به گزارش شهر، سیدمهدی هدایت سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران بازآفرینی عرصههای رها شده در پایتخت را از برنامههای مهم سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد و ادامه داد: برخی فضاهای شهری با وجود موقعیت استراتژیک و ارتباطات خوبی که دارند، متاسفانه رها شدهاند که این عرصهها را در اولویت باز آفرینی قرار دادیم.
او درباره عرصههایی که قرار است بعد از بازآفرینی به مردم بازگردانده شوند، توضیح داد: کورههای آجرپزی در مناطق ۱۹، شن چالههای منطقه ۱۸، پادگانها، نواحی صنعتی و انبارهای بزرگ از جمله عرصههای رها شدهای هستند که میتوانند با اجرای طرحهایی با رویکردهای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... بار دیگر در خدمت شهروندان باشند.
این مدیر ارشد شهری پایتخت درباره اجرای طرح مهم باز آفرینی فضاهای رها شده شهری در محل قدیمیترین کارخانه سیمان کشور و خاورمیانه گفت: اقداماتی که در این منطقه صورت گرفته شامل ایجاد مکانهایی برای برگزاری کنسرتهای موسیقی و تئاترهای خیابانی، برگزاری نمایشگاههای هنرهای مفهومی با همکاری دانشکدههای مربوطه، نمایش فیلم های برگزیده سینما، راه اندازی کاربریهای خدماتی مثل کافه، رستوران نمایشگاه و فروشگاه آثار هنری است.
موزه صنعت سیمان و فضاهای اشتراکی
هدایت گفت: با توجه به اینکه این کارخانه، نخستین کارخانه سیمان کشور بوده و خط تولید ۱۰ تنی در مرکز مجموعه قرار دارد، کاربری اصلی این پروژه موزه صنعت سیمان است. همچنین در راستای حمایت از اشتغال و فعالیتهای دانش بنیان، قرار شده بخشی از آن هم به فضاهای اشتراکی و استارتآپها اختصاص پیدا کند.
سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: در این پروژه بزرگ، مجموعا ۳ هکتار عرصه در اختیار سازمان نوسازی شهر تهران قراردارد.
به گفته او؛ در هفتم آبان ماه که روز افتتاح فاز نخست پروژه است، همایش تشریفات صنعتی را خواهیم داشت. ضمن اینکه موزه دیزل ژنراتور هم در این محل راهاندازی میشود. نمایش دو دستگاه دیزل بسیار قدیمی که هر کدام از آنها با تولید ۲.۵ مگاوات، برق شهر ری را تولید و تامین میکردند، از دیگر بخشهای این موزه است. اسنادی که از آنجا به دست آمده، تجهیزات و ابزاری که در کارخانه سیمان بوده هم در موزه صنعت سیمان به نمایش عموم گذاشته میشود.
درگیری با داعش و آسیب به ساختمان کارخانه
این مدیر شهری پایتخت با بیان اینکه در فاز نخست این طرح تا کنون ۲۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است، گفت: رویکرد گردشگری و برگزاری تورهای گردشگری برای دیدن موضوعات جذاب در این کارخانه قدیمی دنبال میشود تا شهروندان برخی از اولینها را در این کارخانه قدیمی ببینند. همچنین بحث دیگر این است که در سیمان ری، روزشماری نصب کردهایم که هفتم آبان ماه، روز افتتاح فاز نخست پروژه را نشان میدهد. البته به محض اینکه فاز اول مجموعه به بهرهبرداری برسد، ادامه کار را پیگیری خواهیم کرد.
هدایت درباره برخی شبهات درباره آسیب دیدن سازه کارخانه سیمان از انفجارهای فصل پنجم سریال پایتخت گفت: سازه این کارخانه بسیار قوی است و آسیب جدی نداشتهایم، اما به هر حال به دلیل کاربریهایی که عنوان شد، استحکام بخشی سازههای کارخانه در حال انجام است و جای هیچ گونه دغدغه و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
ساخت کارخانه سیمان ری در سال ۱۳۰۶ شروع و ۶ سال بعد در ۸ دی ماه ۱۳۱۲ به پایان رسید. قدیمیترین کارخانه سیمان کشور و خاورمیانه که گرد آن فضای شهر ری را آلوده میکرد، بعد از دهه ۶۰ یعنی حدود ۴۱ سال پیش تعطیل شد. بخشهایی از فصل ۵ سریال پربیننده پایتخت در این محل فیلمبرداری شده است که شامل صحنههای درگیری خانواده «معمولی» با داعش است. گفته میشود بخشی از سازه کارخانه بر اثر انفجارهایی که در این سریال صورت گرفت، دچار آسیب شده است.
منبع: همشهری آنلاین
انتهای پیام/
نظر شما