به گزارش خبرنگار شهر، پیروز حناچی، شهردار تهران درآیین آغاز عملیات اجرایی شارباغ* فاطمه زهرا(س) با محوریت باز آفرینی فضای فوقانی تونل راه آهن تهران - تبریز و بهره برداری از فاز دو بزرگراه شهید نجفی رستگارابتدای سخنرانی خود با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) و نیز شهادت حاج قاسم سلیمانی و درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: امروز دو پروژه عظیم داریم؛ پروژه حاضر که ۴.۷ کیلومتر طول آن است. در این پروژه ۳۰۷ میلیارد تومان مستقیم هزینه شده و ۴۹۰ میلیارد تومان تملک شده است. ۲۱ میلیارد تومان هم هزینه جابجایی تاسیسات بوده است. با این پروژه بار ترافیکی بزرگراه بسیج و کمربندی جنوب تهران کم می شود و در اتلاف وقت و سوخت تاثیر می گذارد.
او در ادامه گفت: پروژه دیگر محور شارباغ است که وجه تسمیه آن شهر باغ است. این پروژه در منطقه ۱۷ و ۱۸ شهر تهران اجرا شد. پروژه ای که به لب خط معروف بود و عبور راه آهن در ساعات مختلف روز مزاحمت برای شهروندان داشت. مردم این محل درخواست داشتند که سر و صدای راه آهن حل شود.
شهردار تهران ضمن تشکر از همراهی راه آهن گفت: از مدیر راه آهن تشکر می کنم که با دست باز این کار را دنبال کردند ما هم به تعهدات خود عمل می کنیم و در ادامه ایمن سازی مسیر زیر و استفاده از ظرفیت پارکینگ های پیش بینی شده در دستور کار است. در سطح فراخوان بین المللی داده ایم که یک شرکت ایرانی و دو مشاور خارجی برنده این مسابقه شدند.
به گفته شهردار تهران تلاش می شود که در پروژه های بزرگ شهر تهران از مشاوران بیشتر استفاده شود.
او گفت: انشاءالله این محور به یکی از بزرگترین محورهای طراحی شهری به طول بیش از هشت کیلومتر تبدیل می شود و تاثیر خود را روی پلاک های مجاور خواهد داشت.
حناچی گفت: در این دوره برخلاف شرایط تحریم و شیوع کرونا به عنوان یک بلای پیش بینی نشده با کاهش درآمد و افزایش هزینه روبرو بودیم ولی تمامی پروژه های بزرگ شهر تهران با گشایش بزرگراه نجفی رستگار به پایان رسید و نسل جدید پروژه ها به کیفیت و آرامش در محدوده های مسکونی و توسعه قلمروی عمومی بیشتر می اندیشد و تلاش می کند که احترام به محیط زیست و فضای سبز را در دستور کار خود قرار دهد.
او ادامه داد: از ابتدای مدیریت جدید شهری تاکنون از ۱۷ پارک بهره برداری شده است. اولویت با نقاطی است که سرانه فضای سبز کمتری دارند. سیاست عمومی ما با همراهی شورای شهر ارزان تر و منطقی تر اداره کردن شهر تهران و سرمایه گذاری روی ظرفیت های موجود است.
شهردار تهران افزود: روددره اوین را با پیگیری شهروندان دنبال می شود که یکی از رودره های طرح جامع است و می توانم ادعا کنم که منطبق با طرح تفصیلی عمل کرده ایم .شرایط ما سخت بوده است.
او ادامه داد: به نمایندگی از همکارانم در شهرداری تهران از دولت خواهشی دارم ؛ دو عارضه آلودگی و ترافیک، معضل تهران و سایر کلانشهرهاست. وقتی در کنترل و پایش هوای تهران تغییرات جدی می بینیم نشان می دهد که یکی از آلاینده ها از مسیر خود خارج شده، روزهای سختی که به طور طبیعی در اواخر آذر و دی ماه داریم ناشی از کاهش سرعت باد و انباشت آلاینده ها در شهر است و اگر آلاینده اضافه شود شرایط تنفس در شهر سخت می شود.
او افزود: می دانم که دولت در اصلاح سوخت اقدامات اساسی انجام داده اما آلاینده ها از مرز تقسیمات کشوری تبعیت نمی کنند و کافی است در جهت جریان باد آلودگی های عظیمی باشد و به سمت تهران آید و این شرایط را سخت می کند .
او افزود: مدیریت این مساله از توان مدیریت شهری تهران خارج است و خواهش می کنم آن را پیگیری کنید. در همین زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و دستگاه های برقی در دستور کار قرار گیرد. این راهی است که در آینده پیش روی ماست.
**شــارباغ از تعامــل دو عنصر زیرســاختی و طبیعی «آب» و« گیــاه»، در کنار عناصر و دانه هــای معماری به عنوان عناصر مصنوع شکل گرفته اند. نمونه قابل توجهی از شارباغهای ایرانی را در ســمرقند دوره تیموری می بینیم. کلویخو، جهانگرد اسپانیایی توضیحات گرانبهایی از باغهای ســمرقند در دوره تیموری ارائه میدهد. او درباره باغهایی که هر بار از طرف «تیمور لنگ» به یکی از آنها دعوت میشده، می نویسد : « ... بلوارهای طویلی، این باغها را به دروازه های شهر وصل میکردند و در گذر از آنها به نظر می آمد، در جنگلی با درختان بلند که شهری در میان آن قرار گرفتهاست، قدم میزنید.»
خبرنگار: اکبر بیاتی
نظر شما