به گزارش خبرنگار شهر، سومین جلسه هم اندیشی تهران آینده بهگشت مهارت و مدیریت با عنوان «الزامات و زمینههای کاربرد هوش مصنوعی در آینده نظام مدیریت کلانشهری» دیروز -شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳- به همت موسسه آموزش عالی علمی کاربردی شهرداری تهران و با همکاری هیئتهای اندیشه ورز برگزار شد.
مرتضی عسگرانی رئیس مرکز علمی کاربردی فناوری، نوسازی و شهر هوشمند در این نشست با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای مهم و به روزی که با آن مواجه هستیم؛ هوش مصنوعی است، مطرح کرد: هوش مصنوعی این امکان را به ما داده که بتوانیم با نگاهی جدیدتر به مسائل و مشکلات نگاه کنیم و آنها را رفع کنیم. این ما هستیم که باید به هوش مصنوعی به عنوان یک دستیار نگاه کنیم تا آینده ما را روشن کند، این امر منوط به این است که زیرساختها به گونهای طراحی شود که اخلاق هوش مصنوعی در آنها رعایت شود و بتوانیم از آن به نحو احسن استفاده کنیم. در این راستا باید دست به دست یکدیگر دهیم تا کلانشهر و شهری هوشمند و افرادی هوشمند داشته باشیم.
محمدحسین بوچانی، رییس هیات اندیشهورز موسسه علمی کاربردی شهرداری تهران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه بنا بر این است که ایران در کمتر از ۹ سال آتی؛ یکی از ۱۰ کشور پیشرو در حوزهی هوش مصنوعی در جهان شود، اظهار داشت: آیا این رخداد صرفا باید در دولت و مجموعه قوه مجریه شکل گیرد؟ مدیریت محلی در این اتفاق در چه جایگاهی قرار میگیرد؟ در شهرداری تهران بیش از ۵۶ هزار نیرو درگیر است. باید این امر بررسی شود که باید به کدام یک از کارشناسان آموزش لازم داده شود و یا در چه حوزهای باید آموزش ببینند؟ و یا کدام از بخشهای مختلف حوزه مدیریت شهری باید در اولویت قرار گیرند؟
هادی ویسی، استاد دانشگاه تهران و عضو شورای علمی مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی نیز در این نشست با اشاره به اینکه هوش مصنوعی مثل هیچیک از تکنولوژیها نیست که سرعت در آن اهمیت نداشته باشد، بیان داشت: اکنون وقت آن است که در حوزه هوش مصنوعی ورود کرد و از آن استفاده کنیم. یکی از مهمترین کارهایی که سازمانهای دولتی و حاکمیتی باید انجام دهند؛ این است که علاوه بر تجمیع دیتاها و محتواها، آنها را به اشتراک بگذارند و ساختاری برای استفاده کسبوکارها و ... از هوش مصنوعی فراهم کنند.
علی بزرگی امیری، استاد دانشگاه و مجری برگزاری دورههای علم داده و هوش مصنوعی دانشگاه تهران هم خاطر نشان کرد ابتدا باید در شهرداری و مدیریت شهری مشاهده کنیم که در چه وضعیتی قرار داریم و فناوریهایی که میخواهیم به آنها ورود کنیم؛ چه مقدار ما را در مسیر رسیدن به اهداف پیش خواهند برد و افزود: باید فرآیندهای شهرداری را بررسی کنیم و براساس فرآیندهای مختلف، این امر که کدام یک از فرآیندهای شهرداری را میتوانیم هوشمند کنیم یا به هوش مصنوعی بسپاریم را تعیین کنیم. البته نمیتوان فرآیند را کامل به هوش مصنوعی سپرد، بلکه تنها میتوان از آن به عنوان دستیار استفاده کرد.
امیر رضا تجلی، مدرس دانشگاه و راهبر پروژههای علم داده نیز با اشاره به این که در بحث هوشمندسازی، یک پله بالغمندتر به بحثهای موجود در مدیریت شهری نگاه میکنید، مطرح کرد: از هوش مصنوعی میتوان در ۵ دسته تشخیص، شناسایی احراز هویت، تحلیل ویدیو و تصاویر، پیشبینی و پیشگیری و سیستمهای خودکار و هوشمند تحلیل رفتار در شهرداری استفاده کرد.
محمد شاه جهان اقبال نایب رییس کارگروه کمیته استاندارد مالزی در حوزه شهر هوشمند همچنین با تاکید بر اینکه باید متوجه شویم که چگونه هوش مصنوعی به تحلیل دادههای کلان کمک میکند و آینده یک شهر را میسازد، بیان کرد: باید حاشیههای امنیتی مشخص شوند و قوانینی داشته باشیم که مشخص کند آیا هوش مصنوعی تصمیمگیرنده است و انسان از آن پیروی میکند و یا بالعکس هوش مصنوعی داده را تحلیل میکند و انسان تصمیم میگیرد.
علیرضا نوری پژوهشگر حوزه حملونقل شهری دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالی نیز تاکید کرد تکنیکهای هوش مصنوعی شامل یادگیری ماشین، شبکههای عصبی، تحلیل الگو و شبیهسازی به بهینهسازی زمانبندی چراغهای راهنمایی، تحلیل دادههای ترافیکی و بهبود سیستمهای نظارت تصویری کمک میکند و اظهار داشت: با وجود پیشرفتهای تکنولوژی، چالشهایی مانند کیفیت دادهها، حریم خصوصی و پیادهسازی وجود دارد. اما فرصتهای زیادی برای بهبود سیستمهای حملونقل و کاهش ترافیک با استفاده از هوش مصنوعی وجود دارد که میتواند به افزایش ایمنی و کارایی کمک کند.
آرش حسینی مدیر فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی نیز با تاکید بر اینکه در دو دهه گذشته جمعیت شهرنشین ایران تقریبا ۵۰ درصد افزایش داشته است، بیان کرد: با توجه به این امر که منابع محدود هستند و پاسخگوی نیازها نیستند، نیازمند سیستمی هستیم که بتوانیم منابع را بهینه مدیریت کنیم و خدمات را با کیفیت بهتری ارائه دهیم. یکی از مهمترین مزیتهای هوش مصنوعی قابلیت تحلیل داده در شهرهای هوشمند است.
انتهای پیام/
نظر شما