به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۰، مهدی اخ الصنایع شهردار منطقه در نشست چهارشنبه های کرامت که با حضور زهرا شمس احسان عضو و رییس کمیته اجتماعی شورای شهر، معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه و فعالان فرهنگی و هنری منطقه برگزارشد به اهمیت توانمند سازی بانوان بطور واقعی تاکید کرد و گفت: فعالان فرهنگی ما در منطقه با چالش ها و سختی فراوان هدف و هنر را خودشان دنبال می کنند و با توجه به شرایط خاص اقتصادی و کم برخوردار بودن منطقه ۱۰ ما هر روز دچار یک چالش اقتصادی هستیم.
وی بیان کرد: در این مسیر ما باید قدردان خیرین باشیم و ظرفیت خیرین را در منطقه ۱۰ باید افزایش دهیم چرا که یاری خیرین می تواند گره گشای مشکلات ما باشد.
اخ الصنایع عنوان کرد: ما در منطقه ۱۰ قطعا باید از ظرفیت های موجود در منطقه نظیر وزارت میراث فرهنگی و سازمان ها برای پیشبرد و بهبود اقدامات فرهنگی بهرمند شویم.
شهردار منطقه ۱۰ اظهار کرد: در همین راستا تفاهم نامه ای را با وزارت میراث که در منطقه ۱۰ فعال است، برای اجرای دوره های آموزشی و توانمند سازی زنان بدسرپرست و بی سرپرست امضا کرده ایم تا بتوانیم منابع مالی خوبی را برای بانوان منطقه ۱۰مهیا کنیم تا بانوان فعال بعد از گذراندن دوره ها بتوانند به مرحله تولید و درآمد برسند.
در ادامه او به یکی از معضلات موجود در این مسیر اشاره کرد و گفت؛ما باید بازارچه های فروش را در سطح منطقه برای عزیزان برپا کنیم که طبق صحبت های انجام شده باغ موزه هفت چنار را برای این مهم در نظر گرفته ایم تا عزیزان بتوانند محصولات خود را به شهروندان و عموم مردم عرضه کنند و به طور یقین باید یک مرکز ارایه محصولات دست آوردها در منطقه ۱۰ را به اجرا بگذاریم.
وی بیان کرد: کمبود سرانه و فضا از مشکلات منطقه ۱۰ است و با پیگیری های مستمر رییس کمیته فرهنگی شورای شهر ما توانستیم ظرف مدت ۲ سال شهردخت را نیز اماده ارائه به فعالان عزیز در منطقه نماییم.
شهردار منطقه ۱۰ در ادامه به بیان اقدامات مجمع خیرین منطقه ۱۰ پرداخت و گفت: در سال جاری؛ با کمک خیرین منطقه، ۱۵۰ زندانی جرایم غیر عمد طی سه سال اخیر آزاد شدند.
وی به اقدامات حمایتی و معیشتی مجمع خیرین اشاره کرد و گفت: این منطقه با برپایی ۳۰ پویش نذر یاری و گلریزان با همراهی خیرین توانسته علاوه بر آزاد کردن زندانیان غیر عمد؛ نسبت به تامین ودیعه مسکن افراد کم برخوردار؛ تهیه لوازم التحریر فرزندان تحت پوشش؛ توزیع روزانه غذای گرم و چکاب کودکان کار و همچنین تهیه داروهای بیماران خاص؛ اقدامات مناسبی برای این افراد به انجام برساند.
اخ الصنایع به مهارت آموزی؛ مسئولیت پذیری و آموزش و توانمندسازی فرزندان افراد در معرض آسیب و همچنین کودکان کار پرداخت و ادامه داد: آموزش های مختلفی در مرکز پویا شهر؛ فراموز و دیگر مراکز تحت پوشش شهرداری و مجمع خیرین صورت می گیرد که با هماهنگی صورت گرفته شده با سازمان فنی و حرفه ای؛ مدرک رسمی و قانونی به کلیه هنر و کارآموزان صادر و اعطا می شود.
وی به دیگر خدمات کانون خیرین منطقه ۱۰ اشاره و اذعان داشت: تهیه ارزاق؛ برگزاری جشن تولد کودکان کار و برپایی جشن های مناسبتی؛ سنجش سلامت کودکان کار؛ راه اندازی ربوکد به منظور مهارت آموزی بر اساس سن شرکت کنندگان؛ هماهنگی با شعبه ۷ تامین اجتماعی برای کاهش فرآیندهای بیمه درمانی افراد تحت پوشش از دیگر اقدامات این منطقه در زمینه جامعه هدف بوده است.
در انتها مهدی اخ الصنایع ابراز امیدواری کرد که با کمک های شورای اسلامی شهر تهران و خیرین عزیز و سازمان های مرتبط مدیریت شهری منطقه ۱۰ مسیری هموار را برای فعالیت عزیزان هنرمند ایجاد کند تا شاهد موفقیت هر چه بیشتر در زمینه توانمند سازی و رشد و شکوفایی همه فعالان منطقه باشیم.
زهرا شمس احسان: رویکرد جامع توانمندسازی در سه محور جسمی ، روانی و اجتماعی
در این نشست همچنین زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تشریح راهبردهای سهگانه در حوزه خدمات اجتماعی شامل "حمایت معیشتی، خدمات درمانی و توانمندسازی"، بر ضرورت ارتقای کیفیت زندگی اقشار آسیبپذیر، تصریح کرد: هدف اصلی این رویکرد جامع، کاهش شکاف طبقاتی و تحقق عدالت اجتماعی از طریق بهرهگیری از خرد جمعی و مشارکت فعال مجمع خیرین است.
وی افزود: مدل توانمندسازی با تمرکز بر سه محور اصلی توانمندسازی جسمی، توانبخشی روانی و مددکاری اجتماعی محقق میشود. در این رویکرد، تأکید بر پایداری فرآیند توانمندسازی است. بر اساس این مدل، افراد آسیبدیده پس از طی دوره حمایتی و کسب توانمندیهای لازم، خود به عنوان حلقههای واسط در زنجیره حمایت اجتماعی عمل میکنند.
شمس احسان به شکلگیری "شبکه همیاری" به عنوان یکی از دستاوردهای موفق این رویکرد، اشاره کرد که در آن، افراد توانمندشده به عنوان منتورهای اجتماعی، تجربیات و آموختههای خود را در اختیار سایر افراد نیازمند حمایت قرار میدهند. این مدل چرخشی، ضمن پایدارسازی فرآیند توانمندسازی، به تقویت سرمایه اجتماعی منطقه نیز کمک میکند.
وی به فعالیت های مهدی اخ الصنایع شهردار منطقه ۱۰ در دوره های مختلف کاری اشاره و اذعان کرد: شهردار منطقه اقدامات و فعالیت های جهادی ارزنده ای ارائه کرده اند و همواره دغدغه افراد نیازمند را داشته و اقدامات شهرداری منطقه ۱۰ در دوره مدیریت وی؛ گواه این موضوع است.
وی در پایان بر لزوم همافزایی میان مدیریت شهری و مجمع خیرین در راستای پیادهسازی پروتکلهای علمی توانمندسازی تأکید کرد و گفت: این همکاری مشترک، زمینهساز گذار تدریجی از حمایتهای مادی به پشتیبانیهای معنوی و در نهایت، خوداتکایی افراد آسیبدیده خواهد بود.؛
راه اندازی اپلیکیشن « به اینه » و راه اندازی هنرستان آرد و نان در منطقه ۱۰
در بخشی دیگر از این جلسه؛ معماریان رئیس هیات مدیره شرکت آرد تهران باختر و عضو مجمع خیرین منطقه ۱۰ به راه اندازی اپلیکیشن به اینه در حوزه توزیع نان و شیرینی اشاره کرد و توضیح داد: به اینه به منظور سفارش آنلاین و دریافت حضوری نان و شیرینی با تخفیف ۳۰ درصدی راه اندازی شده است که می تواند بخشی از نیازهای نان اقامت گاه ها و اسکان افراد آسیب دیده را با تخفیف فراهم کند، ضمن اینکه راهکاری برای کاهش هدررفت نان روزانه خانوار نیز محسوب می شود و همچنین هنرستان فنی و حرفه ای آرد و نان نیز تجهیز شده و آماده ارائه آموزش به جامعه هدف است.
صدور مدرک فنی و حرفه ای برای کارآموزان مراکز آموزشی خیرین
کریم دلاویز معاون آموزشی مرکز تربیت مربی و پژوهشهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور یکی از مدعوین چهارشنبه های کرامت نیز از تسهیل در توانمندسازی و سهولت در جذب و استخدام کارآموزن مراکز پویاشهر منطقه ۱۰ با صدور مدرک رسمی فنی و حرفه ای خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این امور در دیگر مراکز آموزشی خیرین مناطق ۲۲ گانه نیز صورت گیرد.
گفتنی است؛ در این جلسه که علاوه بر۲۰ عضو مجمع خیرین منطقه ۱۰، مهرابیان معاون رفاه و مشارکتهای سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، نیز حضور داشت که برگزاری دوره کارآفرینی کسب و کار ویژه مددکاران مناطق ۲۲ گانه خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این دوره نقش سازنده ای در تربیت و توانمندسازی جامعه هدف ایفا کند.
انتهای پیام/
نظر شما