ضرورت تهیه پیوست فرهنگی و اجتماعی برای پروژه‌ها/ صرفه‌جویی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان با اجرای طرح اتاف در پروژه‌ها

پنجمین نشست شهر آرمانی با موضوع تبیین فعالیت‌های اداره کل مطالعات اجتماعی در شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شهر، پنجمین نشست شهر آرمانی با موضوع تبیین فعالیت‌های اداره کل مطالعات اجتماعی در شهر امروز -دوشنبه‌ مورخ ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳- برگزار شد.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در این نشست با اشاره به اینکه بیش از هرچیز به نگاه‌های عالمانه در دانشگاه‌ها و ... نیاز داریم، اظهار کرد: برای اداره کشور و حکمرانی شهری و مدیریت شهری نیاز به اندیشه پشتیبان، تفکر و گفتمان داریم.

نادعلی با تاکید بر اینکه مجموعه‌ای مثل دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از جایگاه و اهمیت بسیاری برخوردار است، بیان داشت: موضوع بسیار مهمی که در دفتر مطالعات در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران مورد توجه قرار دارد، موضوع عطاف است.

وی با تاکید بر اینکه اتاف باید از صورت‌ تصنعی و ظاهری خارج شود،گفت: اتاف را باید حداکثری ببینیم. اگر پیوست فرهنگی و اجتماعی پروژه‌ها را بخواهیم بنگاریم، لازمه آن این است که از ابتدا به پروژه‌ها از عدسی فرهنگی و اجتماعی نگاه‌ کنیم. نقطه عظیمت نگاهمان به پروژه‌ها باید نگاه فرهنگی باشد. اگر تنها از عدسی اقتصاد نگاه کنیم، می‌شود همان‌چیزی که سال‌های گذشته در شهر رخ داده است.

کاظمی مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این نشست اظهار داشت: در ادبیات دینی تاکید بر ذکر به شکل مکرر مورد تاکید قرار گرفته است و از این رو نوع نگاه شهرداری در دوره کنونی به مسئله اتاف و مرکز مطالعات در حوزه ساختاری آن از نظر فقهی دارای اهمیت و تاکید بسیاری است. 

وی افزود: هر آنچه در شهر برای تسهیل زندگی شهروندان انجام می‌شود؛ اگر با نگاه ملی و هویت ملی همراه شود، موفق خواهد بود. 

 کاظمی در پایان خاطرنشان کرد: در دوره کنونی مدیریت شهری؛ موضوع اتاف را یک موضوع شرعی می‌دانیم، اما اتاف‌پژوهانی که در حوزه شهری در حال فعالیت هستند باید با نگاه دینی به اتاف توجه کنند. تاریخ تهران عمدتا دارای ابعاد مذهبی است. ضرورت دارد محققان و اتاف پژوهان دینی در این فعالیت به همکاری دعوت شوند تا ارزش.های دینی در اتاف پررنگ‌تر شود.

 مهدی صادقی کجانی، مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این نشست با اشاره به اینکه در این دوره، دوره خاصی را پشت سر گذاشتیم، اظهار داشت: دوره گذشته، دوره‌ای بود که می‌توان گفت به دفتر مطالعات اجتماعی شهرداری تهران توجه جدی نشده بود و حتی از حیث بودجه و مالی نیز افت جدی داشت. 

وی با تاکید بر اینکه در این دوره به حمایت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران فعالیت خود را در سه حوزه اتاف، سند تحول اجتماعی و فرهنگی و شبکه اجتماعی ادامه می‌دهیم، گفت: برای سال آینده فعالیت جدی خواهیم داشت. امروز وضعیت بسیارخوبی داریم. از این‌ پس شاهد اتفاقات جهش‌بار در حوزه مطالعات اجتماعی در شهرداری تهران خواهیم بود. 

صادقی کجانی با تاکید بر موضوع شبکه اجتماعی آغاز راهی بود که شهرداری تهران تا کنون به آن ورود نداشته و سال آینده ورود جدی‌تری به این حوزه خواهیم داشت، مطرح کرد: امیدواریم اتفاقات جهشی در حوزه مطالعات اجتماعی را شاهد باشیم. 

وی با اشاره به اینکه اکنون پروژه‌های جدی شهری را در حوزه ارزیابی اتاف انجام داده‌ایم، بیان داشت: این مهم با بودجه‌ای حداقلی به انجام رسید و با این وجود بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌های شهرداری داشته که بی سابقه است.

کجانی در پایان خاطرنشان کرد: هیچ مجموعه‌ای در شهرداری تهران چنین کارکردی ندارد. تلاش کرده‌ایم با اقدامات خود اصلاح در برخی پروژه‌ها را رقم بزنیم.

انتهای پیام/

۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸
کد خبر: 63476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 9 =