به گزارش خبرنگار شهر، متن کامل سخنان پیروز حناچی شهردار تهران در این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، به این شرح است:
شهرداران محترم
دوستان و همکاران گرامی
به عنوان شهردار تهران، شهر بنیانگذار، میزبان و مقر دائمی مجمع شهرداران بسیار خوشحالم از این که فرصت دیگری ایجاد شد تا یک بار دیگر با آرمان و هدف والای همگرایی و همکاری آسیایی برای توسعه شهرها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان گرد هم بیاییم.
البته این گردهمایی یک تفاوت با همایش های قبلی این مجمع دارد، ما با توجه به شرایط خاص و محدودیت های حاکم بر جوامع بشری ناشی از پاندمی جهانی ویروس کوید ۱۹ در فضای مجازی گردهم آمده ایم و هر چند به لحاظ مکانی از هم دوریم ولی تردیدی ندارم که این شرایط سخت و بحرانی در جهان به کمک تکنولوژی های نوین ارتباطی دل هایمان به هم نزدیک و به واسطه درد مشترک پیوندهای دوستی و همکاری میان ما، شهرها و شهروندانمان، محکم تر شده است.
همچنین خوشحالم از این که تهران توانسته است در شکل گیری و تداوم جنبشی برای تقویت همگرایی و همکاری در سطح شهرها و مقامات محلی آسیا، نقش موثر و پیشتازی داشته باشد. البته بدون تردید نقش آفرینی تهران بدون مشارکت، همراهی و حمایت تاثیرگذار همکاران خوب من در همه شهرهای آسیایی به ویژه شهرداران محترم قبلی و فعلی شهرهای استانبول، بانکوک، هایکو، غازینتپ که زحمات برگزاری رویدادهای قبلی این تشکل نوپا را پذیرفته و نیز بدون تلاش های همکاران من در دبیرخانه دائمی مجمع آرمان «آسیا برای شهروندان، همگرایی برای زندگی بهتر» نمی تواند محقق شود به همه شما خوشآمد می گویم و از همراهی و حضور و مشارکت فعال شما قدردانی می کنم.
دوستان عزیز
آسیا پهناورترین، پرجمعیت ترین، کهن ترین و متنوع ترین قاره جهان است و در حوزه های راهبردی طبیعی، تاریخی، تمدنی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علم و فناوری دارای تنوع و جایگاه ویژه ای است. در این بخش از جهان که سرنوشت مشترک ما، آسیایی ها بر روی آن رقم می خورد؛ تنوع اقلیم، جغرافیا، اقوام، ادیان و مذهب، زبانها، فرهنگ ها و شیوه های زیست در حد اعلای خود است که با خود، فرصت های بی شماری را به همراه دارد. آسیای امروز در تولید منابع، فعالیت ها و محصولات اقتصادی، به عنوان نیروی پیش برنده جهان عمل می کند.
در شرایط کنونی توانمندی کشورها و شهرهای آسیایی در مقابله و کنترل بحران پاندمیک کروناویروس، بیشتر نمایان شد. امیدوارم شهرهای توانمندتر و قدرتمندتر آسیایی، تجارب و توانمندی های خوب خودشان را در اختیار شهرهای کمتر توسعه یافته تر و به لحاظ اقتصادی و لجستیکی ضعیف تر قاره قرار دهند تا با کمک الهی همه باهم به سلامت برسیم. چرا که به تعبیر اندیشمند و شاعر بزرگ ایرانی قرن ۷، سعدی شیرازی، ما همه عضو یک خانواده و پیکر واحدی هستیم و اگر در این خانواده، یکی از اعضا دچار سختی و درد و رنج شود، عملا اعضای دیگر نیز دردمند خواهند شد و آرام و قرار نخواهند داشت.
این مجمع فرصتی را فراهم ساخته است که مدیران و متخصصان شهری از سراسر آسیا با همتایان خود به تعامل و تبادل رویکردها، اندیشه ها، دانش و تجارب مدیریت شهری بپردازند. در حقیقت شهرهای آسیایی به جهت موقعیت جغرافیای شان در طول تاریخ همواره در کانون تعاملات اقتصادی، علمی و فرهنگی و جریان های مبادله ای جهانی قرار داشته اند و از دوران تمدن های باستان تاکنون، به مثابه گره ها و حلقه های پیوند دهنده تعاملات تمدنی و دستاوردهای بشری، تجارب ارزنده فرهنگ، تمدن، اقتصاد و شیوه های زیست را متواضعانه در اختیار همدیگر قرار داده اند و از یک دیگر درس ها آموخته اند.
همکاران محترم
لازم است در این شرایط سخت، تلاش هایمان را بیش از هر زمان دیگر، به تامین نیازها و انتظارات حیاتی شهروندانمان در حوزه سلامت، تامین معاش شرافتمندانه و رونق و شکوفایی اقتصادی شهر هایمان متمرکز کنیم. تردیدی ندارم که ایفای مسئولیت مشترک شهرداران و مدیران شهری و محلی که مهمترین آن تدارک و تجهیز هوشمندانه و تاب آورانه شهرها و نظام های مدیریت آنها برای تامین خواسته های شهروندان است بیش از هر زمان دیگری به دور از تنش، منازعه و زمینه سازی برای گفتگو و تبادل تجارب و اندیشه ها بستگی دارد و موجب تاسف است که برخی دولت های سلطه جو و غیرمسئول، به جای مسئولیت پذیری و همکاری جهانی برای کنترل بحران و کاهش آلام شهروندان، در این شرایط بحرانی، با تحریم های ظالمانه، غیرقانونی و غیر انسانی حتی در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی و امور انساندوستانه، بر کمبودها، محدودیت ها، دردها و رنج های شهروندان بی گناه به ویژه بیماران و آسیب دیدگان از بحران کرونا ویروس می افزایند.
مسئولیت دولت ها و ما مدیران شهری و محلی بیش از هر زمان دیگری در تاریخ، در حال افزایش است. ما با همکاری هم و البته با حمایت دولت های ملی، می توانیم به رفع ناعدالتی ها و نابسامانی ها در شهرهایمان کمک کنیم. ما مدیران شهری آسیایی در ده سال گذشته، مسیری طولانی را برای همکاری و همگرایی پیموده ایم و امروز باید صبورتر و شجاع تر از هر زمان دیگری به شیوه ای نوآورانه و هوشمندانه در ایجاد شهرهای ایمن و زیست پذیر و جوامعی تاب آور، مسئولیت پذیر و مشارکت جو با دیدگاهی توانمندساز و امیدآفرین قدم برداریم. در این مسیر باید تجربیات مشترک خود را پاس بداریم و از تفاوت هایمان به عنوان نقطه قوت بهره بگیریم.
مدیریت کلان شهر تهران با تکیه بر عناصر و مولفه های قوی فرهنگی و اجتماعی و مبتنی بر شرایط بومی و محلی خود، تجارب خوبی در مسیر زیست پذیری و ارتقای شاخص های کیفیت زندگی شهروندان و ساختن شهری برای همه به دست آورده است که آنها را صمیمانه و فروتنانه در اختیار شهرهای عضو این شبکه قرار می دهد و بسیار علاقه مند است از تجارب و دستاوردهای سازنده شهرهای آسیایی بهره برداری کند.
بار دیگر ضمن ابراز خوشحالی از این که در کنار هم هستیم برای تحقق آرمان والای «همگرایی آسیایی؛ شهرهای بهتر، زندگی بهتر» تلاش می کنیم، برای همه شما و شهروندان خوب شهرهایتان، سلامتی، رفاه و پیشرفت آرزو می کنم.
*هفتمین نشست هیات اجرایی مجمع شهرداران آسیایی روز دوم تیر به صورت مجازی با حضور شهرداران آسیایی برگزار شد.
نویسنده :اکبر بیاتی صالح
نظر شما