک طراحی مفهومی و یک طراحی کامل لوکشین است که در مورد آن با بنیاد فارابی هم صحبتهایی داشتهایم.
هوشنگ مرادی کرمانی نیز طی گفتوگوی تلفنی در این باره، از انجام این اقدام ابراز رضایت کرد و گفت: پیشنهاد مرمت و انجام کار فرهنگی در این خانه در واقع پیشنهاد دکتر حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، شهردار منطقه و یاران ایشان بوده و با پیگیریهای ایشان بناست این اقدام صورت گیرد.
او بر استفاده از عبارت «قصهخانه» به جای «خانه داستان» برای این خانه تأکید کرد و ادامه داد: بهنوعی با یک تغییر کوچک، کار جدیدی در نامگذاری کردهایم؛ چراکه اگر به آن خانه قصه یا خانه داستان بگوییم، ازآنجاکه در فضاهای مشابه نظیر خانه هنرمندان، خانه تئاتر و... زیاد به کار رفته، جذابیت نخواهد داشت؛ اگرچه در پرانتز قطعاً به «خانه مرادی کرمانی» اشاره خواهد شد.
خالق قصههای مجید درباره اینکه دوست دارد در این خانه چه برنامههایی به اجرا درآید، بیان کرد: بههرحال شهرداری هر برنامهای برای این خانه داشته باشد، من هم میپذیرم، ولی خود من دوست دارم اینجا فضایی باشد که بچهها و خانوادهها جمع شوند، قصه بگویند، قصه بشنوند و کسانی را دعوت کنند که در آنجا داستاننویسی آموزش دهند و کارهایی از این دست صورت گیرد.
به گفته این نویسنده، او در سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۷۲ در این خانه زندگی کرده و سه فرزندش در همین خانه به دنیا آمدهاند و بسیاری قصههایش مانند قصههای مجید در همین خانه به تحریر درآمدهاند.
نظر شما