اگر مسیر افراد توان‌یاب هموار شود نیازی به دستگیری آن‌ها نیست/ لزوم ساخت مجموعه‌های ورزشی مختص معلولان

مدیران و مسئولان موسسه‌های خیریه فعالان در حوزه معلولان مهم‌ترین دغدغه‌های خود را در حضور شهردار تهران مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار شهر، همایش روز جهانی معلولان امروز شنبه ۱۳ آذرماه در تالار ایوان شمس با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران و تعدادی از مدیران شهری برگزار شد.

* اگر مسیر افراد توان یاب را هموار کنیم دیگر نیازی به دستگیری آنها نیست

در ابتدای این مراسم، علیرضا آتشک مدیرعامل موسسه رعد الغدیر در این همایش گفت: موسسه رعد الغدیر تا به امروز  تعداد ۳۵۰۰ معلول را آموزش داد و برای ۱۰۰۰ نفر آنها شغل ایجاد کرد.

وی در ادامه افزود: دل های گرم معلولان به من یاد دادند که پر از صبر و امید باشم. این افراد به من صبر و امید را نیز آموزش دادند و باعث شدند که ما امروز جزء ۵ مرکز کارآفرین در حوزه اجتماعی شویم.

مدیر عامل موسسه رعد الغدیر افزود: اگر ما بتوانیم مسیر افراد معلول و توان یاب را هموار کنیم دیگر نیازی نیست که بخواهیم دست آنها را بگیریم. جان کلام اینکه با مردم برای مردم، می توان کارهای بزرگ انجام داد. امروز بیش از ۷ میلیون معلول جسمی حرکتی در شهرهای کشور وجود دارد که ما می توانیم برای آنها اقدام های بزرگ انجام دهیم.

*ورزش برای معلولان تفریح نیست

در ادامه این همایش جواد جهانیان معاون اموزشی مجتمع نابینایان شهید اسماعیل محبی گفت: ما به وظیفه خود در ارتباط با معلولان عمل نکردیم و شرایط کار و زندگی این عزیزان خوب نیست . ما همچنین انتظار داریم پذیرش ۳ درصدی آنها در شهرداری انجام شود.

معاون اموزشی مجتمع نابینایان شهید محبی افزود : با مناسب سازی معابر، ایستگاه های مترو و بی ارتی باید به سمتی حرکت کنیم که دیگر حادثه ای برای معلولان در فضای عمومی شهر رخ ندهد.

وی افزود: من از شهردار تهران می خواهم معاونان خود را به نمایشگاه های بین المللی در حوزه مناسب سازی اعزام کند تا با جدیدترین امکانات و تجهیزات آشنا شوند.

جهانیان ادامه داد: به دلیل کمبود بودجه ۳ سال است سرویس های مدارس استثنایی حذف شده و در این شرایط توقع داشتیم حالا که هزینه ای در این بخش پرداخت نمی شود برای مدارس وسایل مورد نیاز آموزشی مانند تبلت تهیه شود.

وی بیان کرد: توقع ما این است از تکنولوژی برای افراد معلول و توان یاب استفاده شود زیرا استفاده از تکنولوژی فاصله معلول و انسان سالم را کم می کند.

جهانیان افزود: نکته دیگر این است ورزشگاه قمر بنی هاشم که در جنوب تهران احداث شد سرویس خوبی به معلولان می دهد و باید بدانیم ورزش برای معلولان تفریح نیست زیرا ورزش می تواند برخی ترمیم ها را برای معلولان جسمی حرکتی انجام دهد.

معاون آموزشی مجتمع نابینایان شهید محبی خاطرنشان کرد:فارغ از مجموعه قمر بنی هاشم در جنوب تهران، در غرب و شرق تهران مجموعه ورزشی برای معلولان نداریم.

وی گفت: مجتمع شهید محبی ۱۵۵ دانش اموز نابینا و کم بینا در سراسر کشور را تحت پوشش قرار داده است و در حال تحصیل هستند .

* معلولان به اندازه همه عوارض می دهند اما قدر همه افراد از شرایط بهره نمی برند

در ادامه همایش مهدی صادقی فعال حوزه معلولان گفت:بیایید با هم فضایی را ترسیم کنیم که اتوبوس بین شهری در حرکت است که بچه ای شیطون نیز سوار ماشین است که آنقدر اذیت می کند تمامی مسافران به فغان می آیند و در نهایت به پدر بچه می گویند چرا بچه شما این چنین رفتار می کند و چرا تربیت نشده است.

صادقی ادامه داد: پدر بچه به مسافران می‌گوید که از خاک سپاری مادر بچه برمی گردیم و این بی قراری کودک برای مادر است و با شنیدن این موضوع وضعیت اتوبوس به نفع کودک تغییر می کند و این مثال مصداق آگاهی و نااگاهی از شرایط است.

وی بیان کرد: با گذشت زمان بود که متوجه شدم اگر کار فرهنگی انجام می دهم بخشی از آن را باید به معلولان اختصاص دهم، معلولان افرادی هستند که به اندازه همه عوارض می دهند اما به اندازه همه افراد از شرایط بهره نمی برند.

صادقی افزود:سطح تعامل افراد نشان می دهد که سطح معلولیت چقدر است و اگر امروز من با معلولیت شدید مواجه هستم بخشی از آن متوجه مدیریت شهر است و حوزه معلولیت ذهنی بسیار پیچیدگی دارد و بارها متوجه شدیم معلولان در زمینه ذهنی بسیار ایزوله و محدود شده اند

وی ادامه داد: به عنوان مثال بچه های ما( معلولان) از استخر محروم هستند و باید بدانیم ورزش برای معلولان جسمی حرکتی و ذهنی یک کار درمانی و توان بخشی است و فقط میخواهم عرض کنم مطالبه گری موضوعی است که باید به آن بپردازیم.

صادقی ادامه داد: در مدیریت گذشته پایتخت زمانی بود در افتتاح ایستگاه های مترو آسانسورهای آن به هر دلیلی خاموش می شد و امروز آقای بیانی از دفتر شهردار مامور شدند که تک به تک آسانسورهای ایستگاه های مترو را چک کنند.

* هیچ گاه به دنبال مناسب سازی نبودیم

در ادامه برنامه یوسف اصلانی موسس مجموعه خیریه بهشت امام رضا(ع) گفت: ۱۰۰ نفر از افراد معلول در حال حاضر در مجموعه خیریه بهشت امام رضا (ع) هستند و باید تاکید کنم که هیچ گاه به دنبال مناسب سازی نبودیم زیرا هرگاه مسیری برای ما بسته بود بچه ها را بغل کردیم و از موانع رد شدیم.

موسس مجموعه خیریه بهشت امام رضا(ع) افزود: روزی من و بچه های معلول راهی استخر شدیم و بعد از پریدن در استخر متصدی آنجا به ما گفت مردم از حضور شما ناراحت هستند و باید استخر را ترک کنید و بعد از آن روز تصمیم گرفتیم تا استخری احداث کنیم و هیچ انسان سالمی را در آن راه ندهیم و امروز آن استخر آماده بهره برداری است و قدم تمامی معلولان روی چشم من می توانند از آن استفاده کنند.

* افتتاح اولین بوستان مناسب سازی شده در منطقه ۵ شهرداری تهران

در ادامه این مراسم بوستان پرنیان اولین بوستان مناسب سازی شده در منطقه ۵ شهرداری تهران با حضور بر خط و ویدیو کنفرانسی علیرضا زاکانی  شهردار تهران و جمعی از  مدیران شهری افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار شهر در این مراسم، سجاد محمد علی نژاد مشاور عالی و مدیر کل حوزه شهردار، محمد امین توکلی‌زاده  معاون امور فرهنگی ‌ اجتماعی، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری، مرتضی امیری اسفندقه مشاور شهردار تهران در حوزه زبان و ادبیات فارسی، رضا سیفی دستیار رسانه‌ای شهردار تهران، عبدالمطهر محمدخانی رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران  جلال بهرامی معاون خدمات شهری، صفا صبوری دیلمی مشاور شهردار تهران در امور متناسب سازی ابنیه و محیط‌های شهری نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۹
کد خبر: 15143

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =