به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، این همایش با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمدحسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، مرتضی طاهری، رئیس هیات مدیره خانه مداحان، حجتالاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی و جمعی از پیرغلامان و مداحان اهل بیت، در فضایی پرشور و معنوی برگزار و طی آن برنامههای مختلفی اجرا شد.
سید محمدحسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، ضمن اشاره به برخی از فعالیتهای این منطقه، همکاری با خانه مداحان اهل بیت را در راستای ارتقا فرهنگ دینی و مذهبی مورد تاکید قرار داد. او در سخنان خود با اشاره به فعالیتهای مذهبی و معنوی برگزار شده در این مجموعه گفت: «در منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، نگاه حسینیهای به این مجموعه داریم و هر سال بزرگترین پرچم امام حسین (ع) را در کشور به اهتزاز درمیآوریم. این فعالیتها به ویژه با مشارکت خانه مداحان اهل بیت انجام میشود و برای ما افتخاری است که در خدمت دستگاه امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) باشیم.»
حجازی همچنین افزود: «این قدمهای ما اگرچه کوچک است، اما ان شاالله برای برکت و شفاعت ما در آن دنیا خواهد بود.»
او به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن با بیان روایتی از حضرت زهرا (س) ادامه داد: «در سخنرانیها و منبرها ممکن است مطالبی بیان شود که گاهی برخی اقشار را به صراط مستقیم هدایت کند یا خدایی نکرده آنان را به انحراف ببرد. هدف ما این است که در مسیر صحیح و مطابق با آموزههای اهل بیت (ع) حرکت کنیم.»
مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد در ادامه با تاکید بر اهمیت توجه به تربیت دینی و فرهنگی نسل جوان اظهار داشت: «برای جوانان کشورمان و برای تبیین درست آموزههای حضرت آقا، باید دقت بیشتری به خرج داد. تبیین سیاستها کار سختی است، اما با لطف اباعبدالله حسین (ع)، قطعا از پس این مسئولیت برخواهیم آمد.»
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به نگرش عمیق رهبر انقلاب نسبت به مداحی، گفت: «نگاه ویژه مقام معظم رهبری به مداحی و شعر، ریشه در شناخت و بصیرت ایشان از مبانی معرفتی دارد. یکی از جنبههای قابل توجه در این زمینه، توجه به بعد عاطفی انسانهاست و اینکه چگونه این بعد از وجود انسان میتواند در قالب هنر، به شکلی موثر و ماندگار تجلی پیدا کند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: «رهبر انقلاب توجه خاصی به شعر و مداحی دارند، چراکه این هنرها به طور مستقیم با احساسات و عواطف انسانها ارتباط دارند. با این حال، برای آنکه این بعد عاطفی از مرز افراط و تفریط عبور نکند، لازم است که در این زمینه مطالعه عمیق و مستمر صورت گیرد. باید کتابهای زیاد و با کیفیت خواند، چراکه تنها از طریق مطالعه و آگاهی است که میتوان نوشت، اندیشید و دیگران را نیز به این فهم و درک رساند.»
مرتضی طاهری، رئیس هیات مدیره خانه مداحان در این مراسم با اشاره به اهداف همایش، گفت: «این رویداد نه تنها فرصتی است برای ترغیب ستایشگران به فعالیتهای پژوهشی و تالیفی، بلکه به ما اجازه میدهد تا به جامعه نشان دهیم مداحان نه تنها در عرصه دین و معنویت بلکه در زمینههای علمی و فرهنگی نیز دارای ظرفیتهای برجستهای هستند.»
او افزود: «متاسفانه برخی هنوز بر این باورند مداحان فاقد تحصیلات و دانش کافی هستند، اما ما قصد داریم با برگزاری چنین همایشهایی، توان علمی و فرهنگی این قشر فرهیخته را به اثبات برسانیم.»
طاهری همچنین به برگزاری اولین همایش در سال گذشته اشاره و تاکید کرد این اقدام، گامی موثر در معرفی هرچه بیشتر منزلت علمی مداحان بوده است.
حجتالاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی، در ادامه مراسم با اشاره به اهمیت خانه مداحان گفت: «این مجموعه به واقع محل تجمع پیرغلامان و سرمایههای گران بهای جامعه ستایشگری است. حاج مرتضی طاهری با درک عمیق و تلاشهای هنرمندانه خود، بستری فراهم کردهاند که نسل جوان بتواند با این پیشکسوتان ارتباط برقرار کرده و از تجربهها و آموزههای آنان بهره مند شود. این تعامل نه تنها فرصتی برای انتقال دانش و تجربههای گرانبهاست، بلکه به جوانان این امکان را میدهد تا از این بزرگواران الگو بگیرند و مسیر خود را در عرصه ستایشگری و فرهنگ عاشورایی پیدا کنند.»
سعید حدادیان، مداح اهل بیت (ع)، در این مراسم با تاکید بر تاثیر عمیق نگاه رهبر انقلاب به هنر مداحی، گفت: «حضرت آیتالله خامنهای همواره تاکید دارند که مداحی نه تنها یک هنر است، بلکه یک رسانه موثر و تمام عیار برای انتقال پیامهای دینی و فرهنگی به جامعه محسوب میشود. ایشان با درک عمیق خود از این هنر، جایگاه ویژهای برای آن قائل هستند.»
او در ادامه یادآور شد: «در طول ۲۳ سال فعالیت در حوزه ادبیات پایداری دانشگاه تهران، توانستیم ۴۰ جلد کتاب در این زمینه تالیف و منتشر کنیم که به نوعی در توسعه فرهنگ دفاع مقدس و شعر مقاومت نقش داشت.»
حدادیان همچنین به شکل گیری جریان شعر دفاع مقدس در سال ۸۰ اشاره کرد و افزود: «در آن زمان، دانشگاه تهران نقطه آغاز این حرکت بزرگ بود که به تدریج به یک رویداد دو سالانه تبدیل شد. هر سال این جریان موضوعی خاص را مورد توجه قرار میداد و تلاش میکرد پیامهای مهم فرهنگی را به جامعه منتقل کند.»
او در بخش دیگری از سخنان خود، عشق و علاقه ویژه رهبر انقلاب به مداحان را یادآور شد و گفت: «رهبر معظم انقلاب همواره محبت ویژهای به مداحان دارند. ایشان پس از مجالس روضه، در کنار مداحان مینشستند و به آنها غذا میدادند. حتی در جلسات خصوصی نیز، درباره کار مداحان سخن میگفتند، نظرات خود را مطرح میکردند و به نقد و اصلاح میپرداختند. اگر سایر مسئولان نیز قسمتی از این توجه و دقت نظر را به مداحان داشته باشند، قطعا روند پیشرفت و ساماندهی امور این قشر به نحو احسن صورت میگیرد.»
در پایان این مراسم از سعید حدادیان، میثم مطیعی، علیرضا بکایی، حسن گروسی، عباس حیدرزاده، سعید نسیمی، فائزه عظیمزاده اردبیلی، محمود شریفی (کمیل کاشانی)، مجید عیوضی، حسین باقری، حسن باقری، مجید طاهری، گنجی معاون امور بانوان خانه مداحان، سیدعلی سادات رضوی و مرتضی طاهری تجلیل به عمل آمد.
گفتنی است هدف از برگزاری جایزه کتاب «مداحان مولف» تجلیل و تقدیر از مداحانی است که در عرصههای علمی و پژوهشی قدم گذاشتهاند و همچنین تشویق دیگر مداحان و ستایشگران اهل بیت به فعالیتهای علمی، فرهنگی و پژوهشی است. در همین راستا نیز منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد با توجه به رسالتی که در زمینه ترویج فرهنگ و هنر دارد، همواره در تلاش است تا در برگزاری مراسمها و رویدادهای فرهنگی و دینی مشارکت فعال داشته باشد.
انتهای پیام/
نظر شما