شناسایی فضاهای ناایمن شهری در ٥ فاز

شهر: آنطور که در دستور العمل طرح ارتقای امنیت بانوان در محیط های شهری آمده است قرار است فضاهای ناایمن و بی دفاع شهری در پنج مرحله شناسایی شوند.

به گزارش شهر، دستورالعمل اجرایی ارتقاء احساس امنیت حضور زنان و خانواده در شهر از طریق شناسایی و بهسازی نقاط ناامن و بی دفاع شهری به مناطق ۲۲ گانه ابلاغ شد. این دستورالعمل به منظور یکپارچه سازی اقدامات، تعیین نقش نهادهای متولی، بهبود فرایندهای اجرایی، ایجاد هماهنگی، وحدت رویه برای انجام امور مربوط به اجرای طرح بهسازی و رفع فضای ناامن و بی دفاع شهری در سال ۱۳۹۹  و نیز دستیابی به الگویی مناسب تنظیم شده است. بهسازی فضای شهری برای حضور همه افراد به خصوص زنان و کودکان، دستیابی به الگوی مشخص در ارتقای امنیت زنان در فضاهای شهری و حضور فعالتر آنان در سطح شهر و  ارتقای سطح رضایت شهروندان و زیست پذیری شهر از دیگر اهداف این طرح عنوان شده است.

به منظور سیاست گذاری، مدیریت و راهبری طرح، شورای راهبری تشکیل می شود و این شورا  مسئولیت تهیه دستورالعمل، بررسی روند پیشرفت و نظارت بر فرایند اجرای دستتورالعمل در مناطق ۲۲ گانه را بر عهده دارد. معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران (رئیس شورا)، مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران (دبیر شورا)، مدیر کل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی، مدیر کل هماهنگی، نظارت و پیگیری امور مناطق شهرداری تهران، رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، معاون اجتماعی نیروی انتظامی، عضو شورای شهر تهران، نماینده از سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه های اجتماعی و شهری و عضو دانشگاهی از اعضای این شورا هستند که وظیفه‌شان سیاستگذاری، راهبری و تدوین استراتژی ها، بررسی و تصویب آئین نامه ها، دستور العمل ها و شیوه نامه های اجرایی و... است.

بعد از شورای راهبردی، رکن دیگر، شورای اجرایی در سطح منطقه است که شهردار منطقه، معاون شهرداری، سازمان های فعال مردم نهاد محلی و ... از اعضای آن هستند و مسئولیت شناسایی نقاط ناامن و بی دفاع در سطح منطقه، ارزیابی نقاط شناسایی شده واصله، ارائه راهکار و رفع فضاهای ناامن و بی دفاع، حل مسائل و چالش های احتمالی پیش روی اجرای طرح و بررستی و نظارت بر روند پیشرفت طرح در سطح محله را بر عهده دارد.  اداره کل امور بانوان هم در این دستورالعمل نقش اساسی دارد به طوری که این اداره کل به عنوان ناظر و مطلع در اجرای طرح از سوی شورای راهبردی در نظر گرفته شده است و نماینده آن در شوراهای اجرایی مناطق حضور دارد.

دبیرخانه، دفتر مطالعات معاونت اجتماعی فرهنگی، شهروندان، سامانه مدیریت ۱۳۷، .سامانه الکترونیکی شناسایی و بهسازی فضاهای نا امن و بی دفاع شهری که تحت نظارت سازمان رفاه و مشارکت شهروندی است و نیروی انتظامی به عنوان منبعی برای ارایه اطلاعات مناطق جرم خیر در این دستورالعمل نقش جدی را دارند.

فرآیند و سازمان اجرای طرح بهسازی فضاهای ناامن و بی دفاع شهری قرار است در چهار گام اجرایی شود؛ گام نخست؛ مطالعه، بررسی و شناسایی فضاهای ناامن و بی دفاع شهری، دوم؛ استخراج و جایابی نقاط ناامن و بی دفاع شهری در نقشه، سوم اجرای طرح و گام چهارم نظارت و ارزیابی است.

در گام نخست شناسایی فضاهای ناامن و بی دفاع شهری به طور همزمان از پنج روش انجام می‌شود و شهرداری مناطق ۲۲ گانه موظف هستند، با همکاری دفتر مطالعات معاونت اجتماعی و فرهنگی، دبیرخانه اجرایی، شهرداران نواحی، سازمان فناوری ارتباطات و اطلاعات و نیروی انتظامی نسبت به تعیین فضاهای ناامن و بی دفاع شهری اقدام کنند. شناسایی فضاهای نا امنی و بی دفاع شهری از طریق دفتر مطالعات معاون فرهنگی اجتماعی، دبیرخانه اجرایی، سازمان بازرسی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، شهرداران نواحی و نیروی انتظامی انجام می‌شود.

پیش از این زهرا بهروز آذر، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران گفته بود « برای این طرح منطقه ۱۰ به صورت پایلوت انتخاب شده بود و نتایج حاصل از این منطقه احصا و جمع بندی شد، بر اساس تجارب کسب شده در منطقه ۱۰، دستورالعملی برای مناطق ۲۲ گانه تدوین شده است که در چهار گام اجرایی همچون شناسایی نقاط ناامن و بی دفاع در سطح مناطق، ثبت به روی نقشه جی ای اس منطقه،اولویت بندی و رفع آنها، این طرح را دنبال می کنیم.»

خبرنگار: فریبا رحمانی

برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید 

۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۰
کد خبر: 6563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =