برگزاری اختتامیه کارگاه و مسابقه "نقالی نسل حماسه" در منطقه ۳

آیین اختتامیه کارگاه و مسابقه "نقالی نسل حماسه" با همکاری معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۳ و حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۳، در این مراسم، حمید جوانی شهردار منطقه ۳ و همچنین عظیمی معاون حوزه هنری به ایراد سخنرانی پرداختند و بر اهمیت توجه به ادبیات حماسی، هنرهای آیینی و انتقال میراث فرهنگی و ادبی ایران به نسل نوجوان تأکید کردند.  

جوانی شهردار منطقه ۳ با اشاره به جایگاه فرهنگ و هنر در هویت‌بخشی به نسل نوجوان اظهار داشت: نقالی و روایتگری حماسی، صرفاً بازگویی داستان‌های کهن نیست، بلکه یکی از ظرفیت‌های ارزشمند فرهنگی برای انتقال مفاهیم هویتی، اخلاقی و پهلوانی به نسل جدید است.

شهردار منطقه ۳ ابراز داشت: امروز بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد با بهره‌گیری از زبان هنر و شیوه‌های خلاقانه، نوجوانان را با گنجینه ادبی و فرهنگی کشور آشنا کنیم و زمینه‌ای فراهم شود تا میراث ارزشمند ادبی ایران، نه به عنوان یک موضوع صرفاً تاریخی، بلکه به عنوان بخشی زنده و اثرگذار از هویت فرهنگی آنان درک و تجربه شود.

جوانی افزود: برگزاری کارگاه و مسابقه "نقالی نسل حماسه" نمونه‌ای از رویکرد مدیریت شهری منطقه ۳ در حمایت از برنامه‌های فرهنگی و ایجاد فرصت برای بروز استعدادهای نوجوانان است.  

شهردار منطقه ۳ بیان داشت: توجه به هنرهای آیینی، ادبیات حماسی و ظرفیت‌های فرهنگی شاهنامه می‌تواند زمینه‌ساز تقویت خلاقیت، اعتمادبه‌نفس و هویت فرهنگی نوجوانان باشد و مدیریت شهری نیز تلاش می‌کند با همراهی نهادهای فرهنگی و هنری، از استمرار چنین برنامه‌هایی حمایت کرده و زمینه حضور و مشارکت بیشتر نسل نوجوان در فعالیت‌های فرهنگی و هنری را فراهم کند.

در ادامه محمود افراخته معاون امور اجتماعی و فرهنگی ابراز داشت: این رویداد طی دو روز و با هدف آشنایی و آموزش نوجوانان با هنر اصیل نقالی و روایتگری حماسی برگزار شد و شرکت‌کنندگان در این کارگاه، زیر نظر استادان و مربیان این حوزه، با شیوه‌های روایت داستان‌های حماسی و فنون نقالی آشنا شدند همچنین مسابقه نقالی میان شرکت‌کنندگان برگزار و آثار و اجراها مورد داوری قرار گرفت.

افراخته اظهار داشت: در آیین اختتامیه، پس از اعلام نتایج داوری، از ده عنوان برگزیده این مسابقه با اهدای جوایز تقدیر شد.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۳ بیان داشت: در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از آثار هنری تولیدشده در مجموعه شهرداری منطقه ۳ برپا شد که شامل ۱۰ اثر نگارگری با موضوع زنان قهرمان شاهنامه بود؛ آثاری که هر یک به روایت بخشی از زندگی و داستان یکی از زنان نامدار و قهرمان شاهنامه می‌پرداخت. در کنار این آثار، دو اثر نقاشی رنگ‌روغن با مضامین شاهنامه‌ای نیز به نمایش درآمد که یکی از آنها روایتگر زندگی فرنگیس و دیگری روایتگر زندگی کیخسرو بود.

افراخته افزود: اجرای برنامه نقالی توسط استادان این حوزه، از دیگر بخش‌های این مراسم بود. در این راستا گروه‌های سرود نوجوانان به اجرای برنامه پرداخته و گروه ورزشی باستانی نیز با اجرای برنامه‌ای از آیین‌ها و حرکات ورزش زورخانه‌ای، فضای حماسی این رویداد را تکمیل کرد.

این برنامه با هدف پیوند میان هنر، ادبیات حماسی و نسل نوجوان و ایجاد زمینه‌ای برای آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با فرهنگ و میراث ادبی ایران برگزار شد.

انتهای پیام/
 

۶ مهر ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۹
کد مطلب: 86235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =