به گزارش خبرنگار شهر، سوده نجفی در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه با شروع ماه مهر و آغاز سال تحصیلی هر ساله شاهد تکاپویی در شهر از سوی دانش آموزان و دانشجویان هستیم که با شور و انگیزه برای حضور در کلاسهای درس و کسب دانش تلاش و کوشش میکنند، اظهار کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده همزمان با فرا رسیدن ماه مهر و آغاز سال تحصیلی جدید در کلانشهر تهران نزدیک به دو میلیون نفر از محصلین و دانشجویان به کلاسهای درس میروند، همین موضوع بر سنگینی ترافیک و ازدحام جمعیت در معابر و تقاضا برای استفاده از وسایل حملونقل عمومی خواهند افزود.
وی همچنین تصریح کرد: علاوه بر موضوع حملونقل که مهمترین مسئله مدیریت شهری در ایام آغاز سال تحصیلی است موارد دیگری همچون ارتقاء سطح خدمات فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و بهداشتی، همکاری در امر تجهیز، بهسازی و نوسازی، ایمنسازی و بازسازی محیطهای آموزشی مورد توجه شهرداری قرار دارد که موضوعات را در مصوبه استقبال از مهر پیگیری و اجرا میکند تا برنامه ریزی مناسب در جهت خدمات به این قشر از جامعه که آینده سازان فردای این شهر و کشور هستند، صورت بگیرد.
نجفی با تأکید بر رعایت بهداشت و سلامت دانش آموزان فارغ از تعریف عام آن در ابعاد مختلف سلامت جسم، سلامت روان و سلامت اجتماعی، یادآور شد: سلامت جسمی و روانی دانش آموزان و پیشگیری و درمان هرگونه ناهنجاریها، اختلالات و بیماریها در این دوره سنی بسیار حائز اهمیت است که باید در کنار آموزش و علم آموزی به دانش آموزان به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مدرسه مهمترین فضای اثرگذار بر سلامت جسمی و روحی دانشآموزان است که باید از لحاظ شرایط فیزیکی بستر مناسب برای تامین سلامت را فراهم کند، تصریح کرد: سلامت دانشآموزان یکی از مهمترین راههای ارتقاء سلامت جامعه است که در بلند مدت تاثیرگذار بوده و عدم توجه به آن آثار زیان باری برای جامعه خواهد داشت.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر ارتقاء سلامت جسمی و روانی دانشآموزان به عنوان یکی از ضروریات نظام سلامت، خاطرنشان کرد: ارتقاء سلامت دانش آموزان در راستای تحقق بند ۲ سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین است.
وی اضافه کرد: یکی از عوامل مهم در سلامت دانش آموزان در مدارس، ورزش است که تحقیقات نشان داده تاثیر ورزش بر سلامت جسمی و روحی دانش آموزان رابطه مستقیمی با سلامت و بهداشت روانی و به ویژه پیشگیری از بروز ناهنجاریهای روانی دارد که علاوه بر این ورزش از اضطراب و افسردگی میکاهد و اعتماد به نفس را افزایش میدهد و میتواند عملکرد سیستم اسکلتی عضلانی، سیستم قلبی عروقی، سیستم تنفسی، سوخت و ساز و حتی عملکرد مغز را بهبود ببخشد.
نجفی با بیان اینکه ضرورت دارد تا درس تربیت بدنی را درسی مهم و حائز اهمیت دانست و از نگاه تفریحی و تفننی به آن اجتناب کرد، گفت: ورزش جزء جداییناپذیر تعلیم و تربیت بوده و وسیلهای برای رسیدن به سلامت جسمی و روحی است.
وی اعلام کرد: بر اساس برخی آمارها تعداد زیادی از دانشآموزان مدارس کشور به دلیل عدم تحرک دچار ناهنجاریهای ساختار قامتی و اضافه وزن هستند؛ لذا برنامه ریزی برای ترویج ورزش بین دانشآموزان و تشویق آنها امری مهم و ضروری است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه بازیافت زباله یکی از راههای حفظ محیطزیست است، اظهار کرد: در این سالها همه دستگاههای فرهنگی و متولی امر محیطزیست تلاش کردند تا با تشویق شهروندان به تفکیک زباله گامی در راستای حفظ محیطزیست بردارند.
وی با بیان اینکه بهترین دوره آموزش، آموزش از سنین کودکی است، گفت: از همین روی مدرسه یکی از بهترین ظرفیتها برای ترویج و آموزش اقداماتی در راستای حفاظت از محیطزیست همچون تفکیک زباله از مبدا، استفاده کمتر از مصرف پلاستیک و مواد پلاستیکی و یا غرس نهال در مدارس توسط هر دانشآموز برای رسیدن به شهری پاک است؛ مراکز فرآموز شهرداری تهران که بر افزایش مهارتهای رفتاری در سنین کودکی و نوجوانی تاکید دارد ظرفیت خوبی برای ارائه این نوع آموزشها در شهر تهران است که اداره کل آموزش شهروندی و سلامت شهرداری تهران باید در این راستا تلاش کند تا با همراهی اولیا دانش آموزان بتواند از حضور آنها جهت آموزشهای لازم که قطعا میتواند به دانشآموز و شهر کمک کند را ارائه کنند.
وی تأکید کرد: بهداشت فردی یکی دیگر از مهمترین موارد در سلامت دانش آموزان است که با توجه به عمده فعالیت مدارس در نیم سال دوم سال و برودت هوا و احتمال ابتلای دانش آموزان به بیماریهای فصلی و واگیردار و امکان شیوع آن در بین سایر دانش آموزان و خانوادهها، آموزشهای اولیه بهداشت فردی ضرورت دارد و باید به این امر از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش و در حد امکان در چهارچوب قانون موجود در شهرداری توجه شود.
نجفی، بهداشت آب و مواد غذایی مورد استفاده دانش آموزان در مدارس از دیگر عوامل مهم در سلامت آنها دانست و افزود: با توجه به اصلاحات ژنی در برخی از محصولات خوراکی و همچنین استفاده از آب سالم و مناسب توسط دانش آموزان در مدارس که به دلیل ضعیف بودن ایمنی کودکان در برابر این گونه موارد، استفاده از آب آشامیدنی و مواد خوراکی مورد تایید وزارت بهداشت باید در دستور کار قرار گیرد.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: استاندارد بودن و سلامت محیط و فضای آموزشی دانش آموزان در مدارس همچون کلاسهای درس، نور کلاسها، استاندارد بودن میز و صندلیها، محیط ورزشی و تفریحی و از همه مهمتر بحث کیف و کوله پشتی مورد استفاده برای دانش آموزان از جمله موضوعاتی است که نقش به سزایی در سلامت دانش آموزان دارد.
وی ادامه داد: ارتقاء سواد سلامت در بین دانش آموزان و تعیین ساز و کاری برای فعالیت خود دانش آموزان به عنوان مروجین سلامت در مدارس در قالب سفیران سلامت یکی از راه های آموزش و انتقال مفاهیم عمومی سلامت است که باید بیش از پیش بر این موضوع توجه کرد.
نجفی با بیان اینکه ماده ۹ مصوبه شهر دوستدار کودک علاوه بر مصوبه استقبال از مهر تکالیفی برای شهرداری تهران در نظر گرفته است، یادآور شد: شهرداری اقداماتی به همین منظور به ویژه در راستای شیوه نامه اجرایی مصوبه مهر با همکاری برخی از دستگاههای مرتبط با این موضوع انجام داده اما میتوان در یک افق بلندتر و برنامهریزی مناسب در سطح بالا به دانش آموزان آموزشهای لازم را ارائه داد و به سلامت آنها توجه کرد تا از این ظرفیت مهم و آینده ساز برای فردای بهتر شهر و ایران اسلامی بهره برد.
انتهای پیام/
نظر شما