پیام‌رسان درستی برای شهیدان باشیم

آئین رونمایی از سلول موزه شهید محمد جواد تندگویان با عنوان «از سلول ساواک تا زندان بعث» صبح روز چهارشنبه ۱۹ دی در مجموعه تاریخی باغ موزه قصر تهران با حضور سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، محمدمهدی تندگویان فرزند شهید تندگویان، مجید بوجارزاده مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت و جمعی از مسئولین برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، آئین رونمایی از سلول موزه شهید محمد جواد تندگویان با عنوان «از سلول ساواک تا زندان بعث» صبح روز چهارشنبه، ۱۹دی در مجموعه تاریخی باغ موزه قصر تهران با حضور سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، محمدمهدی تندگویان فرزند شهید تندگویان، مجید بوجارزاده مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت و جمعی از مسئولین برگزار شد.

سردار یعقوب سلیمانی در مراسم رونمایی از سلول موزه شهید محمدجواد تندگویان در باغ موزه قصر گفت: شهید تندگویان نماد ایثار، مقاومت و وفاداری است. نخبگی، شجاعت و جوانی آن شهید الگویی برای جوانان این مرز و بوم است. 

سلیمانی در این مراسم با تبریک میلاد امام علی (ع) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، به‌ویژه شهدای غریب در اسارت، اظهار داشت: این مکان تاریخی شاهد مبارزات بسیاری از زندانیان سیاسی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. شهید محمد جواد تندگویان از شهدای برجسته و غریب انقلاب، نماد مقاومت، ایثار و وفاداری است که باید یاد و نامش در جامعه زنده نگه داشته شود.

وی ادامه داد: بیش از دو هزار و ۳۰۰ شهید غریب داریم که مظلومانه در غربت به شهادت رسیدند. رهبر معظم انقلاب از شهید تندگویان به‌عنوان یکی از این «شهدای غریب» یاد کردند. تاکنون ۳۰ یادواره برای معرفی و تکریم شهدای غریب برگزار شده است تا مظلومیت، جایگاه و ارزش‌های این شهدا برای مردم تبیین شود. امیدواریم چنین برنامه‌هایی بتواند نقش موثری در انتقال آرمان‌های شهدا به نسل امروز داشته باشد.

سلیمانی در ادامه با اشاره به نقش تاریخی زندان قصر، گفت: این مکان تاریخی سند غیرت، شجاعت و دیانت مبارزان دوران انقلاب اسلامی است و یادآور رشادت‌های زندانیان سیاسی در برابر رژیم استبدادی پهلوی است. زندانیان مبارز و مسلمان در چنین مکان‌هایی، فرصتی برای بازسازی روح و اندیشه خود پیدا می‌کردند و همین استقامت‌ها بود که انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: برای ماندگاری آرمان‌های شهدا و انقلاب، نیازمند پایه‌گذاری صحیح فرهنگی و اجتماعی هستیم. نسل جوان ما باید با رشادت‌ها و ایثارگری‌های شهدای صدر انقلاب آشنا شوند و بداند که این انقلاب بر پایه مقاومت و فداکاری چنین مبارزانی بنا شده است.

ابلاغ پیام وزیر نفت به خانواده شهید «تندگویان»

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت پیام وزیر نفت به خانواده شهید محمدجواد تندگویان را ابلاغ و ابراز امیدواری کرد که نام و راه این شهید بزرگوار همواره زنده بماند.

مجید بوجارزاده در آیین رونمایی از سلول محل زندانی محمدجواد تندگویان در باغ موزه قصر از شهیدمحمدجواد تندگویان به‌عنوان الگویی کامل برای مقاومت، صبر و ایثار یاد کرد و گفت: شهید تندگویان نه تنها در دوران کوتاه وزارت خود بلکه در سخت‌ترین شرایط جنگی و حتی اسارت، نمادی از پایداری و تعهد به اهداف انقلاب اسلامی بود.

وی با اشاره به نقش شهید تندگویان در مدیریت پالایشگاه آبادان در بحبوحه جنگ تحمیلی اظهار کرد: ایشان حتی در دوران کوتاه ۴۰ روز وزارت خود، چهار بار به مناطق عملیاتی سفر کرد تا از نزدیک شرایط را مدیریت کند. مقاومت و ایستادگی او در برابر دشمن، برای همه ما درس‌آموز است.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت همچنین به تقدیم بیش از ۱۱۰۰ شهید از صنعت نفت در دوران انقلاب و دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: کارکنان صنعت نفت در سخت‌ترین شرایط، همواره برای تأمین سوخت و انرژی کشور در خط مقدم تلاش کرده‌اند. این روحیه ایثارگری، به‌ویژه هم‌اکنون که کشور در ناترازی انرژی به سر می‌برد، همچنان در میان همکاران ما جریان دارد.

بوجارزاده با قدردانی از همه دست‌اندرکاران این اقدام شایسته به‌ویژه مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت، پیام «سلام» وزیر نفت را به خانواده شهید تندگویان و حاضران ابلاغ و ابراز امیدواری کرد که نام و راه این شهید بزرگوار همواره زنده بماند.

پیام‌رسان درستی برای شهیدان باشیم

محمدمهدی تندگویان نیز در این آیین از همه کسانی که یاد و خاطره شهدا را زنده نگه می‌دارند، تقدیر کرد و گفت: ذکر خاطره شهدا، به‌ویژه برای نسل آینده، اقدامی پسندیده است.

وی با اشاره به زندگی پرفرازونشیب شهید تندگویان، اظهار کرد: ایشان در دوران ساواک بارها زندانی و شکنجه شدند. در کمیته ضدخرابکاری ۷ ماه تحت شکنجه بودند و بعد از زندان قصر به شیراز تبعید شدند. با وجود تمام این سختی‌ها، هرگز کوتاه نیامدند.

تندگویان افزود: شهیدمحمدجواد تندگویان جوان‌ترین وزیر تاریخ ایران بودند و در ۴۰ روز مسئولیت خود در وزارت نفت، تلاش کردند پالایشگاه آبادان و تأسیسات نفتی را از خطرات حفظ کنند. اگر امروز پالایشگاه آبادان و کارخانه‌هایی مثل پارس خزر را داریم، مدیون این شهید بزرگوار هستیم.

وی با بیان اینکه این شهید ۱۱ سال در اسارت رژیم بعث عراق بود و با وجود شرایط سخت، هیچ‌گاه امید خود را از دست نداد، تأکید کرد: زندگی شهید تندگویان از زندان آغاز شد و با زندان پایان یافت، اما پیام و مسیر ایشان همچنان الهام‌بخش است.

تندگویان در پایان تصریح کرد: ما وظیفه داریم پیام‌رسان درستی برای این شهیدان باشیم و به‌جای مقایسه‌های آزاردهنده، به مردم گزارش دهیم که پس از انقلاب چه دستاوردهایی داشته‌ایم و چه کارهایی انجام داده‌ایم.

پس از سخنرانی‌ها و روایتگری راویان باغ موزه قصر، حاضران از باغ موزه قصر بازدید و از سلول موزه شهید محمد جواد تندگویان رونمایی کردند. این سلول نمادی از سختی‌ها و مقاومت‌های شهید تندگویان در برابر رژیم پهلوی و دوران اسارت در زندان‌های رژیم بعث است. در ادامه، بازدید از باغ موزه قصر نیز انجام شد و توضیحاتی درباره تاریخچه این مکان و نقش آن در مبارزات انقلابی ارائه گردید.

در پایان مراسم، نشستی صمیمی با هدف گسترش همکاری‌ها در راستای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت صورت گرفت و مقرر شد تا در کوتاه‌ترین زمان تفاهم‌نامه فی‌مابین معاونت فرهنگی و آموزش بنیاد شهید و باغ موزه قصر تهران بر اساس همکاری‌های مشترک فرهنگی به امضا برسد.

انتهای پیام/

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
کد خبر: 64157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 15 =