به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران احمد خلیلی، مدیر گروه شهرسازی و معماری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران اظهار کرد: در حوزه شهرسازی و معماری ما چهار زیرگروه داریم که شامل معماری و طراحی شهری، شهرسازی، حریم تهران و بازآفرینی بافتهای فرسوده و تاریخی شهری میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون مطالعات زیادی در حوزههای معماری و شهرسازی انجام شده، اما گروههای بازآفرینی و حریم جدید هستند، افزود: ما برای سال جاری ۷۰ طرح پژوهشی کوچک، متوسط و بزرگ مقیاس برای شهر تهران داریم که در این راستا اخیرا کتاب «یک سده معماری ۱۰ عمارت تهران» در نمایشگاه کتاب نیز رونمایی شد.
مدیر گروه شهرسازی و معماری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران ادامه داد: این کتاب در خصوص مستندنگاری بافت شهر تهران است و ما در این راستا در حال شناسایی کل بافتهای ارزشمند و تاریخی تهران طی طرحهای پژوهشی مستندنگاری هستیم.
وی در خصوص اهمیت مستندنگاری بافتهای تاریخی تهران گفت: بافت های تاریخی یک میراث ارزشمند است که از سدههای گذشته برای ما به عنوان یادگاری رسیده است و ما باید یک اطلس فضایی و مکانی تهیه کنیم تا در سالهای آتی شاهد کمترین مداخله در این بافتها باشیم و در صورت تخریب آن بتوانیم به وسیله مستندات اقدام کنیم.
خلیلی ادامه داد: در سراسر جهان آثار ارزشمند و بناهای دارای ارزش در طول تاریخ شناسایی میشود و تاریخ و سبک معماری این بناها را به نسل جدید انتقال میدهند و ما انتقال و دگردیسی محلات و شهرها را در کنار دگرگونی بناها در طول تاریخ بررسی کنیم و چاپ کتاب «یک سده معماری ۱۰ عمارت تهران» نیز در همین راستا است.
وی تصریح کرد: برنامه راهبردی فضایی اراضی عباس آباد، بررسی تداخلات مرزی حریم شهر تهران با محوریت رفع مداخلات مرزی، بررسی بهسازی و نوسازی محورهای تاریخی، تمرکز زدایی از شهر تهران و تغیر پهنهبندی کاربری اراضی در طرح تفصیلی از پروژههای شاخص گروه شهرسازی و معماری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران است.
انتهای پیام/
نظر شما