افزایش چشمگیر استفاده از مواد پلاستیکی به دلیل کرونا 

شهر: آمار موثقی از اینکه مواد پلاستیکی در فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به پارسال چه میزان افزایش پیدا کرده وجود ندارد اما بررسی‌های میدانی نشان می دهد، میزان استفاده از محصولات پلاستیکی بویژه دستکش و ظروف یکبار مصرف افزایش قابل توجهی داشته است.

شینا انصاری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درگفتگو با خبرنگار شهر، با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر محیط زیست شهر تهران، بیان کرد: همزمان با شیوع ویروس کرونا به دلیل اعمال برخی محدودیت‌ها و کاهش حمل و نقل، آلودگی هوا کنترل و از میزان آلاینده‌ها کاسته شد. از طرف دیگر در برخی بوستان‌ها و مکان‌های گردشگری جهان حضور جانوران و پرندگان بیشتر شد که نشان از تاثیر مثبت کرونا بر محیط زیست داشت.
او با بیان اینکه کرونا تبعات منفی هم داشت، گفت: یکی از تبعات منفی این ویروس، مصرف بی رویه آب است، گرچه در یکی، دو سال اخیر بارش‌های خوبی در کشور رخ داد، اما همچنان موضوع تنش‌های آبی وجود دارد و مصرف زیاد آب در طولانی مدت آسیب زیادی به کشور وارد می کند. 
او اضافه کرد: بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت ایستگاه‌های میانی پسماند در شهر تهران متوقف و به تبع آن تفکیک پسماندی هم صورت نگرفت به همین دلیل آمار موثقی از اینکه مواد پلاستیکی در مثلا فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه پارسال چه میزان افزایش پیدا کرده وجود ندارد، اما بررسی‌های میدانی نشان می دهد، میزان استفاده از محصولات پلاستیکی به خصوص دستکش و ظروف یکبار مصرف افزایش قابل توجهی داشته است. 
انصاری ادامه داد: کرونا ویروسی بود که به یکباره ظاهر شد و تجربه قبلی برای مقابله با این ویروس وجود نداشت، لذا یکسری اقدامات مطابق پروتکل های بهداشت جهانی انجام شد که بعدا مشخص شد در مواجهه با بیماری چندان موثر نیست. در موضوع ضدعفونی نیز اگر حد مجاز شوینده‌ها و مواد گندزدا رعایت نشود، می تواند سبب آسیب های زیست محیطی و آلودگی منابع آب و خاک شود.  
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه در سه ماه اخیر شهروندان از دستکش و محصولات پلاستیکی بیشتر استفاده می‌کنند، گفت: اگرچه در شرایط شیوع بیماری خطرناکی مانند کرونا، تبعیت از پروتکل‌های بهداشتی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است ولی در سایه قرارگرفتن جنبه‌های محیط‌زیستی اقداماتی مانند مصرف گسترده فراورده‌های پلاستیکی یک‌بارمصرف و بی‌توجهی به میزان تولید این پسماندهای زیان‌بار برای طبیعت، با توجه به مدیریت مصرف این محصولات در سایر کشورهای درگیر با بیماری کرونا، بیانگر این واقعیت است که می‌توان ضمن حفظ بهداشت فردی و رعایت تمامی موازین مدنظر، مصرف محصولات پلاستیکی را مدیریت و آلودگی کمتری به محیط زیست تحمیل کرد.

خبرنگار: فریبا رحمانی

۲۰ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴
کد خبر: 2163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 4 =