از لباس ۱۰۰ میلیونی تا نردبان ۴۰ میلیارد تومانی

قیمت تجهیزات آتش‌نشانی با یکدیگر متفاوت است از نردبان ۴۰ میلیارد تومانی وارداتی تا قیمت یک کلاه آتش نشانی که آن هم وارداتی است حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد. پیشتر مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران گفته بود: حدود ۳۰ میلیارد هزینه تجهیز یک ایستگاه آتش نشانی است چون صنعت گرانی است.

به گزارش خبرنگار شهر، شاید خیلی‌ها یادشان باشد که در دهه هفتاد خورشیدی، خودروهای آتش‌نشانی اصلن شبیه خودروهایی نبود که حالا می‌بینیم، یعنی اصلا مخصوص کار آتش نشانی نبودند. هر خودرویی که از سازمان‌هایی دیگر اضافه می‌آمد یا اسقاطی بود، یک رنگ قرمز به آن می‌زدند و با نصب یک پمپ در پشت آن نام خودرو را ماشین آتش‌نشانی می‌گذاشتند.

این ماشین‌ها نه سرعتی داشتند و نه دارای فرمان هیدرولیک بودند و کار کردن با آنها بسیار دشوار بود، اما حالا، انواع ماشین‌های حریق و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی وارداتی است و از سوی معتبرترین شرکت‌ها و برندها تجهیز می‌شود. این خودروها و تجهیزات بعد از دریافت مجوز از وزارت کشور و بازرس‌های کلی و مصوبه شورای شهر در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گیرد. اما همه این خودروها و تجهیزات روی دست شهرداری هزینه هم می‌گذارد آن هم با صعود هر روزه قیمت ارز و بزرگتر شدن عدد تورم.

برآوردها نشان می‌دهد قیمت هر دست ست لباس یک آتش‌نشان که وارداتی هم هست، چیزی در حدود ۶۵ میلیون تومان آب می‌خورد، اگر هزینه دستگاه تنفسی با قیمت حدود ۳۶ تا ۴۰ میلیون را هم اضافه کنیم تقریبا ۱۱۰ میلیون تومان هزینه یک دست کامل لباس آتش‌نشانی می‌شود.

در محاسبه هزینه‌ تجهیزات وارداتی آتش نشانی باید این را هم در نظر گرفت از آنجایی که این تجهیزات به جز نربان که در ردیف ۲ است، سایر تجهیزات در در ردیف چهار کالاهای وارداتی قرار دارند، ارز نیمایی به آنها تعلق می‌گیرد که البته از اوایل پارسال با ارز بازار آزاد تفاوت چندانی ندارد و تقریبا ۲۱ هزار تومان است.

هر نردبان، ۴۰ میلیارد تومان

قیمت تجهیزات آتش‌نشانی با یکدیگر متفاوت است از نردبان ۴۰ میلیارد تومانی وارداتی تا قیمت یک کلاه آتش نشانی که آن هم وارداتی است حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد.

پیشتر مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران گفته بود: حدود ۳۰ میلیارد هزینه تجهیز یک ایستگاه آتش نشانی است چون صنعت گرانی است و بسیاری از تجهیزاتش وارداتی است.» البته در این رابطه رقم‌های بالاتری هم گفته می‌شود مثلا زهرا صدر اعظم نوری، عضور شورای شهر تهران هم هزینه ساخت و تجهیز یک ایستگاه آتش آتش‌نشانی بدون محاسبه قیمت زمین را ۴۵ تا ۵۰ میلیارد تومان عنوان کرده بود.

بازگشت دوباره تحریم‌ها اما؛ روند واردات تجهیزات این بخش مهم را با کندی مواجه کرده و در برخی موارد به صفر رسیده است. با این حال سال گذشته بود که باوجود بالاتر رفتن ارز و تحریم‌ها تعداد قابل توجهی تجهیزات آتش‌نشانی به این بخش اضافه شد. مثلا در سال ۱۳۸۹ معادل ارزی بودجه شهرداری تهران هفت میلیون دلار بوده است، اما امروز معادل ارزی بودجه شهرداری تهران به یک و نیم میلیارد دلار رسیده است اما امکانات و تجهیزات ما با سال ۱۳۸۹ قابل مقایسه نیست.

به تازگی هم مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری شهر، از امضای تفاهم نامه ۱۵۰ میلیارد تومانی با سازمان آتش نشانی شهرداری تهران برای خرید تجهیزات داخلی و خارجی خبر داده و گفته بود: بر اساس این تفاهم نامه قرار است ماشین آلات و تجهیزات تخصصی مورد نیاز آتش نشانی و قطعات یدکی مورد نیاز ضروری از اتحادیه اروپا و کشورهای صاحب صنعت تأمین شود.

نویسنده :فریبا رحمانی

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۵
کد خبر: 10352

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 1 =