بنویسید آتش‌نشان؛ بخوانید، جانفشان

آتش سوزی در انبار چسب بیش از ۵۵ساعت طول کشید؛ آتشی که با جانفشانی و تلاش بی‌وقفه نیروهای آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بالاخره اطفا شد.

به گزارش شهر، ساعت ۹:۳۷ صبح روز سه‌شنبه- ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۲- یک مورد آتش سوزی گسترده در چندین انبار و مغازه در بازار سید ولی به آتش نشانی اعلام شد.

 بنویسید آتش‌نشان؛ بخوانید، جانفشان

به گفته جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی در ابتدا ۵ ایستگاه و سپس ۳ ایستگاه دیگر به محل حادثه اعزام شدند. تانکرهای آب و عوامل شهرداری منطقه ۱۲ هم در محل آتش‌سوزی حضور پیدا کردند، چندین آتش نشان و خودروهای آتش‌نشانی، تولید کف و تجهیزات ویژه و... نیز در محل حادثه حضور یافتند.
 محل آتش سوزی یک ساختمان سه طبقه بود و یک انبار با سقف شیروانی هم کنار آن بود. چندین مغازه و انبار؛ جمعا به وسعت هزار متر، با کاربری نگهداری چسب و مواد نگهدارنده، تینر و... که همگی در ادامه دچار حریق شدند. آتش نشانان با تمام قوا مشغول عملیات بودند، اما نوع مواد اشتعال‌زا در این حادثه باعث شده بود کار اطفا سخت و سخت‌تر شود.

در لحظات ابتدائی آتش ‌سوزی قدرت‌اله محمدی مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این حریق حضور داشت و خود فرماندهی عملیات حریق را بر عهده گرفته بود.

 بنویسید آتش‌نشان؛ بخوانید، جانفشان

حسین نظری معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران هم در ساعات ابتدایی حریق در محل حادثه حضور پیدا کرد و در گفت‌وگو با خبرنگار شهر اظهار کرد: تا این لحظه ۱۱ ایستگاه آتش نشانی  به همراه خودروهای پشتیبانی در محل حادثه حضور دارند. تانکرهای آب و عوامل شهرداری منطقه ۱۲ هم در محل آتش‌سوزی حضور دارند. 

 بنویسید آتش‌نشان؛ بخوانید، جانفشان

البته نظری تاکید کرد که این ساختمان، جزو ساختمان های ناایمن بوده و چندین بار اخطار از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران دریافت کرده بوده که متاسفانه مالک بی‌توجهی کرده است.

بعد ازظهر همان روز نیز جلال ملکی اعلام کرد، در طبقات بالا در حال لکه گیری هستیم اما در زیرزمین به دلیل حجم بالای اجناس و باریک بودن راه، عملیات اطفا حریق هنوز ادامه دارد.

ملکی حدود ساعت۱۸ بعدازظهر در محل حادثه در گفت‌وگو با خبرنگار شهر در محل حادثه از مصدومیت جزئی یک آتش‌نشان خبر داد.

با گذشت ۲۴ ساعت از حریق آتش‌نشانان همچنان مشغول اطفا حریق بودند.

ابن بار و پس از یک روز سوختن انبار چسب سیدولی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اظهار کرد:۲۴ ساعت از زمان آتش سوزی در انبار چسب و حلال های چسب های کفاشی در بازار سید ولی می گذرد و آتش نشانان از سه بخش ضلع شرقی و غربی و از روی پشت بام و سقف های شیروانی به آتش حمله کرده و موفق شدند پس از ساعاتی آتش طبقات بالایی را مهار کنند. در قسمت زیرزمین چندین برابر طبقات بالایی انبار و اجناس وجود دارد. البته با توجه به اینکه یک راه باریک بیشتر نیست، عملیات آتش نشانان سخت شده و احتمال ریزش ساختمان و انفجار هم وجود دارد.

 در نهایت تصمیم گرفته شد آتش نشانان در یک عملیات منسجم و با حداقل نفرات عملیات مهار آتش را پیش بگیرند. در ساعت یازده شب همان روز به یکباره سقف شرقی زیرزمین به وسعت حدود ۵۰ متر فرو ریخت که البته در این حادثه به فردی آسیب نرسید و کار اطفا ادامه پیدا کرد.

 بنویسید آتش‌نشان؛ بخوانید، جانفشان


کم‌کم با تلاش بی‌وقفه جانفشانان آتش‌نشان شرایط بهتر شد و درجه حرارت پایین آمد، اما به دلیل انتشار گاز ناشی از چسب ها و تینرها و احتمال مسمومیت آتش نشانان عملیات با احتیاط کامل در حال انجام بود.

پاساژ موسوی مهر ۸ بار اخطار گرفته بود

قدرت الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ۴۸ ساعت بعد از شروع حریق انبار چسب، در حالی که عملیات اطفا حریق هنوز ادامه داشت، اظهار کرد: در بخشی از بازار تهران پاساژ موسوی مهر قرار دارد و صنف کفاشان و عرضه چسب و مواد شیمیایی در آنجا واقع شده است. این پاساژ ۴ طبقه مملو از طبق‌های ۱۷ کیلویی چسب بوده و به دنبال سهل انگاری در حین صبحانه آتش سوزی اتفاق افتاده است. همکاران من در ۳ دقیقه به محل حادثه رسیدند، اما باتوجه به شعله وری بالای چسب، آتش به تمام پاساژ سرایت کرده بوده. در این حادثه ۱۵ ایستگاه آتش نشانی با ۲۵۰ آتش نشان اعزام شدند و توانستند ۳ طبقه بالا را اطفا کنند.

محمدی همچنین تاکید کرد که تقریبا به همین پاساژ ۸ بار اخطار داده شده است که اینجا ایمنی ندارد و نباید این حجم از مواد خطرناک در آن انبار قرار بگیرد. این ساختمان مرکز توزیع چسب ایران بود و باتوجه به حجم مواد باید در خارج از تهران مستقر می شد. آخرین اخطار ما به مالکان اردیبهشت ماه سال جاری بود. ما نگران هستیم و لحظه به لحظه رصد می کنیم، اما مالکین توجه نمی‌کنند.

آتش‌ بعد از حدود ۵۵ ساعت خاموش شد

بالاخره تلاش‌های تیم آتش‌نشانی مستقر در محل حادثه بازار چسب سیدولی نتیجه داد، این بار با کمترین خسارات جانی اما با خستگی فراوان یک تیم ۲۵۰ نفره! عملیات اطفا حریق انبار چسب بعد از تلاش حدود ۵۵ ساعته آتش نشانان به پایان رسید، در حالی که هنوز هم تهران آبستن ده‌ها ساختمان مانند پاساژ موسوی مهر است که هر لحظه امکان دارد حادثه‌ای بدتر از انبار چسب رقم بخورد؛ حادثه ای که نمی‌توان ابعاد خسارات جانی و مالی آن را پیش بینی کرد.

حادثه انبار چسب گرچه خسارات مالی فراوانی را رقم زد اما این بار به لحاظ خسارات جانی پلاسکویی دیگر رقم نخورد. گرچه واقعا چه تضمینی برای جان آنانی است که در این ساختمان های ناایمن جان و مالشان به ودیعه است؟ ای کاش مالکان اخطار گرفته ساختمان های ناایمن همین امروز اقدام به ایمن سازی کنند که شاید فردا خیلی دیر باشد.

انتهای پیام/

۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷
کد خبر: 37473

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 9 =