پیاده‌سازی نظام مدیریت سبد پروژه‌های شهری در شهرداری تهران با پیش‌بینی هزار پروژه

مدیرکل برنامه ریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران از انتخاب هزار پروژه برای اجرا و پیاده‌سازی «نظام مدیریت سبد پروژه‌های شهری در شهرداری تهران» خبر داد.

به گزارش شهر، علی علاءالدینی، مدیرکل برنامه ریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران اظهار کرد: به منظور مدیریت و راهبری اثربخش‌تر پروژه‌های شهری از طریق دسته‌بندی آنها در قالب سبدهای پروژه به منظور تحقق هرچه بیشتر اهداف شهرداری تهران و جلوگیری از هدر رفت منابع و مدیریت ریسک‌های پروژه‌ها، «نظام مدیریت سبد پروژه‌های شهری شهرداری تهران» را پیاده سازی کردیم.

وی در ادامه یادآور شد: در این نظام با گام‌هایی از جمله تعیین اهداف کلان شهرداری و تعیین سبدهای طرح و پروژه از طریق دسته‌بندی و طبقه‌بندی پروژه‌های جاری می‌توان علاوه‌ بر برنامه‌ریزی و راهبری موثرتر به تحقق اهدافی از جمله هماهنگی و حفظ یکپارچگی در مدیریت پروژه‌ها، تصمیم‌گیری بهتر در رابطه با روندهای اجرایی و مدیریت ریسک‌های هر پروژه و در نهایت جلوگیری از انحراف پروژه‌ها دست یافت.

علاء الدینی با بیان اینکه در راستای اجرایی کردن این نظام تاکنون بیش از یک هزار پروژه شناسایی و انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: با انتخاب این طرح‌ها از مجموع پروژه‌های شهرداری تهران ذیل ۹۰ سبد پروژه و در قالب ۳۴ سبد طرح موثر در تحقق ۸ هدف کلیدی، می‌توان بعد از اولویت‌بندی و انتخاب پروژه‌های هر سبد با توجه به میزان تاثیرگذاری آنها در تحقق اهداف و ... به تعیین ارکان هر سبد به منظور اختصاص نقش‌ها و مسئولیت‌ها، به راهبری هر چه مطلوب‌تر سبدها پرداخت.

وی با اعلام اینکه ۸ هدف کلیدی در طراحی سبد پروژه‌های شهری درنظر گرفته شده است، تصریح کرد: این اهداف شامل کاهش آلودگی هوا و رفع ترافیک، زیباسازی سیمای بصری شهر، تقویت نهاد خانواده و توسعه ظرفیت‌های ویژه بانوان، مدیریت منابع طبیعی، پسماند و مخاطرات زیست محیطی، بهبود و ارتقای فرهنگ عمومی، تخصصی و مدیریت ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی، مدیریت بحران و افزایش ایمنی شهر، بهبود و توسعه مدیریت سازمان شهرداری تهران و افزایش رفاه، مقابله با گرانی و تلاش برای ارزان‌سازی شهر است.

وی با اشاره به تعریف پروژه‌هایی ذیل هدف کاهش آلودگی هوا و رفع ترافیک، خاطرنشان کرد: بهسازی و توسعه پایانه‌ها و باراندازهای بار و مسافر، بهبود و توسعه زیرساخت‌های عبور و مرور شهری، نگهداری و توسعه پارکینگ‌های عمومی، توسعه و ارتقاء مدیریت حمل ‌و نقل شهری، توسعه فضای سبز داخل و پیرامون شهر، افزایش مطلوبیت حمل ‌و نقل عمومی، توسعه بهره‌مندی از انرژی‌های پاک، سنجش آلودگی هوای شهر تهران، توسعه و افزایش بهره‌مندی از الگوها و فناوری‌های نوین در حمل‌ونقل از جمله پروژه‌هایی است که در ذیل این هدف تعریف کردیم.

علاء الدینی افزود: بهبود و توسعه ظرفیت‌های مقابله با حوادث و بحران‌ها، توسعه و ارتقاء مدیریت حوادث و بحران، مقاوم سازی و مصونیت بخشی شهر، توسعه و افزایش بهره‌مندی از الگوها و فناوری‌های نوین مدیریت بحران از جمله پروژه‌‎های تعریف شده در راستای مدیریت بحران و افزایش ایمنی شهر است.

وی با بیان اینکه ۳ پروژه مهم در راستای بهبود و توسعه مدیریت سازمان شهرداری تهران نیز تعریف شده است، اظهار کرد: بهبود و توسعه زنجیره تامین عملیات شهرداری تهران، بهبود و توسعه ظرفیت‌ها و فعالیت‌های رسانه‌ای، بهبود و توسعه ظرفیت‌های اداری_ستادی، مدیریت توسعه سازمانی از پروژه‌های مهم در این هدف محسوب می‌شود.

علاء الدینی با اشاره به پروژه‌های مهم تعریف شده در راستای ارزان‌سازی تهران یادآور شد: تامین و توسعه زیرساخت‌های استطاعت پذیری، بهبود و توسعه فناوری‌های نوین در تامین کالا و خدمات شهروندان، ارزان‌سازی معیشت شهروندان و بهسازی و توسعه زیرساخت‌های ارائه خدمات رفاهی از جمله پروژه‌هایی است که در این زمینه تعریف کردیم.

مدیرکل برنامه‌ریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران گفت: به‌منظور اهمیت تقویت نهاد خانواده و توسعه ظرفیت‌های ویژه بانوان، پروژه‌هایی چون حمایت و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و بهبود و توسعه زیرساخت‌های ویژه بانوان از جمله پروژه‌هایی بود که در این زمینه تعریف شد.

وی ادامه داد: در راستای زیباسازی سیمای بصری شهر، پروژه‌های آذین بندی و نورپردازی فضاهای عمومی شهر و مناسب‌سازی سیما و منظر شهری در نظر گرفته شد.

علاءالدینی با بیان اینکه ۳ پروژه مهم درخصوص مدیریت منابع طبیعی، پسماند و مخاطرات زیست محیطی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: بهبود و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، مدیریت مطلوب منابع آب و مدیریت پسماند از جمله این پروژه‌هاست.

وی در پایان یادآور شد: در راستای بهبود و ارتقاء فرهنگ عمومی و مدیریت ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی شهر نیز پروژه‌هایی چون، توسعه و بهبود خدمات فرهنگی و اجتماعی، حمایت از زیرساخت‌ها و فعالیت‌های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی، بهبود و توسعه زیرساخت‌های مدیریت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و مدیریت افزایش اشراب فرهنگ اسلامی_ایرانی در شهرداری تهران تعریف کردیم.

انتهای پیام/

۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
کد خبر: 64198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 15 =