لزوم آمادگی دستگاه ها برای پدیده احتمالی النینو

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران گفت: اگر بر اساس پدیده النینو امسال، سیلاب‌ها یا بارش‌های سنگین‌ در مسیر رودخانه‌ها و مسیرها و کانال‌ها اتفاق افتاد باید آمادگی در سطح حداکثر بین دستگاه‌ها وجود داشته باشد. 

علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در حاشیه برگزاری اولین روز چهارمین دوره مهارت‌افزایی و تمرین عملیاتی و بقا در شرایط سخت که روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه- ۲۱ و ۲۲ مهر ۱۴۰۵- در دریاچه شهدای خلیج فارس(چیتگر) برگزار می‌شود، در گفت‌ و گو با خبرنگار شهر اظهار کرد: چهارمین دوره مهارت افزایی و تمرین عملیاتی سیل و بقا در شرایط سخت در جزیره تنب بزرگ دریاچه شهدای خلیج فارس تهران با حضور حدود ۵۰۰ نفر از حدود ۳۰ دستگاه امدادی عملیاتی و خدماتی در حال برگزاری است.

وی افزود: در این برنامه، ۱۱۰ چادر برپا شده و هفت کلاس آموزشی امروز برپا شد و هر کدام از کلاس های آموزشی هفت بار تکرار شد، از بحث آشنایی با انواع روددره‌ها و مسیرهای تهران و نظام مدیریت سیلاب در پایتخت گرفته تا موضوع امداد و نجات در بحث سیل و عبور از آب، بهداشت محیط و کلرزنی و گندزدایی آب و همینطور آشنایی با حشرات. علاوه بر این مسئله احیای قلبی - ریوی و کمک‌های اولیه در شرایط سیل و مدیریت پیکرهای متوفیان ناشی از وقوع سیلاب، کار با جی‌.پی.اس و کار با انواع پمپ‌ها از جمله پمپ‌های کف‌کش، لجن‌کش و انواع پمپ‌هایی که در سیل در پایتخت کاربرد دارد مرور می شود. 

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۵۰۷۲۱-۲۰:۲۸/خبر برنامه بحران/روز اول

نصیری با بیان اینکه تهران ۱۱ روددره دارد و یک سری سیل برگردان و نقاطی که گلوگاه‌های سیل است دارد و در برخی از محلات و مناطق گلوگاه‌های سیلابی داریم، ادامه داد: همکاران ما در شرکت خاکریز آب شهرداری تهران سال‌هاست که تونل‌هایی را برای عبور آب‌های ناشی از سیلاب‌های ۵۰ ساله با دوره بازگشت ۵۰ ساله در واقع حفاری می‌کنند. تهران به ۷۰۰ کیلومتر از این کانال ها و مسیرها نیاز دارد و ۵۴۰ کیلومتر از این کانال‌های زیر سطحی تا الان ساخته شده است. اما بخش هایی از تهران همچنان فاقد تونل‌ها و کانال های سطحی است و در حال ساخته شدن است. یک سری معارض تاسیساتی دارد که در تلاش برای رفع آن هستیم.

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۵۰۷۲۱-۲۰:۲۸/خبر برنامه بحران/روز اول

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: همچنین یک سری تجاوزهایی که به حریم و بستر رودخانه‌ها در طول سال‌ها و دهه‌های گذشته انجام شده را داریم. ما حدود ۳۰۰۰ پارسل در تهران داریم که ۷۵ درصد آن در حریم رودخانه ساخته شدند و ۲۵ درصد در بستر رودخانه‌ها و روددره ها که باید رفع خطر شوند و ما باید با دقت کافی را همه‌مون که ما باید در بخشهای مختلف مدیریت شهری باید دقت کافی داشته باشیم تا ریسک جدیدی در حوزه سیل به شهر اضافه نشود و از دیگر ساخت و ساز ناایمن جلوگیری شود. 

وی درباره برنامه های دومین روز مانور سیل بیان کرد: فردا هم همین آموخته‌های امروز را در مقام عمل به عرصه بروز و ظهور می‌رسانیم و این تجربه را فردا در میدان عمل و به صورت عملیاتی اجرا می‌کنیم. در کنار تمرین‌های فردی و گروهی که همکاران در سازمان بحران انجام می‌دهند، در حدود یک سوم شهرداران نواحی پایتخت، نفراتی از اورژانس، هلال احمر،دانشگاه علوم پزشکی، حوزه پلیس و بخش‌های تخصصی دستگاهی هم حضور دارند. از جمله این بخش‌های تخصصی این است که غواص آتشفشان امروز پیش تمرین داشتند و فردا به غواصی حرفه‌ای در دریاچه خواهند پرداخت و بخشی در رابطه با فرایند مدیریت‌های متوفیان انجام می‌شود تا در صورت وقوع سیل همه دستگاه ها آمادگی لازم را داشته باشند.

نصیری عنوان کرد: اگر بر اساس پدیده النینو امسال، سیلاب‌ها یا بارش‌های سنگین‌ در مسیر رودخانه‌ها و مسیرها و کانال‌ها اتفاق افتاد باید آمادگی در سطح حداکثر بین دستگاه‌ها وجود داشته باشد. 

 رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در مانور قبلی در طالقان افراد دیگری شرکت کرده بودند اما در این برنامه ایرادات برطرف شد. در طالقان ما مشکلات لجستیکی داشتیم ولی در این تمرین ما موفق شدیم بخش عمده‌ای از مشکلات را حل و فصل کنیم.

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۵۰۷۲۱-۲۰:۲۸/خبر برنامه بحران/روز اول

وی در ادامه یادآور شد: اگر شرایط کشور چه به لحاظ امنیتی و جنگی چه به لحاظ زمان بارش‌ها اجازه دهد در برنامه داریم که در ۲۲ منطقه هم خود مناطق در کنار روددره ‌های منطقه خود این تمرینات را با سناریویی که به آن ها می دهیم، مسئله واقعی خودشان را تست کنند. 

همچنین محسن دودانگه شهردار منطقه ۹ در حاشیه بازدید از این مانور ضمن خداقوت به همکاران مدیریت بحران شهر تهران، به خبرنگار شهر گفت: این مانور در دریاچه شهدای خلیج فارس برنامه ریزی شده و کارگاه آموزشی خوبی برگزار شده و شهرداران نواحی و رئیس ستاد مدیریت بحران مناطق در این مانور شرکت دارند. علاوه بر این شرکت‌های خدمات رسان که هم راستا در بحث مدیریت بحران هستند در این مانور حضور دارند و این تمرین باعث می شود در بحران‌ها همکاران ما با یک برنامه و یک سناریو مشخص عمل کنند و همدیگر را در زمان بحران هم‌پوشانی کنند.

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۵۰۷۲۱-۲۰:۲۸/خبر برنامه بحران/روز اول

وی با بیان اینکه برگزاری این مانور کار ارزشمندی است، افزود: چنین مانورهای باعث می شود که توان سازمانها ارزیابی شود. به هر حال بحران هایی که در شهرها اتفاق می افتد در بحث سیلاب اصل موضوع این است که دوستان آموزش های لازم را دیده باشند. خوشبختانه هم بحث آموزش های هفت گانه توسط اساتید آموزش داده شد و ما از این برنامه کاربردی بازدید کردیم. 

دودانگه درباره اقدامات شهرداری منطقه ۹ در بحث سیل توضیح داد: با توجه به وجود کانال اکبری و کانال قلقلی در سطح محدوده و مجاورت با روددره کن که از غرب منطقه ما عبور می‌کند، بحث رسوب برداری و لایروبی زیرساخت های این حوزه و ایجاد دسترسی‌ها برای زمان اضطرار مشخص شده و منطقه آمادگی لازم را در این زمینه دارد و همچنان برنامه رسوب برداری با یک سناریو و یک دستورالعمل در حال اجرا است. 

انتهای پیام/

۲۱ مهر ۱۴۰۵ - ۲۱:۲۶
کد مطلب: 86950

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =