چرا دنیا به سمت برقی‌سازی خودروها رفته است؟

در مورد برقی‌سازی نظرات متفاوتی مطرح می‌شود. در این گزارش به جنبه‌های مختلف این موضوع پرداخته‌ایم.

به گزارش خبرنگار شهر؛ برقی سازی ناوگان خودرویی و حمل و نقل عمومی، موضوعی که عده‌ای به دلیل آلودگی هوا و ناترازی بنزین اصرار بر تسریع این روند دارند و عده‌ای می‌گویند زینتی است و به کار تهران و شاید ایران نمی‌آید، اما کشورهای پیشرفته با اقتصاد پویا چه نظری پیرامون برقی‌سازی دارند؟

طبق گزارش بلومبرگ، فروش وسایل نقلیه با موتورهای درون‌سوز (بنزینی و دیزلی) از سال ۲۰۳۵ میلادی (۱۴۱۴ خورشیدی) در کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع خواهد بود و انتظار می‌رود تا زمان تعیین‌شده، خودروسازان فقط ماشین‌های پاک و بدون آلایندگی تولید و عرضه کنند. این به این معنی است که ما چه خوشمان بیاید یا نیاید باید به سمت برقی سازی حرکت کنیم، چون چاره ای نداریم، چون دنیا به این سمت در حال حرکت است. 

 چرا دنیا به سمت برقی‌سازی خودروها رفته است؟

از طرفی، برقی‌سازی حمل و نقل عمومی به بهبود کیفیت هوا، بهبود امنیـت انـرژی کمک شایانی می‌کند. در شرایطی که  کشـور ما بـرای تامیـن سـوخت خودروهـای بنزینـی و دیزلـی همچنـان بـه محصـولات نفتـی وارداتـی نیاز دارد، کمک زیادی به اقتصاد کشور خواهد کرد.

از سویی، سال گذشته ۳میلیارد دلار بنزین وارد کشورشد؛ موضوعی که ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش دلیل آن را ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه می‌داند.

 چرا دنیا به سمت برقی‌سازی خودروها رفته است؟

وی معتقد است که ناوگان حمل‌ و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشته باشیم‌.

از طرفی محمدرضا مسجدی دبیرکل اتحادیه جهانی مبارزه با بیماری های ریوی گفته بود که بر اساس اعلام وزارت بهداشت سالانه ۲۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در ایران وجود دارد. بیش از نیمی از جمعیت کشور در معرض آلودگی هوا قرار دارند و خسارات آلودگی هوا در ایران سالانه به ۷ میلیارد دلار می‌رسد. فقط در شهر تهران سالانه بیش از ۳۷۰۰ نفر به علت آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند و خسارت این پدیده در تهران بالغ بر ۲.۳ میلیارد دلار است. این موضوع بار دیگر اهمیت برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی را در تهران متذکر می‌شود.

 چرا دنیا به سمت برقی‌سازی خودروها رفته است؟

این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که برای موضوع حمل و نقل باید چاره‌ای اساسی کرد.

حسن مرادی استاد دانشگاه به خبرنگار شهر می‌گوید: در خصوص بحث واردات خودروهای برقی و مشکلات و موانعی در این مسیر چند نکته وجود دارد. به طور کلی دنیا به سمت اتومبیل‌های برقی در حال حرکت است و دیر یا زود اتومبیل‌های بنزین‌سوز و گازوئیل سوز از چرخه مصرف خارج می‌شوند. دلیل این موضوع هم این است که در خودروهای برقی قطعات کمتری به کار گرفته می‌شود و استهلاک کمتری نسبت به خودروهای بنزینی دارد. همچنین هزینه تعمیرات خودروهای برقی کمتر از بنزین سوز است.

وی ادامه می دهد: مهم‌ترین عاملی که موجب روی‌آوری کشورها به خرید و تولید اتومبیل‌های برقی، بحث محیط زیست و آلودگی هواست. حدود هشت کلان شهر ما که جزو شهرهای آلوده دنیا هستند، به شدت نیاز به تکنولوژی برقی سازی احتیاج دارند.

وی با اشاره به این موضوع که صنعت اتومبیل‌سازی ما بیش از پنجاه سال قدمت دارد و ابتدا یک صنعت مونتاژ بود و بعد این صنعت مونتاژی به سمت ساخت رفت، تاکید می‌کند: این صنعت همواره یک پله و یا چند پله از قافله فناوری و تکنولوژی دنیا عقب بود. این مجموعه‌ای که ساخت اتومبیل‌های فعلی را برعهده دارند و چندین کارخانه داخلی هستند که تولیدکننده و چندین کارخانه هم مونتاژ کننده هستند بالطبع منافعی دارند و برای حفظ این منافع حاضرند به هر روشی توسل پیدا بکنند و مشکلاتی را برای ورود اتومبیل‌های برقی و فناوری جدید ایجاد کنند.

اگر محیط زیست نباشد، اقتصادی هم نخواهد بود. بهره‌گیری از سوخت های فسیلی در کارخانجات و نیروگاه‌ها باعث شده هوای شهر ها به خصوص چند کلانشهر ما آلوده شود. حدود ۲۵ میلیون بخاری غیراستاندارد در کشور وجود دارد که حجم زیادی از گاز کشور را مصرف و گاز co  تولید می‌کنند. باید تلاش کنیم با سرمایه گذاری بیشتر و بهتر نسبت به بهینه سازی سیستم ها کمک کنیم. برقی سازی خودروها، خصوصا ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس ها تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.

 چرا دنیا به سمت برقی‌سازی خودروها رفته است؟

ما باید در حوزه استفاده از انرژی های پاک دقت و توجه بیشتری کنیم. همه‌ اقتصاد های پویا به این نتیجه رسیده اند. اگر به موقع اقدام نکنیم دچار یک عقب ماندگی زیادی در این بخش خواهیم شد که به سادگی قابل جبران نخواهد بود.

انتهای پیام/

۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹
کد خبر: 55124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =