آیا تلاش شهرداری تهران در حوزه مسکن "رؤیای تهرانی‌ها برای خانه‌دار شدن" را محقق می‌کند؟!

شهرداری تهران در حالی به موضوع ساخت مسکن و اقدام برای حل مشکلات متعدد این حوزه پرتلاطم ورود کرده که سقف اجاره‌خانه‌ها در پایتخت سر به فلک کشیده و بازار خرید و فروش مسکن هم تقریبا در رکود به سر می‌برد.

به گزارش شهر؛ معضل مسکن در کلانشهری چون تهران جزو مشکلات و معضلات عمده و ثابتی است که طی سال‌های اخیر وضعیت آن، پیچیده‌تر و سخت‌تر هم شده است.

اجاره‌های سنگین و گزافی که با حقوق اغلب شهروندان چه آن‌ها که شغل دولتی دارند و کارمند دولت هستند و چه کسانی که صاحب مشاغل آزاد محسوب می‌شوند، هیچگونه همخوانی و هماهنگی ندارد و بیراهه نیست اگر بگوییم قشر متوسط جامعه هم در تأمین مسکن مناسب در شهری مثل تهران عاجز و ناتوان هستند.

بار مسکن را از دوش مردم سبک می‌کنیم!‌

به گفته علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران، بدمسکنی و بی‌مسکنی دو مشکل عمده اهالی پایتخت محسوب می‌شوند و این دو مشکل بزرگ بسیاری از خانواده‌هایی که در سال‌های نه چندان دور وضع مالی مناسب و متوسط داشتند را هم دچار چالش کرده و قشر فقیر جامعه را هم به حاشیه‌های ناامن و پرمخاطره شهر تهران رانده است.

شهرداری تهران در حالی به موضوع ساخت مسکن و اقدام برای حل مشکلات متعدد این حوزه پرتلاطم ورود کرده است که سقف اجاره‌خانه‌ها سر به فلک می‌کشد و بازار خرید و فروش مسکن هم تقریبا در رکود به سر می‌برد.

ورود شهرداری به رفع معضل مسکن را می‌توان به فال نیک گرفت تا شاید پس از سالها درماندگی و بی‌پناهی، مردم شهر تهران طعم شیرین خانه‌دار شدن را بچشند و از طرفی هم دست دلالان بی‌انصافی که اولین کارشان سیاه‌نمایی در بازار مسکن و ساخت و ساز و کسب پول‌های نجومی بی‌دردسر از آشفته‌بازار بود را هم از این حوزه کوتاه کند.

زاکانی طی صحبت‌های روزهای اخیر خود، این اطمینان را به شهروندان تهرانی داده است که نهضت ساخت مسکن به کمک دولت انقلابی و اراده رئیس‌جمهور، بار مسکن را از روی دوش مردم سبک خواهد کرد و به شرط تحقق وعده‌های شهردار تهران رؤیای خانه‌دار شدن مردم پایتخت و خلاصی از اجاره‌نشینی نیز محقق خواهد شد.

به گفته زاکانی بیش از نیمی از مردم شهر تهران اجاره‌نشین بوده و از داشتن سقف خانه‌ای که برای خودشان باشد محروم هستند و از آن بدتر، توانایی پرداخت اجاره‌های نجومی را هم ندارند.

تخفیف عوارض ساخت و ساز،بیشتر به نفع مردم است تا بساز بفروشها

مهدی چمران؛ رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: مردم چه تخفیف بگیرند و چه تخفیف نگیرند، باید حتما ساختمان‌های ایمن بسازند و تخفیفات که در خصوص عوارض ساخت و ساز لحاظ شده است، در مورد ایمن ساختن ساختمان‌های مسکونی فرقی ندارد.

وی تصریح کرد: تخفیفاتی که شهرداری برای عوارض ساخت و ساز ساختمان‌های مسکونی تعیین کرده است باعث می‌شود تا افرادی که مبلغ پیش از تخفیف را نداشته‌اند پس از دریافت تخفیف، تامین کرده و نقداً بپردازند و از تخفیف ۴۰ درصدی که برای یک ماه اول گذاشتیم، استفاده کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: هر کسی که پول عوارض خود را نقدا پرداخت کند می‌تواند از تخفیف عوارض ساخت و ساز بهره ببرد و قاعدتا مردم هم می‌توانند از این شرایط برخوردار شوند.

چمران تأکید کرد: کسانی که بساز و بفروش هستند چون بلافاصله پول خود را مجدداً به کار می‌کشند عموما پول نقد کمتر دارند و مردم عادی ممکن است امکانات بیشتری در این زمینه داشته باشند و از این رو تخفیفات در نظر گرفته شده در پرداخت عوارض ساخت و ساز بیشتر به نفع مردم خواهد بود.

وی اضافه کرد: طی روزهای آینده، طرحی را به صحن شورا می‌آوریم که آن‌هایی هم که نمی‌توانند عوارض ساخت و ساز را بپردازند، بتوانند با تقسیط کردن عوارض و البته بدون بهره آن مبلغ را بپردازند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: اقساطی کردن پرداخت عوارض ساخت و ساز مسکن می‌تواند به افرادی که پول نقد زیادی ندارند، کمک کند تا با استفاده از این امکان کار ساخت مسکن خود را انجام بدهند.

رونق مسکن و کاهش اجاره‌نشینی، دستاورد تخفیف عوارض ساخت و ساز

اما خلیل محبت‌خواه؛ مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: وقتی تولید مسکن رونق بگیرد، اجاره‌نشینی کمتر می‌شود و تخفیف در عوارض باعث می‌شود که به طور مثال پروژه های مسکنی که ۷۰ درصد آن‌ها تمام شده است ۳۰ درصد باقیمانده هم با برخورداری از اینگونه تخفیفات زودتر به پایان برسد و هزینه‌های مسکن برای مردم کاهش پیدا کند.

محبت‌خواه تاکید کرد: در قانون جهش تولید مسکن و نهضت ملی مسکن گفته شده بود که ۳۰ تا ۵۰ درصد تخفیف در پرداخت عوارض ساخت شامل حال سازندگان شود.

وی اضافه کرد: قانون فوق نیاز به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران داشت که در نهایت بتوان تخفیفات عوارض ساخت مسکن را اجرایی کرد.

مدیرکل راه و شهر سازی استان تهران همچنین تأکید کرد: هر چقدر تخفیفات عوارض ساخت مسکن بیشتر باشد، ساخت و ساز بیشتر شده و سازندگان مسکن همان مبالغی که برای دریافت پروانه و عوارض به نظام مهندسی داده می‌شود را می‌توانند در اجرای ساختمان صرف کنند.

مهاجرت به تهران از علل کمبود و گرانی مسکن

بحث مهاجرپذیر بودن شهر تهران هم یکی دیگر از مواردی است که باعث نابسامانی بازار مسکن به‌ویژه در طول سال‌های اخیر شده است و ورود هزاران فرد مهاجر از سایر شهرها و روستاهای کشور به تهران در کنار کمبود واحدهای مسکونی مناسب بر این نابسامانی و آشفتگی دامن زده است.

بر اساس امضای ۵ تفاهم‌نامه شهرداری تهران با سپاه، ارتش، فراجا، تامین اجتماعی و همچنین با مشارکت بخش خصوصی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی دیگر نیز علاوه بر آن تعداد واحدهایی است که سازمان نوسازی شهرداری تهران مسئولیت ساخت آن را بر عهده دارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۲
کد خبر: 28704

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =