نوجوانان تهرانی برای آینده ایران رویاپردازی کردند

سومین اجتماع و مسابقه رویاپردازی نوجوانان تهرانی با ابزار هوش مصنوعی، روز پنجشنبه ۱۷ آبان‌ماه با همکاری باغ کتاب تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مجموعه باغ کتاب برگزار و به منتخبان آن جوایزی اهداء شد.

به گزارش شهر به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، دانش‌آموز، مهندس، دانشمند و سرباز. اینها حرفه و پیشه قهرمانان آینده ایران است که در داستان‌های نوجوانان حاضر در «سومین اجتماع و مسابقه رویاپردازی نوجوانان تهرانی با ابزار هوش مصنوعی» ساخته و پرداخته شدند. نوجوانانی که در باغ کتاب تهران دور هم جمع شدند تا قهرمان و شخصیتی تأثیرگذار در آینده ایران را در قالب داستانی به قلم خود، به نگارش در بیاورند.

سومین اجتماع بزرگ و مسابقه رویاپردازی نوجوانان تهرانی با ابزار هوش مصنوعی با عنوان «دنیا به کام یک ایرانی!» ظهر روز پنجشنبه ۱۷ آبان‌ماه در ورودی اصلی باغ کتاب تهران برگزار شد. در این رویداد، ۱۱۰ نوجوان دختر و پسر در مقطع تحصیلی متوسطه اول و دوم، از ۳۳ فرهنگسرا و مراکز خاص سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گرد هم آمدند تا با قوه تخیل خود، داستانی درباره ایران آینده و قهرمان و ناجی بنویسند. 

رویاپردازی برای ساختن تمدن ایران آینده 

خدیجه مهدی‌پور مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۰ تهران و رئیس فرهنگسرای عطار نیشابوری با اشاره به اینکه دغدغه این رویداد تقویت رویاپردازی در نوجوانان است، گفت: «خلاقیت نوجوانان بر مبنای رویای آنها از آینده شکل می‌گیرد. بسیاری از اتفاقات مهم دنیا، نتیجه یک رویا است و رویاها زمینه‌ساز بسیاری از اختراعات مهم بوده‌اند. در این مسابقات، تلاش می‌کنیم تا رویاهای خلاقانه‌تری در نوجوانان پرورش بدهیم و آنها را برای رسیدن به تمدن آینده ایران کمک کنیم.»

مهدی‌پور درباره نحوه برگزاری مسابقه گفت: «در ابتدای مسابقه، کاربرگ‌هایی در اختیار نوجوانان گذاشته شد و شرکت‌کنندگان بر اساس موضوع مسابقه، داستان و ایده خود را به نگارش درآوردند. سپس عکس مناسبی که روایت‌گر داستان آنها باشد را به وسیله ابزارهای هوش مصنوعی ساختند. در نهایت داستان و عکس مربوط به آن، داوری و در پایان ۳ برگزیده معرفی شدند.» 

مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۰ تهران درباره نحوه شکل‌گیری اجتماع و مسابقه رویاپردازی نوجوانان تهرانی گفت: «نوجوانانی که در برنامه امروز حاضر هستند، منتخبان رویدادهای هفتگی «قصه ایران آینده» هستند که از اردیبهشت‌ماه سال جاری در مناطق ۲۲ گانه و فرهنگ‌سرای‌های خاص شهر تهران برگزار می‌شود. در این سلسله رویدادها، نوجوانانی که به داستان‌نویسی و رویاپردازی علاقه‌مند هستند، دور هم جمع می‌شوند و به کمک تسهیلگران و مربیان حاضر در مراکز، درباره موضوعات از پیش تعیین‌شده، رویاپردازی و داستان‌نویسی می‌کنند.»

دغدغه‌مندی نوجوانان درباره مسئله فلسطین

رضا بسطامی تسهیلگر فرهنگسرای عطار نیشابوری و از داوران مسابقه، با اشاره موضوعات و دغدغه‌های نوجوانان در داستان‌هایشان گفت: «نزدیک به ۸۰ درصد داستان‌های نوجوانان، مربوط به مسئله فلسطین و جنگ با رژیم اشغالگر قدس بود. این مسئله نشان‌دهنده دغدغه نوجوانان در این زمینه و حساسیت به مسائل روز دنیاست.»

وی با اشاره به ملاک‌های داوری آثار گفت: «وجود خلاقیت، تنوع دایره واژگانی، ایده، پی‌رنگ، مدل رویاپردازی و موضوع داستان از ملاک‌هایی است که برای انتخاب آثار در نظر می‌گیریم.»

معرفی برگزیدگان سومین اجتماع و مسابقه رویاپردازی نوجوانان تهرانی

پس از پایان داوری، برگزیدگان این رویداد معرفی شدند. نفر اول زهرا رضایی از منطقه ۱۷، نفر دوم محمدطاها رحیمی از منطقه ۱۸ و نفر سوم پریا عضدی از فرهنگسرای رضوان معرفی و به ترتیب موفق به دریافت جایزه ۲، ۱.۵ و یک میلیون تومانی شدند. 

«محمدطاها» و «پریا» نفرات اول و دوم مسابقه رویاپردازی نوجوانان تهران، هر دو قهرمان داستان خود را «آریا» نامیده بودند؛ «آریا» در داستان هر دو، نوجوانی پُر شور و شجاع بود که نسبت به مشکلات محیط زندگی خود بی‌تفاوت نیست و برای کمک به دیگران تعلل نمی‌کند. «آریا»‌ی داستان «پریا عضدی» کسی است که در فضایی آخرالزمانی، به کمک انسان‌های دردمند می‌رود، با شیطان مبارزه می‌کند و در نهایت برای ظهور امام زمان (عج) تلاش می‌کند. پریا می‌گوید: «پیام من در این داستان این بود که قهرمان‌ها اَبر انسان نیستند و هرکسی می‌تواند قهرمان داستان خودش باشد.»

انتهای پیام/

۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶
کد خبر: 61948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =