شهاب الدین کرمانشاهی، عضو هیات علمی دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران در گفتگو با شهر، با اشاره به برگزاری رویدادهای بین المللی از جمله خشت طلایی تهران و تاثیر آن بر حوزه آکادمیک، بیان کرد: این رویدادها سبب می شود تغییر و رخدادی بزرگ برای بخش های پژوهشی و اجرایی رخ دهد. درواقع برای اهداف و سوگیری هایی که درست هستند، جوایزی تعریف می شود که نیروهای متفرق در زمینه علمی و آکادمیک را برای به نتیجه رسیدن، همگام و هم جهت میکند. بنابراین جوایزی که مثلا در حوزه تخصصی حمل و نقل پایدار است؛ سبب تغییر رفتار در مدیران اجرایی و تغییر جهت در حوزه آکادمیک می شود و پژوهش ها و اقدامات اجرایی همسو را تشویق می کند.
او درباره تحقق شهر انسان محور هم توضیح داد: ما در سال های اخیر، تغییر نگرش به سمت انسان محوری را، هم در اقدامات نمادین مانند سه شنبه های بدون خودرو داشتیم و هم به لحاظ اجرایی، در توسعه شبکه پیاده روی و دوچرخه سواری در تهران، اصفهان و بسیاری از شهرهای مشاهده شد و موفق هم عمل کرد، درواقع بازخورد خوبی در میان شهروندان داشت.
این عضو هیات علمی دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران، گفت: رخدادهای اینچنینی سبب ایجاد زمینه، برای تغییر نگرش در آیین نامه طراحی راه های شهری شد که خود، شهرها را به سمت انسان محور بودن هدایت کرد و این نگرش را گسترش داد. به این ترتیب آیین نامه طراحی راه های شهری ایران، بعد از حدود ۲۵ سال با نگاه انسان محورانه اصلاح و خوشبختانه مصوب و ابلاغ شد.
بر اساس این گزارش برخلاف اطلاع رسانی و برنامه ریزی قبلی مبنی بر برگزاری پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران مورخ ۲۵ آذر ماه سال جاری، متاسفانه به علت اعمال محدودیت ها و تعطیلات سراسری در کشور و سایر نقاط جهان مربوط به پاندمی کرونا، تاریخ برگزاری مراسم اختتامیه به روز سه شنبه 7 بهمن ماه ۱۳۹۹ تغییر یافت. همچنین این مراسم با توجه به وضعیت زرد تهران و دستورالعمل صادر شده، به صورت حضوری و با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی برگزار خواهد شد.
خبرنگار: فریبا رحمانی
نظر شما