سوختی که در صنایع  اطراف تهران مصرف می‌شود، پرگوگرد است

شهر: اغلب شهر تهران با ورود به فصل سرما دچار پدیده وارونگی هوا می‌شود که در این صورت شاخص کیفیت هوا وارد محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس و همه می‌شود. اما امسال علت اصلی آلودگی هوا ذرات آلاینده کمتر از ۲.۵ میکرون نیستند و مساله چیز دیگری است.

حسین شهیدزاده، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفتگو با شهر، ضمن اشاره به آلاینده PM۲.۵ (ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون) در شهر تهران، بیان کرد: با ورود به فصل سرما، علت اصلی آلودگی هوای تهران و افزایش عدد شاخص آلودگی هوا، اغلب مربوط به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است. این آلاینده از منابع مختلف ثابت (نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها، صنایع و ...) و منابع متحرک (خودروهای دیزلی، سواری، موتورسیکلت‌ها و ...) تولید می‌شود.

او درباره سهم منابع تولید کننده ذرات معلق، توضیح داد: براساس داده‌های تولید آلاینده ذرات معلق در سیاهه انتشار سال ۱۳۹۶، سهم منابع متحرک حدود ۶۱ درصد و سهم منابع ثابت حدود ۳۹ درصد اعلام شده است. بیشترین سهم در منابع متحرک مربوط به خودروهای دیزلی، موتورسیکلت‌ها و خودروهای سواری است.

به گفته شهید زاده؛ در منابع متحرک، بنزین سوزها سهم کمتری نسبت به گازوئیل سوزها در انتشار PM۲.۵ دارند. سهم گازوئیل سوزها حدود ۳۳ درصد از ۶۱ درصد است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران یکی از گازهایی که نسبت به سال گذشته افزایش بسیاری (بین یک و نیم تا دو برابر) یافته را دی اکسید گوگرد یا SO۲ اعلام کرد و افزود: اندازه گیری‌ها نشان می‌دهد که اطراف شهر تهران سوخت پرگوگرد مصرف می‌شود.

او در ادامه توضیح داد: براساس آزمایش‌های مکرر کنترل کیفیت هوا، اداره محیط زیست و سازمان استاندارد، سوختی که خودروها استفاده می‌کنند یورو ۴ است و مشکلی ندارد. بنابراین افزایش آلاینده SO۲ مربوط به سوخت خودروها نیست و مربوط به منابع آلاینده ثابت (صنایع، کارخانه‌ها و ...) می‌شود. گازوئیل غیراستاندارد و مازوت زمانی‌که توسط منابع ثابت سوزانده شوند، دی اکسید گوگرد تولید می‌کنند.

او با بیان اینکه اصراری بر این نیست که اعلام شود صنایع یا کارخانه‌ای درحال سوزاندن مازوت است، افزود: اما سوختی که در صنایع و نیروگاه‌های اطراف شهر تهران استفاده می‌شود، سوخت پرگوگرد است چرا که شواهد آن برآمده از اندازه گیری‌های دقیق است.

به گفته شهیدزاده؛ سوخت پرگوگرد علاوه بر تولید گاز SO۲، ذرات معلق را افزایش می‌دهد و سبب تشدید آلودگی هوا و افزایش شاخص بالای ۱۵۰ می‌شود.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن اشاره به گزارش محیط زیست و اعلام اسامی صنایعی که مجاز به استفاده از سوخت مازوت هستند، گفت: برای مثال طبق این گزارش، نیروگاهی در فیروزکوه مجاز به سوزاندن مازوت است. اصولاً از سمت فیروزکوه به طرف تهران، باد نمی‌وزد. اما باد همیشه از یک جهت نمی‌وزد و ممکن است که جهت باد تغییر کند. ممکن است که در طول روز، یک ساعت باد از سمت غرب و جنوب غرب، شرق و ... بوزد. کمااینکه گاهی اوقات از جنوب شرق نیز بادهایی با سرعت ۳ متر بر ثانیه به سمت تهران می‌وزد. اگر صنایعی در جنوب شرق و شرق تهران قرار داشته باشند مجاز به سوزاندن  هرچیزی نیستند چرا که در برخی از ساعت روز، جهت باد کاملاً تغییر می‌کند.

خبرنگار: ملیکا هاشمی

۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
کد خبر: 7869

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 6 =