سردیس‌ها نقش مهمی در آشنایی مردم با مشاهیر ایران ایفا می‌کند

علی لوائی هنرمند مجسمه‌ساز در آیین رونمایی از ۲۶ سردیس چهره‌های ماندگار که در سطح پایتخت جانمایی شده‌است، گفت: ساخت سردیس از چهره‌های ماندگار می‌تواند نقش مهمی در آشنا کردن مردم با مشاهیر برجسته و میراث فرهنگی ایران ایفا کند و هنر و هویت ایرانی را در سطح پایتخت به نمایش بگذارد.

به گزارش شهر به نقل از اداره ارتباطات و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، علی لوائی هنرمند مجسمه‌ساز که حدود سی سال است به‌صورت حرفه‌ای در حوزه فیگوراتیو فعالیت می‌کند، در مراسم رونمایی از ۲۶ سردیس چهره‌های ماندگار که در سطح پایتخت جانمایی شده است، در خصوص سه اثر خود که متعلق به ابوالقاسم فردوسی، علی‌اکبر دهخدا و محمدرضا شفیعی کدکنی است توضیح داد: این آثار پس از سفارش سازمان زیباسازی شهر تهران در بازه زمانی دوماهه مدل‌سازی شده و سپس به سازمان زیباسازی شهر تهران تحویل داده شده‌ است. جنس سردیس‌های علی‌اکبر دهخدا و محمدرضا شفیعی کدکنی از بتن گلاسه است، درحالی‌که سردیس ابوالقاسم فردوسی با جنس فایبرگلاس ساخته شده است. وی افزود: نسخه اولیه سردیس فردوسی از جنس برنز تهیه شد و در دانشگاه اوستیای شمالی روسیه نصب شده است.
لوائی در خصوص مراحل آماده‌سازی این آثار بیان کرد: قاعدتاً من همیشه قبل از شروع هر پروژه مطالعه گسترده‌ای از نحوه شخصیت و خلقیات پیرامون آن مشاهیر انجام می‌دهم. این رویکرد به من کمک می‌کند تا نزدیک‌ترین اثر را در ساخت سردیس به مردم منتقل کنم.
این هنرمند مجسمه‌ساز درباره حس خود از جانمایی این آثار در سطح شهر گفت: از نصب این آثار در پایتخت بسیار خوشحال شده‌ام. این آثار پیش‌تر در عمارت عین‌الدوله نگهداری می‌شد و در سطح شهر جانمایی نشده بود.
وی با قدردانی از سازمان زیباسازی شهر تهران تأکید کرد: ساخت چنین آثاری می‌تواند نقش مهمی در آشنا کردن مردم با مشاهیر برجسته و میراث فرهنگی ایران ایفا کند و هنر و هویت ایرانی را در سطح پایتخت به نمایش بگذارد.

انتهای پیام/

۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
کد خبر: 62745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 16 =