به گزارش شهر به نقل از معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، سیدحسن رسولی ظهر امروز در آغاز هجدهمین جلسه شورای اسلامی شهرستان تهران، با اشاره به شیوع ویروس کرونا از سال گذشته، گفت: شورای شهرستان همکاری های لازم را با ستاد ملی مقابله با کرونا از همان روزهای شیوع این ویروس داشته و اعلام میکنیم که این همکاری در بخش های سه گانه(کن - مرکزی- آفتاب) شورای شهرستان با ستاد ملی مبارزه با کرونا در سطح ملی و استان همچنان می تواند ادامه داشته باشد. اگرچه با کاهش مراقبتها در ماه اخیر بیم آن می رود شاهد افزایش مجدد همه گیری این ویروس باشیم.
او گفت: با توجه به شرایط موجود باید با این ویروس زندگی کنیم. پس از عموم مردم و اهالی شهرستان تهران میخواهم در عمل به آخرین یافتههای پزشکی و رعایت بهداشت فردی دقت لازم را داشته باشند.
او در ادامه با افزایش نرخ ارز و تورم به خصوص در حوزه مسکن افزود: آثار اجتماعی این گرانی ها در مناطق جنوبی شهر تهران در مناطق ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰، ۱۵ و ۱۴ و شهرهای همجوار تهران همچون شهرقدس، اسلامشهر و غیره تا پایان سال جاری ادامه خوهد داشت.
رسولی در ادامه این جلسه با اشاره به مشکلات بخش کن درحوزه باغات، افزود: حدود ۷۰۰ هکتار از باغات کن از سوی مراجع ذیربط در جهت حفظ و صیانت از این اراضی مورد توجه قرار گرفته است. در این دوره شورای شهرستان تهران برای تحقق حمایت از محیط زیست تصمیمات خوبی را با رویکرد حفظ حقوق مالکانه اتحاذ کرده است.
رئیس شورای شهرستان تهران با اشاره به اینکه در سال ۹۳ شورای وقت تصمیم می گیرد در قالب طرح تفصیلی ۷۰۰ هکتار از فضای سبز باغات کن را در پهنه G تعریف کند، اعلام کرد: شناسایی این ۷۰۰ هکتار و تعریف آن در پهنه مذکور مشکلات و محدودیت هایی را برای ساکنان آن ایجاد می کند.
او ادامه داد: با توجه به این مشکلات شورای شهرستان تصمیم گرفت تا شهرداری تهران مکلف به تملک این اراضی شود. برای این منظور در بودجه سال ۹۹ مقرر شد که ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی این باغات به منظور توسعه معابر و تامین روشنایی و سایر اقدامات آن تخصیص یابد. با این تصمیم به دنبال افزایش انگیزه ساکنین برای حفاظت از باغات هستیم.
همچنین در این جلسه شهربانو امانی با توجه به آسیب های بخشی نگری در مدیریت شهری گفت: نگاه حاکمیتی به شوراها باعث میشود نتوانیم از ظرفیت این نهادهای مردمی به خوبی استفاده کنیم.
او با اشاره به اعتراضات مردمی در دی ماه سال گذشته گفت: این اعتراضات بیشتر جنبه معیشتی داشت که متاسفانه در رسانه ملی بازتاب خوبی نداشت و مطالبات مردم در این اعتراضات به خوبی منعکس نشد. صبر و استقامت مردم در مقابله با مشکلات اقتصادی و معیشتی نشانه علاقه آنها به کشور و انقلاب است.
در ادامه محمد سالاری درخصوص باغات کن گفت: تنها باغات به هم پیوسته باقیمانده در شهر تهران باغات کن و فرحزاد است. که در دوران دولت نهم و دهم با تصمیم های لحظه ای و بدون کارشناسی که در این زمینه گرفته شد، شاهد تخریب باغات و افزایش ساخت و ساز در این منطقه بودیم.
او افزود: در ابتدای دوره شورای شهر چهارم مصوباتی در جهت حفاظت باغات کن با رویکرد مشارکتی داشتیم که تا حدود زیادی مانع از تخریب و ساخت و سازهای گذشته شد.
سالاری گفت: با انتخاب یک محدوده در کن و اجرای طرح صیانت از باغات و گردشگری به عنوان پایلوت، میتوانیم یکی از مهمترین دستاوردهای مدیریت شهری فعلی را رقم بزنیم.
در این جلسه ابوالفضل میررفیع، نماینده بخش کن در شورای شهرستان با اشاره به مشکلات موجود ساکنان کن به دلیل برخی از محدودیت ها به خاطر اجرای شیوه نامه مصوبه شورای شهرستان تهران، از سوی دستگاه های اجرایی ذیربط گفت: با اجرای طرح مشارکتی نگاه تصدی گری برداشته شد و مردم و ذی نفعان اصلی مورد توجه قرار گرفتند با این رویکرد می توان به صیانت از باغات کن امیدوار بود.
او با بیان اینکه خوشبختانه مالکان باغات کن به دنبال منافع شخصی نیستند، تصریح کرد: پیشنهاد می کنم طرح مشارکتی صیانت از باغات ابتدا در چند روستای بخش کن به صورت آزمایشی اجرایی شود تا بعد از آزمون و خطاهای لازم و اطلاع از میزان رضایتمندی مالکان آن را به صورت گسترده عملیاتی کنید.
غلامحسین آرام، معاون فنی و عمرانی فرماندار تهران نیز در این نشست بااشاره به محرومیت روستاهای بخش کن گفت: با توجه به زمان باقی مانده از عمر شورا پنجم میتوان تصمیمات خوبی درحوزه اقتصادی و معیشتی مردم محروم بخش کن گرفت.
در این جلسه مصوبه شد، کمیته اجرایی شیوه نامه تغییر کاربری اراضی کشاورزی، به عنوان رکن اجرایی مصوبه شورای شهر تهران در خصوص صیانت از باغات کن مسئولیت تعیین ساز و کارهای عملی برای اجرایی شدن نحوه تخصیص بودجه مصوب مسئولیت کار را با هماهنگی و همکاری شورای اسلامی شهرستان تهران بر عهده بگیرد.
نظر شما