در ابتدای مراسم محمدعلی صمیمی ضمن خیر مقدم گفت: نمایشگاه «مدرسه انقلاب» تاکنون ۹ دوره برگزار شده است. این نمایشگاه هر سال در فضای مدرسه و با حضور دانشآموزان برگزار میشد، اما امسال با توجه به شرایط پیش آمده و مجازی شدن مدارس، شکل دیگری به خود گرفت.
او افزود: در نهمین دوره نمایشگاه «مدرسه انقلاب» دو کار انجام شد. به جای برگزاری نمایشگاه مدرسهای سراغ برگزاری نمایشگاه منطقهای رفتیم و نمایشگاهها به صورت حقیقی و با رعایت پروتکلها در فضای باز برپا شدند. بخش جدیدتری از کار در فضای مجازی شکل گرفت که در آن دانش آموزان به تولید آثار میپرداختند. در شهر تهران مجموعاً بیش از سه هزار اثر در قالب پویش «مدرسه انقلاب» با همکاری سازمان فرهنگی هنری جمعآوری شد و کار داوری آن انجام گرفت.
صمیمی اضافه کرد: از همه دانشآموزانی که تولید اثر داشتند و همه کسانی که در برگزاری این جشنواره زحمت کشیدند، تشکر میکنم و امیدوارم در این فرصت باقی مانده بتوانیم کارهای مفیدی انجام دهیم.
در ادامه مراسم حجتالاسلام میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری ضمن تقدیر و تشکر از کسانی که این پویش را راهاندازی کردهاند، گفت: امروز از هر روز دیگر ضروریتر است که نگاهمان را تنظیم کنیم. اولین نگاه، نگاه به تغییر است. ۲۰ سال پیش سرعت تغییرات بسیار کم بود، اما امروز تغییر خیلی سریع و غیر قابل کنترل شده است. تغییرات در این زمانه حکم هواپیما را دارد. اگر یک دقیقه دیر به آن برسید از پرواز جا میمانید. با این شرایط موجود دانش آموزان امروز خیلی مسئولیت سنگینی دارند. مخصوصاً دانشآموزانی که نقش محوری و رهبری دارند.
او افزود: دومین نگاه تنوع تغییر است. در زمان گذشته نسبت به تغییر مقاومت زیادی وجود داشت. وقتی فردی از سفر خارج برمیگشت، تا مدتها با او رفت و آمد نمیکردند، زیرا معتقد بودند رفتار او تأثیر میگذارد و باعث تغییر میشود. امروز مقاومت نسبت به تغییر کم شده است. سرعت و تنوع تغییر زیاد و مقاومت نسبت به آن کم شده است.
رییس سازمان فرهنگی هنری در ادامه بیان کرد: همچنین باید نگاهمان را به زمان تغییر دهیم. نباید منتظر باشیم از بیرون کسی بیاید تا برای ما تغییر رقم بزند. هر تغییری از درون و از خود شما دانش آموزان شروع میشود.
او ادامه داد: باید نگاه به آینده داشته باشیم. آینده این کشور دست شما سرمایههای این کشور است. اگر قرار است تغییر ایجاد شود، بهترین جا مدرسه است. زیرا شما دانش آموزان سرمایه و شکلدهنده آینده این کشور هستید. همچنین باید نگاهمان را به فضای مجازی عوض کنیم، با وجود شرایط به وجود آمده و حضور مداوم مردم در فضای مجازی باید نگاه ویژهای به آن داشت.
حجتالاسلام امرودی اضافه کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری به سه چیز اشاره میکند. اول از همه به این موضوع که الان وقت پایش نیروی انسانی و کادرسازی است. پایش نیروی انسانی یعنی همراه کردن دوستانمان. یعنی اینکه نگذاریم دوستانمان از این قطاری که در آن سوار شدهایم، پیاده شوند. همچنین چشم و توجه آینده باید به شما باشد و این کار با کادرسازی اتفاق میافتد. این آدمها هستند که سرمایه و آینده کشور را میسازند. دومین نکته جامعهپذیر بودن است. در بحث جامعهپذیری به این موضوع اشاره میشود که من فقط مسئول خودم نیستم و شروع جامعهپذیری از همین جا آغاز میشود که شما تنها یک نفر نیستید.
رییس سازمان فرهنگی هنری در پایان با اشاره به تمدن دیگری پیدا نمیکنید. تمدنی که در آن مهدویت و ایثار موج میزند. وظیفه ما شناسایی مولفههای تمدن و پایدار کردن آنها با استفاده از ابزارهای موجود است.
در پایان مراسم از بنیامین صالحی، محمدجواد رجایی پور، حمیدرضا ملازاده، امیرحسین جلالی و محمدمهدی کهن دل به عنوان نماینده نمایشگاههای قابل تقدیر منطقه تقدیر شد. همچنین مهدی نوروزیان فرد و آجرلو به عنوان نفرات اول و دوم در نمایشگاه برتر حضوری انتخاب و سید امیرعباس برکچیان، نوید آذری و محمد رئوف مرتضوی به عنوان دانش آموزان برتر نمایشگاههای حضوری تقدیر شدند.
همچنین نوین حبیبی، امیرمهدی محمدی، علیاصغر شهیدی، هومن سجادیان، پارسا اسدی، محمدامین خسرونژاد، علیاکبر سلیمانی، محمد دانیال ابراهیمی و محمدعلی صفری به عنوان دانش آموزان برگزیده در تولید آثار مجازی تقدیر شدند.
پویش دانشآموزی «مدرسه انقلاب» به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۱ در قالب تولیدات رسانهای و با مشارکت نوجوانان با اهدای جوایز نقدی به آثار برگزیده، از ۱۲ تا ۳۰ بهمن ماه برگزار شد.
نظر شما